Eğitim MEB E-okul portalı ile neleri öğrenebilirim?

MEB E-okul portalı ile neleri öğrenebilirim?

02.08.2016 - 14:58 | Son Güncellenme:

E-okul portalı ile binlerce öğrenci ve veli dijital ortamda notlarına ulaşma şansı elde ediyor. Dijital çağın gerekliliklerinden olan E-okul portalı sayesinde milyonlarca veli öğrencisinin durumunu takip edebiliyor. Peki MEB E-okul portalı ile neleri öğrenebilirim? İşte detaylar...

MEB E-okul portalı ile neleri öğrenebilirim

Dijital hizmetleri ile internet ortamını her zaman eğitim içerisinde tutmayı hedefleyen Milli Eğitim Bakanlığı’nın elektronik ortam üzerindeki dijital hizmet uygulamaları öğrencilere ve öğretmenlere yönelik olarak oldukça önemli bir avantaj yaratıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın elektronik ortam üzerinde yer alan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ise milyonlarca velinin internet ortamı üzerinden çocuklarının okul durumu takip edebilmelerini sağlarken, velilerin Türk eğitim sisteminde üstlenmesine ihtiyaç duyulan rolün son derece etkin şekilde oluşturulabilmesini amaçlıyor. Bu sebep dolayısı ile de elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi veliler tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Veliler internet ortamı üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile birlikte çocuklarının okul durumu hakkında bilgi alabilmek için günlük yaşantısı içerisinde vakit bulamamalarından dolayı, çocuğunun okul durumu ile ilgilenmekte zorluk yaşamalarının engellenmesini sağlıyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan bu sanal eğitim portalı bilgilendirme amacı ile hizmet veren resmi bir Milli Eğitim Bakanlığı uygulaması olarak hizmet veriyor. Türkiye’de velilerin, çocuklarının okul durumu ile ilgili olarak bilgi alabilmek için günlük yaşam koşturması içerisinde her zaman vakit bulamaması gerekli olan ilgiyi oluşturabilmelerini pek de mümkün kılmıyor. Veliler ve öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın elektronik ortam üzerindeki bu resmi dijital portalı e-Okul sistemi üzerinde öğrencilerin her birine özel olarak oluşturulan öğrenci bilgi sayfası içerisinde öğrencinin tüm eğitim bilgileri hakkında güncel ayrıntılara ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

Bu şekilde öğrencilerin okul durumu hakkında kolay ve hızlı bir şekilde bilgi alınabiliyor olması velilerin, internete erişim sağlayabildikleri her yerden kullanabilmekte oldukları Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi portalını oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği MEBSİS projesi dahilinde 2007 yılında hizmete açılan e-Okul sistemi ile birlikte Türkiye’de eğitimin daha kaliteli ve daha modern standartlara ulaştırılabilmesini sağlıyor. Günümüz modern teknolojisinin hızlı gelişimi ile birlikte son derece pratik bir şekilde güncel eğitim içeriklerinin ulaşabilmesine yardımcı olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul hizmetleri bulunuyor.

İki aşamalı bir sistem olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sisteminin ilk aşamasında öğretmenlerin, öğrencilerin en güncel okul bilgilerinin girişleri gerçekleştirilebiliyor. İkinci aşama olan veli bilgilendirme sistemi (VBS) üzerinden velilerin öğrencilerin okul durumu hakkında ayrıntılı ve güncel bilgiler alabilmeleri sağlanıyor. Günümüz modern Türkiye’sinde veliler artık okula gitmek yerine, çocuğunun okul durumu hakkında bilgi alabilmek için internet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul projesini kullanıyor. MEB sanal eğitim portalı girişi esnasında öğrenci T.C. kimlik numarası ve öğrenci okul numarası bilgileri gerekli oluyor. Eğitimde internet teknolojilerinin etkin biçimde kullanılıyor olması velilerin de öğrencilerin eğitim yaşamları içerisinde daha aktif şekilde kendisine yer bulabilmesine yardımcı oluyor.