Eğitim E-okul veli bilgilendirme sistemi şifresiz kullanılıyor mu?

E-okul veli bilgilendirme sistemi şifresiz kullanılıyor mu?

22.08.2016 - 09:39 | Son Güncellenme:

E-okul veli bilgilendirme sistemi yeni eğitim öğretim yılında da aktif olarak kullanılacak. E-okul sistemi velilerin imdadına yetişiyor. E-okul sistemi ile öğrencilere ait ders ve devamsızlık bilgilerine internetten erişebiliyorsunuz.

E-okul veli bilgilendirme sistemi şifresiz kullanılıyor mu

Gelişmekte olan ve de ilerleyen bu zaman dilimi içinde teknolojide büyük gelişme göstermiştir. Artık her evde her işyerinde her telefonda internete erişim kolay ve de basit olduğu için bu alanlarda sağlanan işlem kolaylığı da bir o kadar kolaydır. Vatandaşların aktif bir şekilde kullanıma sahip olmuş olduğu bu internet alanında sağlanan hizmetlerden bizler de gerekli olan işlem kolaylıklarından faydalanabiliriz. Bu sayede internetin kullanım alanında gün geçtikçe büyük bir artış meydana gelmektedir. İnternetin kullanım alanına ise her gün bir yenisi eklenmektedir. Böylelikle biz vatandaşlar aklımıza gelen her türlü alanda ki işlemi yapabilmek için artık interneti rahatlıkla kullanabiliriz. Kredi kartı borcu ödemesinden tutun hastane muayene randevu sırası almaya kadar hemen hemen her alanda internetin pek çok alanında bu sistemi kullanabiliriz.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Geliştirilen internetin kullanım alanı ve de kullanılan sistemleri ilerledikçe bizlerin günlük hayattaki yaşamı da kolaylaşmış olur. Her birimizin sahip olmuş olduğu yoğun çalışma hayatında kısıtlı olan vaktimizi az önem taşıyan işlere ayırmak istemeyiz. Çünkü günlük rutin işlemlerimiz içerisinde yer alan diğer tüm işlemlerimi yapmak için saatlerce kamu kurumu dairelerinde vakit kaybetmek istemeyiz. İşte bu tip nedenlerden dolayı vatandaşların zaman kaybı yaşamaması için gerekli olan tüm bu işlem kolaylıklarından bizler de hizmet alabiliriz. En önemli kullanım alanlarından biri olan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen bu hizmetlerden bizler de dilediğimiz zaman yararlanabiliriz. Eğitim alanında yapılan bu interaktif gelişmeler sonucunda vatandaşların ve de öğrencilerin aktif bir şekilde kullanıma sahip olması sonucunda eğitim kolaylaşmış ve de yenileşmiştir. İnternet alanında yapılan bu gelişmelerin eğitime de yansıması sonucunda eğitim daha da gelişmiş ve de geliştirilmiştir.

Haberin Devamı

Öğrencilerin daha da çok eğitim alanında aldığı destek bu şekilde kullanımı artmıştır. Özellikle de veliler başta olmak üzere okul idarecileri ve de öğrencilerin kullanmış oldukları bir sistem olan e-okul sistemi ilkokul birinci sınıftan lise son sınıfa kadar hizmet verir. E-okul sistemi adı altında verilen bu hizmetlerden yararlanmak isteyen herkes kolay bir şekilde giriş işlemlerini gerçekleştirip e-okula giriş yapabilir. Son zamanlarda ailelerin yoğun çalışma hayatında ne yazık ki bir yere gelemeyen okulda yapılan veli toplantılara bile katılım sağlayamayan adaylar bu noktada gerekli hizmeti alabilmek için öncelikle de bizlerin bu internet sistemine erişimlerini sağlamamız gerekir.

Çünkü vatandaşlar adına düzenlenen bu e-okul sistemi öğrencinin okul içerisinde ki pek çok durumu hakkında bilgi verir. Vermiş olduğu bu bilgileri öğrenmek isteyen veliler de e-okula giriş yaparak bu şekilde okul toplantılarına katılım sağlayamasa da bu şekilde çocukları hakkında bilgi alabilmek için bu sistemi kullanabilirler. E-okul sistemine kolay bir şekilde giriş yaparak sağlanan bu işlem kolaylıklarından bizler de yararlanabiliriz. Çocuğumuzun bazı kimlik ve de okul bilgilerini e-okul sistemine girerek kolayca öğrenebiliriz.