Gündem E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi İle Sınav Sonuçlarını Öğrenin

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi İle Sınav Sonuçlarını Öğrenin

18.03.2015 - 11:19 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi (VBS) sayesinde sınav sonuçlarını anında öğrenebilirsiniz. Yapmanız gereken işlemleri haberimizde sizler için hazırladık!

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi İle Sınav Sonuçlarını Öğrenin

Çocuğunuzun okuldaki durumunu öğrenebilmek için artık veli toplantılarını beklemek zorunda kalmıyorsunuz. Dijital dünyada gelişen internet teknolojisinin sunmakta olduğu yeni nesil olanaklar ile birlikte artık yaşamın her alanında olduğu gibi eğitimde de çok daha etkin şekilde teknolojik sistemlerden yararlanabilme fırsatına sahip olunabiliyor. Gelişmiş ülkelerde eğitim sisteminin temelinde kesinlikle teknolojik sistemlerin etkin olarak yer alması ile birlikte elde edilen başarılı sonuçlar diğer ülkelere de örnek teşkil ediyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı da Türkiye’de eğitim sisteminin modern çağı yakalayabilmesi amacı ile E-okul yönetim bilgi sistemi ve E-okul veli bilgilendirme sistemi ile eğitimde yeni bir döneme başladı. 2007 yılında başlayan bu yeni eğitim hizmeti ile birlikte E-okul veli bilgilendirme sistemi aracılığı ile vatandaşın çocuklarının okuldaki durumuna ilişkin güncel bilgiler alabilmesine imkân vermesi amaçlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’ nın Fatih projesi ve akıllı tahta projesi gibi öğrencileri teknolojiyle bir araya getiren ve daha bilinçli teknoloji kullanımının gösterilebilmesi amacı ile teknolojik sistemleri yoğun şekilde kullanılıyor. E-Okul sistemi öğrenci, öğretmen, veli ve idareci arasında bulunan eğitim ilişkilerinin daha da kuvvetli olmasını hedefliyor.

Haberin Devamı

E-okul yönetim bilgi sistemi okul ve öğrenci bilgilerinin daha merkezi bir sistemde ve daha düzenli şekilde yönetimi yönünden oldukça büyük bir avantaj sağlıyor. Günümüzde E-okul yönetim bilgi sistemi ile birlikte öğretmen ve idarecilerin okul ve öğrenci bilgilerinin girişi, düzenlenmesi ve takibinin yapılması yönünden önemli avantajlar sağlıyor. İdareci ve öğretmenler E-okul yönetim bilgi sistemi ile velilerin çocuklarının okuldaki durumu ile ilgili olarak güncel ve ayrıntılı bilgilere E-okul veli bilgilendirme sistemi ile birlikte ulaşabilmesi için girişleri gerçekleştiriyor.

E-okul yönetim bilgi sistemi girişi dijital ortamda yer alan E-Okul internet sayfasında bulunan öğretmen ve idareci giriş bölümünden ‘kullanıcı adı’ ve ‘şifre’ bilgilerinin girişini ve resimdeki sayılar doğrulamasını yaparak sisteme giriş yapabiliyor. Öğretmen ve idareciler E-Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde okul ve öğrenci bilgi yönetimi için devamsızlık girişleri, nakil işlemleri, kayıt işlemleri, gelişim raporları hazırlama, not bilgisi girişi, karne hazırlığı, haftalık ders programları, ders programlarında ve derslerdeki öğretmen bilgisi düzenlemesi, öğrenci dosyası girişi ve düzenlemesi, öğrenci fotoğraf girişi ve güncellemesi gibi işlemleri merkezi sistemde gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Öğretmen ve idarecilerin E-Okul yönetim bilgi sistemi ile gerçekleştirdikleri bu girişlerin, veliler tarafından görüntülenebilmesi için E-Okul veli bilgilendirme sistemi bulunuyor. E-Okul sisteminin iki aşamalı bölümlerinin ikincisini oluşturan ve velilerin kullandıkları bölüm olan E-Okul veli bilgilendirme sistemi girişi ise E-Okul internet sayfasında bulunan veli girişi ekranından yapılabiliyor. E-Okul veli bilgilendirme sistemi girişi için velilerin çocuklarının ‘ T.C. kimlik numarası’ ve ‘okul numarası’ bilgilerini girmeleri, resimdeki karakter doğrulmasını yapmaları gerekiyor.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde çocuğunuzun not bilgisi, karne bilgisi, gelişim raporları, aldığı belgeler, haftalık ders programları, sınav takvimleri ve derslerine giren öğretmenleri gibi bilgilere ulaşabiliyorsunuz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde artık okula gitmeden sadece dijital ortamdan çocuğunuzun okuldaki durumunu öğrenebilme fırsatına sahip olabildiğiniz bu uygulamada Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni bir güncelleme gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı velilerin, öğretmenlerin ve idarecilerin daha pratik bir ara yüzde kullanıma sahip olabilmeleri amacı ile gerçekleştirdikleri E-Okul güncellemesi ile birlikte E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde de yeni uygulamalara başlandı. Buna göre E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde yer alan şube ortalaması ekranından çocuğunuzun okuduğu sınıftaki genel not ortalaması ve bu ortalamaya göre çocuğunuzun ortalama altında mı, üstün de mi olduğunu da görebiliyorsunuz.