Gündem E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Öğrenci Devamsızlık Bilgisi Sorgulama

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Öğrenci Devamsızlık Bilgisi Sorgulama

24.03.2015 - 09:44 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi öğrenci devamsızlık bilgilerini internet üzerinden sorgulayabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında tüm merak ettiklerinizi haberimizde sizler için derledik!

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Öğrenci Devamsızlık Bilgisi Sorgulama

Milli Eğitim Bakanlığı’ nın modern ve çağdaş eğitim standartlarını yakalayabilmek amacı ile geliştirmiş olduğu yeni nesil teknoloji tabanlı eğitim sistemleri ile eğitimde çok daha teknolojik hizmetler sunulabiliyor. Eğitim ve teknolojiyi bir araya getirmeyi amaçlayan Milli Eğitim Bakanlığı’ nın yaptığı yeni projeler kapsamında her öğrenciye bir tablet bilgisayar dağıtımı yapılan Fatih Projesi ve Akıllı Tahta Projesi gibi geniş kapsamlı projelerin dışında 2007 Ocak ayından bu yana E-Okul sistemi ile de veli ve öğretmenlere hizmet veriyor. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi olarak iki bölümden oluşan E-Okul sistemi ile öğrenci, veli, öğretmen ve idareci arasındaki eğitim ilişkisinin daha da kuvvetli hale getirilebilmesi ve güncel kalması amaçlanıyor.

Haberin Devamı

E-Okul yönetim bilgi sistemi öğretmen ve idareciler tarafından okul ve öğrenci bilgilerinin girişi ve düzenlenmesi işlemleri için kullanılan merkezi bir sistemdir. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ise velilerin çocuklarının okuldaki güncel eğitim durumunu öğrenebilmeleri için hizmet veren bir online sistemdir. Dijital ortamda yer almakta olan MEB E-Okul internet sayfasında yer almakta olan E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş bölümünden öğretmen ve idareciler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kendilerine verilen ‘kullanıcı adı’ ve ‘kullanıcı şifresi’ ile sisteme giriş yapabiliyor.

Öğretmenler sistemde öğrencilerin devamsızlık bilgisi girişi, not bilgisi girişi, gelişim raporları girişi ve karne bilgisi gibi işlemleri gerçekleştirebiliyor. E-Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde idareciler tarafından öğrenci dosya girişi, düzenlemesi ve güncellemesi, öğrenci fotoğraf girişi ve düzenlenmesi, haftalık ders programları düzenlemesi, derslere giren öğretmen bilgisi ve düzenlemesi, sınav tarihleri girişi, gelişim raporları, nakil işlemleri ve kayıt işlemleri gibi işlemleri merkezi bir sistemde yapabiliyor. Öğretmen ve idareciler tarafından okul ve öğrenci ile ilgili olarak E-Okul yönetim bilgi sistemi üzerinden yapılan girişlerin veliler tarafından görüntülenebilmesi için velilere yönelik olarak E-Okul veli bilgilendirme sistemi hizmet veriyor.

Haberin Devamı

E-Okul veli bilgilendirme sistemi girişi ise dijital ortamda yer alan yine E-Okul internet sayfasındaki veli girişi bölümünden çocuklarının ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘okul numarası’ ile yapılabiliyor. E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde veliler çocuklarının okuldaki not bilgisi, devamsızlık bilgisi, gelişim raporları, aldığı belgeler, not ortalamaları, sözlü notları, haftalık ders programı, derslerine giren öğretmenleri ve şube ortalaması bilgilerine rahatlıkla erişim sağlayabiliyor. E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde yeni başlayan şube ortalaması hizmeti ile çocuğunuzun beraber okuduğu şubesindeki diğer öğrencilerin genel not ortalamaları ve bu not ortalamalarına göre alt veya üst yönünden çocuğunuzun durumunu öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Okul sistemi ile birlikte okuyan çocuğunuzun ve çocuklarınızın okuldaki durumlarını bu pratik bilgilerin girişlerini gerçekleştirerek çok daha kolay şekilde eğitim durumlarına ilişkin olarak güncel ve ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı’ nınonline eğitim hizmetleri çalışmaları kapsamında 2007 ocak ayında hizmete açılan E-Okul sistemi ile birlikte eğitim hizmetlerinde çok daha yüksek hizmet standartlarının yakalanabilmesi sağlanabiliyor. Bu neden ile de günümüz modern çağında oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılan bir hizmet olarak öne çıkıyor.

E-Okul sistemi ile birlikte artık çok daha pratik bir şekilde çocuğunuzun durumunu öğrenebildiğinizden okula gitmenize gerek kalmıyor. Bu neden ile de günümüzde oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan bir online sistem olarak öne çıkan E-Okul sistemi öğretmen, öğrenci, veli ve idareciler tarafından yoğun olarak kullanılıyor. Böylelikle de eğitimde de modern çağın fırsatlarından da kolay bir şekilde yararlanabilme imkanı sağlıyor.