Gündem E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenci okul bilgilerine erişim sağlayabilirsiniz!

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenci okul bilgilerine erişim sağlayabilirsiniz!

07.09.2016 - 08:30 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile birkaç dakikada güncel okul bilgileri öğrenilebiliyor. Okul işlemleri ve okul bilgilerinin takibi ile veliler tarafından e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi aracılığı ile öğreniliyor. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinde öğrencilerin her birine özel fotoğraflı ve ayrıntılı eğitim bilgileri yer alıyor.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenci okul bilgilerine erişim sağlayabilirsiniz

Türk eğitim sistemi içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı’nca gerçekleştirilen modernizasyon ve modern çağa entegrasyon çalışmaları kapsamında çok sayıda yenilik ve önemli değişiklikler yaşandı. Özellikle de öğrencilerin ders aldıkları sınıfların fiziki yapısını modern yüzyıl standartlarına uygun hale getiren Milli Eğitim Bakanlığı, Türk eğitim hizmetleri uygulamalarında internet altyapısını da aktif şekilde kullanmaya başladı. Bu doğrultuda sanal ortam üzerinde Türk eğitim sistemini sanal yapıda biçimlendirdiği MEBSİS portalı kapsamında hizmete sunduğu e-Okul sistemi etkin şekilde kullanılıyor. Doğrudan velilerin, çocuklarının okuldaki son durumuna ilişkin olarak internet hız ve kolaylıklarında bilgi alabilmesini sağlamayı hedefleyen Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi 2 aşamalı olarak kullanılan bir sistemdir.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’deki ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören milyonlarca öğrencinin okul ve eğitim bilgilerini merkezi sistemde faaliyet gösteren sanal eğitim portalına taşıyan Milli Eğitim Bakanlığı, bu bilgilerin güncel olarak girişlerinin sağlanabilmesi amacı ile öğretmenlere ve okul idarecilerine yönelik olarak ayrı bir bölüm açarken, velilerinde çocuklarının internet üzerinde yer alan bu en güncel okul bilgilerini öğrenebilmeleri için ayrı bir bölüm oluşturuyor. Günümüzde her eğitim günü sonunda öğretmen ve okul idarecileri tarafından öğrencilerin en güncel ders bilgilerinden, genel okul bilgilerine kadar her türlü yeni bilginin girişi e-Okul sisteminin yönetim bilgi sistemi ekranı üzerinden gerçekleştiriliyor. Bu durumda internet ortamı üzerinde yer alan sanal eğitim bilgilendirme sisteminin her zaman güncel olmasına ve oldukça etkin bir eğitim kaynağı haline gelmesine yol açıyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden çocuklarının okuldaki en güncel durumuna ilişkin olarak ayrıntılı bilgileri internet hız ve kolaylığında alabilme şansına sahip olabilen veliler, çocuklarının eğitim yaşamlarını ve başarılarını da her zaman etkin bir şekilde takip edebiliyor. Özellikle de Milli Eğitim Bakanlığı’nın elektronik ortam üzerinde yer alan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi öncesinde velilerin, çocuklarının okuldaki güncel başarı durumu hakkında bilgi alabilmek için vakit ayırmakta zorlanması, çocuklarının okul durumunu düzenli ve iyi bir şekilde takip edebilmelerine pek de izin vermiyordu. Ancak internet üzerinde yer alan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi günümüz modern mobil akıllı cihaz teknolojileri ile nerede olursa olsun internet ortamına erişim sağlayabilen velilerin, sadece dakikalar içerisinde her eğitim günü sonunda çocuklarının en güncel okul durumu bilgisini alabilmesini sağlıyor.

İnternet üzerinde yer alan ve veliler tarafından sadece öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgileri ile kullanılabilmekte olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi içerisinde not bilgisi ve devamsızlık bilgisi öğrenilebiliyor. Bu doğrultuda elektronik ortam üzerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete açılan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile birkaç dakika içerisinde ders programı bilgisi, aldığı dersler bilgisi, derslerine giren öğretmen bilgisi, sınav tarihleri bilgisi, sınav sonuçları bilgisi, sözlü notları bilgisi, başarı belgesi, not bilgisi, devamsızlık bilgisi ve şube ortalaması bilgisi öğrenilebiliyor.