Gündem E-okul veli bilgilendirme sistemi yeni dönemle birlikte aktif hale geldi!

E-okul veli bilgilendirme sistemi yeni dönemle birlikte aktif hale geldi!

30.09.2016 - 10:05 | Son Güncellenme:

E-Okul öğrencilerin durumunu günlük olarak takip etmek isteyen veliler için vazgeçilmez bir hizmet. E-Okul üzerinden veliler öğrencinin notları, devamsızlık bilgisi ve sınav tarihleri gibi birçok bilgiye ulaşabiliyor. E-Okul üzerinden ulaşılabilecek hizmetler bununla sınırlı değil. Hizmetlerin tamamını öğrenmek isteyen veliler için tüm detayları haberimizde derledik.

E-okul veli bilgilendirme sistemi yeni dönemle birlikte aktif hale geldi

E-Okul Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2007 yılında MEBBİS kapsamında hayata geçirdiği bir projedir. Bu sistem çıktığı günden itibaren büyük ilgi görüyor. Çünkü sistem temelde zaman kaybı yaşamayı önlüyor. Sistemden öğrenciler, öğretmenler ve veliler ayrı ayrı faydalanabiliyor. Sistem içerisinde öğretmen, öğrenci ve veliler için içerisinde farklı özellikler barındırıyor. Öğrenci kayıtları, öğrencinin aldığı notlar, sınav tarihleri, genel sınavların tarih ve başvuruları, devamsızlık bilgileri, ders programları ve duyurular e-Okul sistemi üzerinden görüntülenebilen işlemlerdir. E-Okul özellikle veliler için büyük kolaylıklar sağlıyor. Günümüzde genel olarak aile içerisinde anne ve baba çalışıyor.

Haberin Devamı

Velilerin çalışması durumunda çocukları olan öğrencilerin okul durumlarıyla ilgili bilgi almak için okullara gitmeleri zor olabiliyor. Mesai saatleri içinde veliler de çalıştığı için bu onlar için büyük problem haline geliyordu. Bu sorun çocukla aile arasındaki bağlantıya da zarar verebiliyordu. Ayrıca öğrencinin başarısı da bu durumdan etkileniyordu. E-Okul veli bilgilendirme sisteminin hizmete sunulmasıyla bu problemler büyük oranda son buldu. Veliler öğrencilerin not durumlarını, devamsızlık bilgilerini, takdir/teşekkür hesaplamalarını e-Okul üzerinden yapabiliyor. Ayrıca e-Okul veli ile öğretmen ve okul yöneticisi arasında da iletişim kanalı oluyor. Öğrencilerin görmeyeceği özellikte uyarılar ve duyurular e-Okul sistemine velilerin görebileceği şekilde girilebiliyor. E-Okulun özellikleri saydıklarımız ile sınırlı değil veli, öğrencinin sınava gireceği tarihe kadar görebiliyor. Öğrenci hakkında tüm bu bilgilere ulaşan veli çalışma düzenini veya uyarılarını bu bilgiler ışığında yapabilir. E-Okul sistemi mobil uyumlu alt yapıya sahip bir sistemdir. Cep telefonları aracılığıyla da veli, öğretmen veya öğrenciler tüm hizmetlerden yararlanabilirler. E-Okul sistemi öğrencinin okula kayıt anından mezun olacağı ana kadar kayıt altında tutar ve veliler bu aşamaları diledikleri zaman görüntüleyebilirler. Velilerin gereken zamanlarda okula giderek öğrencinin durumunu öğrenmesi kesinlikle gerekmektedir. E-Okul üzerinden takip ederek sadece takip etmeyi bu düzeyde bırakmamak gerekir. Velilerin gerekli zamanlarda mutlaka okula gitmeleri gerekir. E-Okul devamlı gündelik olan takipler için kullanmanız tavsiye edilir. E-Okul şifresi okula kayıt sırasında, okul tarafından oluşturulmaktadır. Öğrenciler kayıt anında aldıkları şifre ile e-Okula giriş yapabilirler.

Haberin Devamı

E-Okul sistemi üzerinden öğretmenler ve okul yöneticileri öğrencinin velisiyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilmektedir. Bunlar; T.C kimlik numarası, adı soyadı, doğum yeri, doğum tarihi, öğrenim durumu, mesleği, e-posta adresi, ev/cep/iş telefonu. Bu hizmet Öğrenci Baba Bilgiler ve Öğrenci Anne bilgileri olarak iki bölüm olarak sınıflandırılmıştır. Bu bilgilerin yöneticiler ve öğretmenler tarafından görüntülenmesi için velilerin sisteme bu bilgilerin girişini yapması gerekir. Gereken zamanlarda bu bilgilere bakılarak veliye ulaşılabilir. Bilgiler sadece yukarıda yazılan bilgiler değildir, farklı bilgi girişleri de mevcuttur. Bilgilerin tamamını veliler e-Okula giriş yaparak görebilirler.

Haberin Devamı

E-Okul sistemi üzerindeki bilgilere doğru ve günceldir. Öğrenciler veya veliler bilgilerin yanlışlığından şüphe duymamalıdır. Çünkü bu bilgiler düzenli olarak okul yöneticileri tarafından güncellenmektedir. Bu bilgilerin güncellenmesi devlet tarafından okula sunulmuş bir zorunluluktur.