Gündem E-okul üzerinden TEOG sonuç sorgulama! E-okul giriş!

E-okul üzerinden TEOG sonuç sorgulama! E-okul giriş!

31.05.2017 - 07:08 | Son Güncellenme:

Teog sonuçlarının açıklanması ile adaylar E-okul üzerinden sınav sonuçlarını sorgulayabiliyor. E-okul sınav sonucunu sorgulamak isteyen adaylar e-okul.meb.gov.tr adresi üzerinden öğrenci girişi sayfasından giriş yaptıktan sonra sonuçlarına ulaşabiliyor.

E-okul üzerinden TEOG sonuç sorgulama E-okul giriş

E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden notlarını ve sınav sonuçlarını takip eden öğrenciler şimdilik sadece devamsızlık bilgisine erişebiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen E-Okul veli bilgilendirme sistemi, velilerin çocuklarının okul durumunu her an takip etmelerine imkan sağlar. Sisteme öğrenci TC kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yapan veliler ders notları, devamsızlık ve not ortalamalarına erişebilmektedir. Böylece veliler öğrencilerin karne durumları hakkında öğretmenler ile görüşme yapmak zorunda kalmadan gerekli bilgiye kolayca erişebilmektedirler.

Birçok öğrencinin okul durumunu gösteren e-okul sistemi son derece önem arz ediyor. Performans kanaatleri, proje notları ve sınav puanlarının görüntülendiği e okul veli bilgilendirme sistemi, neden açılmıyor sorusu ile gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), e okul veli bilgilendirme sisteminin neden hizmet vermediğiyle ilgili açıklamayı, "Sayın Velimiz; öğrencimize ait ders notları, öğrencimiz tarafından ders öğretmenlerinden öğrenilecektir. " şeklinde gerçekleştirdi.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

E-okul veli bilgilendirme sistemi ile veliler öğrencilerin durumlarını internet üzerinden öğrenebilir. Özellikle yoğun çalışma temposu içerisinde olup, okula gidecek zamanı kısıtlı olan veliler bu sayede çocukları ile ilgili ayrıntılı bilgiye sahip olabilmektedir.

TAKDİR ve TEŞEKKÜR BELGELERİ

Bütün sene boyunca derslerinde başarılı olmak için çaba gösteren öğrenciler takdir ve teşekkür belgesi beklentisi içinde. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan yönergeye göre bu iki belgeyi almak için belirli bir not ortalamasını geçmiş olmak gerekiyor. Ülkemizde not hesaplama sistemi olarak yüzlük sistem kullanılmaktadır. Yüzlük sisteme göre bütün derslerin yazılı, sözlü sınavları ve projelerinden aldığı notlar 70 ile 89,99 arasında olan öğrenciler teşekkür belgesi almaya hak kazanırlar. Takdir belgesi için ise 90 ile 100 arasında not ortalaması tutturmuş olmak gerekli. Karne notu ortalaması 70 altında olan öğrenciler ise herhangi bir belge alamadan seneyi tamamlamış olacaklar.

Bunun dışında üç sene boyunca bütün dönemlerde takdir alan öğrenci üstün başarı belgesi ile ödüllendirilir. Ders başarısı dışında okul içi davranışlarına, arkadaşlarıyla ilişkilerine, dersleri takip etmesine ve arkadaşlarına örnek olmasına bakılarak kimi öğrencilere onur belgesi verilir. Onur belgesi alacak öğrenciler öğretmenler kurulu tarafından belirlenir.
Öğrenciler e-okul.meb.gov.tr adresine girerek ders notlarına ulaşabilirler. Sistem üzerindeki ders notlarının toplamından ise not ortalamalarını hesaplayabilirler.

TEOG SINAVI SONUÇLARI

Temel eğitimini başarı ile tamamlamış, orta öğrenime geçiş yapacak öğrencilerin karne heyecanına TEOG sonuçları da eşlik etmektedir. TEOG puanı, TEOG sınav puanları ve öğrencinin okul başarı puanı toplanarak hesaplanır. Çıkan sonuca göre öğrenci lise tercihini gerçekleştirmektedir. TEOG tercih maratonunun Temmuz ayı içerinde tamamlanmış olması beklenmekte. Haziran ayı içerinde özel okul kayıtlarını yaptıran öğrenciler, tercih ekranında ‘özel okula kaydımı yaptırdım’ kısmını işaretleyerek tercih yapmadan ekrandan çıkacaklar. Onun dışında kalan öğrenciler ise 25 adet okul tercihinde bulunabilecekler. TEOG puanına göre yerleştirmeler tamamlanacak. Tercih işlemleri internet üzerinden gerçekleştirilecek.

E-OKUL’A İLGİ BÜYÜK

Eğitim senesinin bitmesine yaklaşırken öğrenci ve veliler e-okul sistemine ilgilerini arttırdı. Bu durum kimi zaman sistemin çalışmamasına neden olurken, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen teknisyenler öğrencilerin mağdur olmaması için olumsuzluk durumlarında gerekli teknik müdahaleyi gerçekleştirmektedir.