Eğitim E okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemleri

E okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemleri

26.02.2015 - 12:10 | Son Güncellenme:

E okul ile alakalı tüm bilgileri derlediğimiz haberimizi inceleyerek sizde e okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemlerine giriş yapabilirsiniz!

E okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemleri

E-Okul sistemi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılında kurulmuş bir sistemdir. Bu sistem kurulurken amaçlanan ilk amaç velilerin öğrencileri hakkındaki bilgilere daha rahat ve kolay bir şekilde ulaşabilmesini sağlamaktır. E-Okul sistemi 2 parçadan oluşmaktadır. Öğrencilerin ve velilerin girebildiği veli bilgilendirme sistemi ve sadece yöneticilerin ve öğretmenlerin girebildiği yönetim bilgi sistemi. E-Okul sisteminin açılması ile birlikte veliler artık okula gitmeden öğrencilerin notları hakkında, hangi gün devamsızlık yaptığınıöğrenebilmektedir.

Haberin Devamı

Velilerin E-Okul veli bilgilendirme sistemine girebilmeleri için öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarasını bilmeleri yeterlidir. Bu bilgileri biliyorlarsa eğer ilk olarak E-Okul'un internet sayfasına girişyapmalıdırlar. Üst tarafta bulunan veli bilgilendirme sistemi giriş sayfasına bu bilgileri girmeleri gerekmektedir. Bu bilgileri girdikten sonra güvenlik kodunu da kutucuğa girdikten sonra E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmış olunur. Giriş yaptıktan sonra öğrenci hakkında çoğu bilgiyi buradan ulaşabiliriz. Öğrencinin sınav sonuçlarını, sınav tarihlerini, devamsızlık bilgilerini, proje ödevi hakkında bilgiler, karne notu, diploma notu gibi bir çok bilgiye ulaşabilmektedirler. Devamsızlık bilgisi öğretmenler tarafından her gün güncellenmek zorundadır. Bu güncellenme sayesinde öğrencilerimizin hangi gün okula gidip gitmediklerini E-Okul sistemi ile öğrenebilmekteyiz.

Haberin Devamı

E-Okul yönetim bilgi sistemi ise öğretmenlerin ve yöneticilerin girdiği bir sistemdir. Bu sistem ile birlikte yöneticiler artık öğrencilerin çoğu işlemlerini internet üzerinden yapmaktadır. Öğrencilerin nakil işlemlerini, kayıt yenileme kayıt silme işlemlerini internet üzerinden kısa bir süre içerisinde yapabilmektedir. Öğretmenler ise öğrencilerin notlarını, güncel olarak devamsızlık bilgilerini, sınav tarihlerini, karne notlarıgibi bilgileri sisteme girebilmektedirler. Öğretmenler ve yöneticiler sisteme girebilmek için E-Okul'un internet sitesinden kullanıcıadı ve şifrelerini girerek giriş yapabilirler. Yöneticiler kullanıcı adı ve şifrelerini Milli Eğitim Kurumlarından elde edebilirler.