Eğitim E-Okul Veli Bilgilendirme Ve Devamsızlık Sorgulama E-Okul Bilgileri

E-Okul Veli Bilgilendirme Ve Devamsızlık Sorgulama E-Okul Bilgileri

21.05.2015 - 10:18 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde hem veli hem de öğrenciler kolayca okul bilgilerine ulaşabilmektedirler. E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında detaylı bilgiyi ve E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş işlemleri ayrıntılı olarak haberimizde anlatılmıştır.

E-Okul Veli Bilgilendirme Ve Devamsızlık Sorgulama E-Okul Bilgileri

E-okul uygulamasının bir kolu olan, e-okul veli bilgilendirme sistemi, velilerin kullanımına özel olarak hazırlanmış olan bir sistemdir. E-okul veli bilgilendirme sistemini kullanarak; veliler, vekâletindeki çocukların, anne-babalar ise, kendi çocuklarının okul ve sınıf içerisindeki durumlarını hem kontrol etmiş hem de okul ve sınıf içindeki bu durumlarının bilgisini öğrenmiş olurlar. Bu sayede, özellikle yoğun çalışan veliler ve aileler, okula gidip tek tek öğretmenler ile görüşmeden de, öğrencileri hakkında bilgi sahibi olurlar.

Haberin Devamı

Bu durumda, velilerin ya da anne-babaların, e-okul veli bilgilendirme sisteminden faydalanmaları için öncelikle, e- okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmaları gerekecektir. Peki, veliler ya da aileler, e-okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapabilirler? Bu sorunun cevabını aşağıda olduğu gibi yanıtlayabiliriz. O zaman, siz veliler ya da aileler, e-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz.

E-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmak için ilk önce,e-okul.meb.gov.tradresine giriş yapınız.

Hemen sonrasında karşınıza bir sayfa açılacaktır ve bu sayfada;

Öğrenci T.C Kimlik No

Öğrenci Okul Nove

Resimdeki Rakamlarşeklindesıralanan bölümleri göreceksiniz.

Daha sonrasında, bu bölümlere istenilen bu bilgilerinizi yazmanız gerekecek.

Haberin Devamı

Son olarak ise, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan Giriş seçeneğini işaretleyiniz.

Anlatılmış olunduğu bu şekli ile e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra, aşağıda anlatacak olduğumuz bir takım bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu bilgiler, öğrenciniz ya da çocuğunuz ile ilgili bilgilerdir. Bahsi geçen ve öğrenciler ile ilgili olan bu bilgileri şu şekilde sıralayabiliriz;

Devamsızlık durumu bilgileri,

Yazılı sınav, proje, performans ve davranış notları bilgisi,

Takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisi,

Gelişim raporları bilgisi,

Karne notları bilgisi.

Bu şekilde veliler, e-okul veli bilgilendirme sistemine oldukça kolay şekilde giriş yapmakta ve devamında da, öğrencileri ile ilgili bilgileri öğrenebilmektedirler.

O zaman şimdi de, e-okul uygulamasının diğer bir bölümü olan, e-okul yönetim bilgi sistemi"uygulamasını ve nasıl hizmet sunduğunu anlatalım.

E-okul yönetim bilgi sistemi

Kısaca, e-okul yönetim bilgi sistemi, öğretmen ve okul yöneticilerinin (müdür, müdür yardımcısı ya da müdür yardımcıları) kullanımına özel olarak hazırlanılmış olunan bir e-okul uygulamasıdır.

Öğretmen ve idarecilerin, öğrenci ve okul ile ilgili bir takım işlemlerini yapabildikleri bir uygulama olan e-okul yönetim bilgi sistemi, bütün bilgi ve belgelerin tek bir çatı altında toplanmış olduğu sanal bir bilgi deposudur.

Haberin Devamı

Öğretmen ve okul idarecileri, aşağıda anlatacağımız şekilde, e-okul yönetim bilgi sistemine giriş yapabilmektedirler. Bu doğrultuda, eğer sizler de öğretmen ya da okul yöneticisi iseniz, aşağıda anlatacağımız şekilde e-okul yönetim bilgi sistemine giriş yapabilirsiniz. Buna göre;

Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra, burada açılan bu yeni sayfada yer alan ve

Resimdeki Rakamlar

Kullanıcı Adıve

Şifreşeklinde hazırlanmış olan bölümleri göreceksiniz.

Bu işlemlerin ardından son olarak ise, bu hazırlanmış bölümleri, istenilen bilgi doğrultusunda doldurunuz.

Anlatılmış olunan bu şekli ile e-okul yönetim bilgi sistemine giriş yapmanızın ardından, aşağıda anlatacağımız, öğrenci ve okul ile ilgili bir takım işlemlerinizi yapabilirsiniz. Bu işlemleri ise, şu şekilde sıralayabilmemiz mümkündür;

Burada, öğrencilerinizin notlarını, devamsızlık durumlarını ve diğer bazı bilgilerini e-okul sistemine aktarabilirsiniz.

Haberin Devamı

Öğrencilerinizin kayıt işlemlerinin bilgisini, dosya bilgilerini, vb. e-okul sistemine yükleyebilirsiniz.

Öğrencilerinizin güncel fotoğraflarının sisteme düzenli olarak yüklenmesi işlemlerinizi yapabilirsiniz,

Son olarak, öğrencilerinizin, nakil durumları, devamsızlık durumları ve devamsızlık bilgilerinin takibini de, yine e-okul yönetim bilgi sistemi aracılığı ile yapabilirsiniz.