Eğitim E-Okul Veli Bilgilendirme Ve E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Hakkında Detaylı Bilgiler!

E-Okul Veli Bilgilendirme Ve E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Hakkında Detaylı Bilgiler!

30.06.2015 - 11:21 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve E-Okul yönetim sistemi öğrencilerin ve velilerin hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor! E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve E-Okul yönetim sistemi hakkında önemli bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

E-Okul Veli Bilgilendirme Ve E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Hakkında Detaylı Bilgiler

Eğitim ve öğretim alanında hizmet sunan e-okul uygulaması, birbirinden farklı iki sınıfa ayrılmış durumdadır. Bugün ki haberimizde, e-okul uygulamasının bu iki sistemini tek tek ele alacağız.Velilerin, öğrencileri hakkında bilgi edinmesine ya da öğrencilerini kontrol etmesine olanak sağlayan e-okul veli bilgilendirme sistemi, e-okul uygulamasının velilere özel olarak tasarlanmış kısmıdır. e-okul veli bilgilendirme sistemi; velilerin, ilk okuldan, yüksek öğrenime kadar yani lise son sınıftan mezun oluncaya kadar ki dönem içerisinde, öğrencilerinin okul ve sınıf içindeki genel durumlarını kontrol etmelerine yardımcı olmaktadır.

Haberin Devamı

Veliler, aşağıda anlatmış olduğumuz şu şekilde, e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilirler;

e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmak için ilk önce,"e-okul.meb.gov.tr" adresine giriş yapınız.

Hemen sonrasında karşınıza bir sayfa açılacaktır ve bu sayfada;"Öğrenci T.C Kimlik No" "Öğrenci Okul No"ve"Resimdeki Rakamlar"şeklinde sıralanan bölümleri göreceksiniz.

Daha sonrasında, bu bölümlere istenilen bu bilgilerinizi yazmanız gerekecek.

Son olarak ise, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan "Giriş"seçeneğini işaretleyiniz.

e-okul veli bilgilendirme sistemine bu şekilde giriş yaptıktan sonra, aşağıda anlatacak olduğumuz bir takım bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu bilgiler, öğrenciler ile ilgili bilgileri kapsamaktadır. Öğrenciler ile ilgili olan bu bilgileri ise madde madde şu şekilde sıralayabiliriz;

Haberin Devamı

Öğrencilerin devamsızlık durumu bilgileri,

Öğrencilerin, yazılı sınav, proje, performans ve davranış notları bilgisi,

Takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisi,

Gelişim raporları bilgisi,

Son olarak, karne notları bilgisi.

e-okul yönetim bilgi sistemi

Eğitimcilerin, öğrencileri hakkında bilgi aktarımı ve depolaması yapmasına olanak sağlayan e-okul yönetim bilgi sistemi, e-okul uygulamasının eğitimcilere özel olarak tasarlanmış kısmıdır. e-okul yönetim bilgi sistemi; eğitimcilerin yani öğretmen, müdür ve müdür yardımcılarının; ilk okuldan, yüksek öğrenime kadar yani lise son sınıftan mezun oluncaya kadar ki dönem içerisinde, sorumlusu oldukları öğrencilerinin, okul ve sınıf içindeki genel durumlarını e-okul sistemine aktarmalarına yardımcı olmaktadır. Eğitimciler (öğretmen, müdür ve müdür yardımcıları), aşağıda anlatmış olduğumuz şu şekilde, e-okul yönetim bilgi sistemine giriş yapabilirler;

Eğitimciler yani öğretmen,müdür ve müdür yardımcıları, aşağıda anlatacağımız şekilde, e-okul yönetim bilgi sistemine giriş yapabilmektedirler.

Başlangıç olarak,"e-okul.meb.gov.tr"adresine giriş yapınız.

Daha sonra, burada açılan bu yeni sayfada yer alan ve;"Resimdeki Rakamlar" "Kullanıcı Adı"ve"Şifre" şeklinde hazırlanmış olan bölümleri göreceksiniz.

Haberin Devamı

Bu işlemlerin ardından son olarak ise, bu hazırlanmış bölümleri, istenilenbilgi doğrultusunda doldurunuz.

e-okul yönetim bilgi sistemine bu şekilde giriş yapmanızın ardından, aşağıda anlatacağımız, öğrenci ve okul ile ilgili bir takım işlemlerinizi yapabilmeniz artık çok kolay olacaktır. Bu işlemleri ise, şu şekilde madde madde sıralayabilmemiz mümkündür;

Burada, öğrencilerinizin notlarını, devamsızlık durumlarını ve diğer bazı bilgilerini e-okul sistemine aktarabilirsiniz.

Aynı zamanda, öğrencilerinizin kayıt işlemlerinin bilgisini, dosya bilgilerini, vb. e-okul sistemine yükleyebilirsiniz.

Öte yandan, öğrencilerinizin güncel fotoğraflarının sisteme düzenli olarak yüklenmesi işlemlerinizi yapabilirsiniz,

Son olarak ise, öğrencilerinizin, nakil durumları, devamsızlık durumları ve devamsızlık bilgilerinin takibini de, yine e-okul yönetim bilgi sistemi aracılığı ile yapabilirsiniz.

Haberimizi sonlandırırken, teknolojinin gelişmesinin bizlere ne gibi faydalar sunmuş olduğuna da değinmiş olduk. Hem çok kısa bir zaman harcayarak, hem de oldukça hızlı bir şekilde, bu gibi işlemlerinizi, e-okul uygulaması sayesinde yapabilmeniz mümkündür. Üstelik bulunduğunuz yerden, bilgisayar, lap-top ya da akıllı telefonunuz aracılığı ile, e-okul uygulamasına giriş yapmanız ve işlem yapmanız oldukça pratik olacaktır. Öte yandan, artık, android uyumlu akıllı telefonlarınıza, e-okul mobil uygulamasını yükleyerek, bu gibi işlemlerinizi daha da kolay hale getirebilirsiniz.