Gündem E-Okul Veli Bilgilendirme ve EOkul Yönetim Bilgi Sistemi Öğrencilere ve Velilere Kolaylık Sağlamaya Devam Ediyor!

E-Okul Veli Bilgilendirme ve EOkul Yönetim Bilgi Sistemi Öğrencilere ve Velilere Kolaylık Sağlamaya Devam Ediyor!

02.05.2015 - 15:38 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi ile not ve devamsızlık bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi not ve devamsızlık bilgilerini öğrenmek ve E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında detaylı bilgiye sahip olabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

E-Okul Veli Bilgilendirme ve EOkul Yönetim Bilgi Sistemi Öğrencilere ve Velilere Kolaylık Sağlamaya Devam Ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı velilerin öğrencilerini daha sıkı takip edebilmesi için 2007 yılında E-Okul sistemini hizmete sokmuştur. Son zamanlarda artan internet kullanan vatandaş sayısından dolayı çoğu kurum internet uygulamasını geliştirmiştir. Vatandaşlar işlemlerini internet üzerinden bu uygulamalara girerek gerçekleştirebilmektedir. İnternet uygulaması olarak Milli Eğitim Bakanlığı da E-Okul sistemini geliştirmiştir. E-Okul sistemi sayesinde öğrencinin okul bilgileri internet üzerinden paylaşılmaktadır. Öğrenciler ve veliler de internet üzerinden E-Okul sistemine giriş yaparak öğrencinin okul bilgilerine ulaşabilmektedir. E-Okul sistemini ülkemizdeki bütün okullar kullanmaktadır. E-Okul sistemi Türkiye de bulunan tüm resmi ve özel ilköğretim okullarını, orta öğretim okullarını, anaokullarını, özel eğitim kurumları ve liselerde öğrencilerin eğitim yaşantılarının başlayıp bitmesine kadar olan zaman içinde kullanılabilir.

Haberin Devamı

E-Okul sisteminin kurulmasında ki en büyük amaçlardan bir tanesi velilerin okula gitmeden öğrencilerini daha sıkı takip edebilmesi ve öğrencilerin kendi bilgilerini internet üzerinden takip edebilmesidir. Milli Eğitim Bakanlığı E-Okul sistemini 2 bölüm olarak oluşturmuştur. Velilerin giriş yaparak öğrencilerini takip edebildiği öğrencilerinde giriş yaparak kendi bilgilerine ulaşabildiği E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile yöneticilerin ve öğretmenlerin giriş yaptığı E-Okul yönetim bilgi sistemi E-Okul sisteminin 2 parçasıdır. Veliler ve öğrenciler E-Okul veli bilgilendirme sistemine E-Okul ana sayfasında bulunan E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş ekranına öğrencinin T.C. kimlik numarası ve öğrencinin okul numarası girilerek giriş yapılır. Bu sisteme giriş yaptıktan sonra bu sayfadan öğrencinin okul bilgilerine ulaşılabilir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde öğrencinin devamsızlık bilgisi, sınav sonuçları ve karne notları gibi bilgiler bulunmaktadır. Veliler ve öğrenciler bu sisteme giriş yaparak bu bilgilerin hepsine ulaşabilirler. E-Okul sisteminin bir diğer bölümü ise yönetim bilgi sistemidir. Bu bölüme okul idarecileri ve okul öğretmenleri giriş yapmaktadır. Yöneticiler ve öğretmenler E-Okul ana sayfasına da bulunan yönetim bilgi sistemi giriş ekranına kullanıcı adı ve şifrelerini girerek giriş yapabilirler. Yöneticiler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin kayıt ve nakil işlemlerini gerçekleştirmektedir. Öğretmenler ise bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin okul bilgilerini sisteme girmektedir. Öğretmenler öğrencinin devamsızlık bilgisi not kartı ve sınav sonuçları gibi bilgileri sisteme girmektedir.

Haberin Devamı

E-Okul yönetim bilgi sistemi öğretmenlerin ve yöneticilerin giriş yapabildiği bir sistemdir. Öğretmenler ve yöneticiler bu sisteme E-Okul sisteminin ana sayfasında bulunan yönetim bilgi sistemi giriş ekranına Milli Eğitim Müdürlüklerinden aldıkları kullanıcı adı ve şifreyi girdikten sonra son olarak da güvenlik kodunu gerekli yere girmelidir. Yöneticiler bu sistem geldikten sonra çok rahatlamıştır. Bu sistem sayesinde öğrencilerin okul işlemlerini internet üzerinden yapabilmektedir. Yöneticiler öğrencilerin nakil, kayıt yenileme ve kayıt silme gibi işlemleri internet üzerinden yapabilmektedir. Öğretmenler ise bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin okul bilgilerini sisteme girmektedir. Öğretmenler öğrencilerin devamsızlık bilgisi, sınav sonuçları ve not kartı gibi öğrenim bilgilerini sisteme giriş yapmaktadır.

Haberin Devamı

E-Okul sisteminin bir diğer bölümü ise veli bilgilendirme sistemidir. Bu sistem isminden de anlaşılacağı gibi velilerin öğrencilerin okul bilgilerini ulaşabildiği bir sistemdir. Veliler ve öğrenciler bu sisteme E-Okul sisteminin ana sayfasında bulunan E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş ekranına öğrencinin T.C. kimlik numarası ve öğrencinin okul numarası bilgilerini girdikten sonra son olarak da güvenlik kodunu gerekli yere girmelidir. Bu sisteme giriş yaptıktan sonra öğrencinin öğrenim bilgilerini bu sayfadan ulaşabilirler. Bu bölümde öğrencinin devamsızlık bilgisi, sınav tarihleri, sınav sonuçları, not kartı, karne notu ve proje ödevi hakkında bilgilere ulaşabilirler.