Gündem E Okul Veli Bilgilendirme ve E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi İçin eOkul'a Giriş

E Okul Veli Bilgilendirme ve E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi İçin eOkul'a Giriş

19.04.2015 - 11:30 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile kolayca E-Okul sistemine giriş yapabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır ve E-Okul sistemi hakkında bilmeniz gereken her şey bu haberde!

E Okul Veli Bilgilendirme ve E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi İçin eOkula Giriş

Teknolojinin çok hızlı bir şekilde gelişmesi sonucu olarak internet üzerinden yapabileceğimiz işlem sayısı da inanılmaz boyutlara ulaştı. Bir kaç örnek ile açıklama yapacak olursak; Fatura ödeme işlemlerinizi ve diğer bankacılık işlemlerinizi (para transferi, eft, havale vb.) internet üzerinden yapabilirsiniz. Ayrıca kıyafet, mobilya, aksesuar, ayakkabı, teknik malzemeler ve bu şekilde artarak devam eden alışveriş eşyalarınızı internet üzerinden alabilir, sosyal paylaşım sitelerinden paylaşımlarda bulunabilir, kaçırdığınız ya da tekrar izlemek istediğiniz film ve dizileri internet üzerinden izleyebilir, gerekirse yemek siparişi verebilirsiniz. Bu liste tabiki uzayıp giden ve sonu olmayan bir listedir. Fakat ne çapta bir altyapıya sahip olduğumuzu belirtmek adına bu örnekleri verme gereği duydum. Şimdi de bugünkü asıl konumuz olan internet üzerinden faydalanabileceğiniz E-Okul sisteminden bahsetmek istiyorum.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından destekli olarak kurulan E-Okul sistemi bir anlamda not bilgi sistemi olarak kullanılmaktadır. Bu uygulama 2 farklı şekilde kullanılabilmektedir. Bunlar; E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi ve E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi olarak 2ye ayrılır. Her 2 sisteme ait bilgiler de yazının devamında ayrıntılı bir şekilde verilecektir. Yazının devamını dikkatli bir şekilde okuyarak sorgulama işlemleriyle ilgili geniş bir bilgiye sahip olabilir ve bu işlemleri kolayca yapabilme imkanı bulursunuz.

İlk olarak E-Okul Yönetim Bilgi Sisteminden bahsetmek istiyorum. Bu sistem genel olarak okullarımızda ve liselerimizde eğitim veren öğretmenlerimiz tarafından kullanılmaktadır. Bu sistem ilköğretim, orta öğretim ve lise çağlarını kapsamaktadır. Üniversite not bilgi sistemi için kullanılmamaktadır. Öğrencilerin, okullarda öğrendikleri bilgilerin ne kadar faydalı olduğuna dair okullarda belli başlı sınavlar yapılmaktadır. Bu sınavlar; yazılı, sözlü, proje veya sunum şeklinde dersin branşına göre çeşitlilik gösterebilir. Her dersin öğretmeni tarafından yapılan bu sınavlarda ki amaç öğrencilerin bilgi seviyesini ölçmektir. Bu yüzden yapılan sınavlar ile öğrencilere puanlama sistemi uygulanır ve başarı durumuna göre dönem sonlarında karne verilir. Verilen bu karnelerdeki notlar yapılan sınavlara göre verilir. Ayrıca öğretmenlerin bu puanları ilk olarak E-Okul Yönetim Bilgi Sistemine girmeleri gerekmektedir. Böylece karne verilmeden önce öğrenciler notlarını öğrenerek zayıf olduğu alana ağırlık vermesi gerekmektedir. Böylece eğitimde kalite oranı yükselecektir. Sisteme giriş yapacak öğretmenden isnetencek kullanıcı adı ve parola bilgileri doldurularak sisteme giriş yapılabilir.

Haberin Devamı

Şimdi de diğer bir sistem olan E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi hakkında bilgi vermek istiyorum. Bu sorgulama işlemi adından da anlaşılacağı üzere öğrencileri ve onların velilerini ilgilendiren bir sorgulama işlemidir. Az önce E-Okul Yönetim Bilgi Sisteminden bahsetmiştik. E-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminde de E-Okul Yönetim Bilgi Sisteminde girilen notların tespiti yapılır. Yani okullarda ve liselerde her derse ayrı yapılan sınavlara göre, o branşın öğretmeni tarafından sınav kağıtları değerlendirildikten sonra sisteme girilir ve E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile veliler ve öğrenciler not bilgilerine sistem üzerinden kolayca ulaşabilirler. Giriş işlemi için ilk başta bir kimlik doğrulama işlemi yapılmak zorundadır. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden veliler tarafından not takibi yapılır ve öğrencilerin eksik olan kısımlarına göre yönlendirme yapılarak mutlak başarı sağlanabilir.

Haberin Devamı

Kısaca her 2 durumu da özetleyecek olursak; E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerine öğretmenler tarafından girilen not bilgileri, E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi aracılığı ile velilerimize ve öğrencilerimize bildirilir. Bu notlar sonucu ortalama alınarak dönem sonlarında karne verilir. E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi ve E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile ilgili vermiş olduğumuz bilgiler ışığında umarız ki sorgulama işlemlerinizi başarıyla yapabilrsiniz.