Gündem E-Okul Veli Bilgilendirme ve Yönetim Bilgi Sistemi İle Karne Bilgileri Görüntülemek Artık Çok Kolay!

E-Okul Veli Bilgilendirme ve Yönetim Bilgi Sistemi İle Karne Bilgileri Görüntülemek Artık Çok Kolay!

17.06.2015 - 16:18 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde karne bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında önemli bilgileri ve E-Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapıldığını bu haberimizden öğrenebilirsiniz.

E-Okul Veli Bilgilendirme ve Yönetim Bilgi Sistemi İle Karne Bilgileri Görüntülemek Artık Çok Kolay

Son zamanlarda ülkemizde artan internet kullanımından dolayı çoğu kurumlar interneti çok üst düzeyde kullanmaktadır. Gelişen internet teknolojisini kullanan kurumlardan bir tanesi de Milli Eğitim Bakanlığıdır. Milli Eğitim Bakanlığı internet üzerinden velilerin okuyan öğrencileri hakkında daha fazla ve kolay bir şekilde bilgi alabilmesi için e-okul sistemini geliştirmiştir. E-Okul veli bilgilendirme sistemi öğrencilerin okul bilgilerinin online olarak bulundurduğu bir sistemdir. Veliler e-okul sistemine girerek öğrencileri hakkında çoğu bilgiye rahatlıkla ulaşabilirler. E-Okul sistemi kurulduktan sonra veliler internet üzerinden okuyan öğrenciler hakkında okul bilgilerine ulaşabilmektedir. Bu sayede veliler okula gitmeden öğrencilerin hangi sınavdan hangi notu aldığını, hangi gün okula gidip gitmediğini rahatlıkla öğrenebilmektedir. E-Okul sistemi Türkiye de bulunan tüm resmi ve özel okullarda okuyan öğrencilerin bilgilerini içeren bir sistemdir. E-Okul sistemi 2 bölümden oluşmaktadır. Öğrencileri ve velilerin girebildiği e-okul veli bilgilendirme sisteminde öğrencilerin bilgileri yer almaktadır.

Haberin Devamı

E-Okul veli bilgilendirme sistemi öğrencilerin okul hayatlarında geçirdikleri tüm bilgileri içermektedir. Başlıca öğrencilerin devamsızlık bilgisi, sınav sonuçları, not kartı ve dönem ödevi hakkında bilgiler gibi bilgileri içermektedir. Veliler bu sisteme girerek öğrencileri hakkında bilgileri rahatlıkla öğrenebilirler. E-Okul sisteminde bulunan diğer bölüm ise yönetim bilgi sistemidir. Yönetim bilgi sistemi sadece öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin girebildiği bir sistemdir. Öğretmenler bu sisteme öğrencilerin okul bilgilerini girmektedir. Öğretmenlerin girdiği bilgiler başlıca öğrencilerin devamsızlık bilgisi, sınav tarihleri, sınav sonuçları ve not kartı gibi bilgilerdir. E-Okul yönetim bilgi sistemine okul idarecileri de girebilmektedir. Yöneticiler bu sistem sayesinde öğrencilerin nakil işlemlerini, kayıt yenileme ve kayıt silme gibi işlemleri internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilmektedir. E-Okul sistemine internet olan her yerden kolaylıkla erişebilirsiniz. Son zamanlarda artan akıllı telefon kullanımı sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığı E-Okulun mobil uygulamasını da geliştirmiştir. Telefonlarınıza e-okul sisteminin mobil uygulamasını indirerek akıllı telefonlarınızdan da girişinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Okul sistemi iki parçadan oluşmaktadır. E-Okul sisteminin bir parçası olan E-Okul veli bilgilendirme sistemi veliler ve öğrenciler için geliştirilmiş olan bir sistemdir. Bu sisteme veliler ve öğrenciler giriş yaparak öğrencilerin okul bilgilerine ulaşabilirler. Öğrenciler ve veliler E-Okul veli bilgilendirme sistemine E-Okul ana sayfasında bulunan E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş sayfasına öğrencinin T.C. kimlik numarasını ve öğrencinin okul numarasını sisteme girdikten sonra son olarak güvenlik kodunu da gerekli yere girmelidir. Bu bilgileri girdikten sonra sisteme giriş yapabilirler. Sisteme giriş yapan veliler ve öğrenciler öğrencinin okul bilgilerine bu sistem sayesinde ulaşabilirler. Veliler ve öğrenciler bu sistem sayesinde öğrencilerin devamsızlık bilgisine, sınav tarihlerine, sınav sonuçlarına, not kartına, karne notuna ve öğrencinin proje ödevi hakkında bilgilere internet üzerinden ulaşabilirler.

Haberin Devamı

E-Okul sisteminin bir diğer bölümü ise E-Okul yönetim bilgi sistemi bölümüdür. Bu bölüme öğretmenler ve okul idarecileri giriş yapabilmektedir. Öğretmenler ve okul idarecileri E-Okul yönetim bilgi sistemi bölümüne E-Okul sisteminin ana sayfasında bulunan E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş ekranına kullanıcı adı ve şifrelerine girdikten sonra son olarak güvenlik kodunu gerekli yere girmelidirler. Öğretmenler ve yöneticiler kullanıcı adı ve şifrelerini Milli Eğitim Müdürlüklerinden alabilirler. Öğretmenler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin okul bilgilerini sisteme girebilirler. Öğretmenler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin devamsızlık bilgisi, sınav sonuçları ve not kartı gibi bilgileri sisteme girmektedir. Yöneticiler ise bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin okul işlemlerini bu sistem sayesinde gerçekleştirebilmektedir. Yöneticiler bu sistem sayesinde öğrencileri nakil işlemlerini ve kayıt işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.

Yazarlar