Gündem E okul veli bilgilendirme ve yönetim sisteminden neler öğreneceksiniz?

E okul veli bilgilendirme ve yönetim sisteminden neler öğreneceksiniz?

31.10.2015 - 15:58 | Son Güncellenme:

E-okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sisteminden öğrenciler hakkındaki birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. Bu işlemleri yapmanız oldukça basit. Nasıl giriş yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

E okul veli bilgilendirme ve yönetim sisteminden neler öğreneceksiniz

İnternet üzerinden yapılan sorgulama işlemlerine her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. İnternet üzerinden yapabildiğimiz işlemlerden bazıları fatura ödemeleri, SGK bilgileri, kredi kartı ödemeleridir. Bu işlemler böylelikle kurumlara gidip zaman kaybı yaşamadan sadece iki üç dakika da yapabiliyoruz. Okullar da artık internet üzerinden hizmet sağlıyor. Böylelikle öğrencilerin notlarını, devamsızlıklarını artık internet üzerinden öğrenebiliyoruz. İnternet üzerinden hizmet veren bu sistem E-Okuldur. E- Okul ise Milli Eğitim Müdürlüğünün sisteme koymuş olduğu bir uygulamadır. E-Okul üzerinden yapılan sorgulama işlemlerinde şifre aranmamaktadır. E-Okul sisteminden öğrencilerin devamsızlıkları, notları, kayıtları, nakil işlemleri, sınav bilgileri, merkezi olarak yapılacak sınavların başvuru ve tercih işlemleri, haftalık ders programları, alınan belgeler, e-karne, duyurular gibi bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-Okul uygulaması öğrenciler ve öğretmenlere büyük kolaylık sağlamaktadır. Öğretmenler öğrencilerin bilgilerini ile öğrencilerin okuldaki durumlarını güncel olarak olarak sisteme koyabilmektedir. Güncel olarak kaydedilen bilgileri aileler de öğrenci ile ilgili bilgileri edindikleri için, öğrencinin okul durumunu takip açısından faydalı bir hal almıştır. Öğretmenler bu sistem üzerinden, sınav tarihlerini, sınav sonuçları açıklamasını , sözlü notlarını, öğrencinin almış olduğu belgelerin girişini, şube ortalamasını, not ortalamalarını belirleme gibi bir çok işlemi yönetim bilgi sistemi üzerinden güncel olarak kaydedebilir ve bu şekilde veliler ve öğrenciler de bu bilgileri internet üzerinden öğrenebilirler.

Haberin Devamı

E-okul iki sistemden oluşmaktadır. Bunlardan bir tanesi Veli Bilgilendirme Sistemi iken diğeri ise yönetici bilgilendirme sistemidir. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile yönetici bilgilendirme sistemlerinin kullanımları farklıdır. Yazının devamında sizler için iki sistemin de nasıl kullanılacağını anlatacağız. Vermiş olduğumuz bilgileri takip ederek sizde E-Okul sisteminin nasıl kullanılacağını öğrenebilir ve sorgulamanızı yapabilirsiniz.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi

E-Okul veli bilgilendirme sistemi öğrencinin ve öğrenci velisinin öğrenci hakkında ki tüm bilgilere rahatlıkla ulaşabildiği bir sistemdir. E-Okul veli bilgilendirme sistemiyle veli öğrencisini bu sistem üzerinden takip edebilir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminin kullanımı ise çok basittir. E-Okul veli bilgilendirme sistemine ulaşmak için https://e-okul.meb.gov.tr/ vermiş olduğumuz bu bağlantı adresine tıklayınız. Karşınıza çıkacak olan sayfanın üst kısmında yer alan veli bilgilendirme sisteminin bulunduğu alana geliniz. Sisteme giriş yapmak için sizden öğrencinin TC kimlik numarası istenecektir. Bu bilgiyi doğru bir şekilde yazdıktan sonra öğrencinin okul numarasını da doğru bir şekilde yazınız. Son işlem olarak ise resimde yazan harf ve rakamları kutucuğa yazınız. Ardından ise giriş butonuna tıklayınız. Böylelikle açılan sayfanın sol kısmında yer alan menüden sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi

E-Okul yönetim bilgi sistemi öğretmen ve yöneticiler için kurulan bir sistemdir. Öğretmen ve yöneticiler bu sistem üzerinden öğrenci bilgilerini kaydedebilirler . Öğretmen ve okul idarecileri bu sistemi kullanarak duyurularını, öğrenci notlarını, karnelerini, devamsızlıklarını, sınav tarihlerini, ders programlarını internet üzerinden sisteme kaydederek öğrencilerinde u şekilde bu bilgileri öğrenmelerini sağlamaktadır. Bu sistem için ilk olarak yapmanız gereken https://e-okul.meb.gov.tr/ vermiş olduğumuz bu bağlantı adresine tıklamaktır. Açılan sayfada kullanıcı adınız ve şifreniz istenecektir. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi bilmiyorsanız, bunları Milli Eğitim Müdürlüklerinden ya da okul yöneticisinden alabilirsiniz. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi aldıktan sonra sisteme giriş yaparak uygun alana kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazarak giriş butonuna tıkladığınız da sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz.