Eğitim E-Okul yönetim bilgi sistemi şifresi nereden alınıyor?

E-Okul yönetim bilgi sistemi şifresi nereden alınıyor?

11.04.2016 - 09:45 | Son Güncellenme:

E-Okul yönetim bilgi sistemi şifresini okul yönetiminden alabiliyorsunuz. E-Okul yönetim bilgi sistemi şifresi unutulduğunda da yine okul yönetime başvurulması gerekiyor. E-Okul yönetim bilgi sistemi ve E-Okul veli bilgilendirme sisteminin detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

E-Okul yönetim bilgi sistemi şifresi nereden alınıyor

E Okul giriş yaptıktan sonra E-Okul yönetim bilgi sistemi için ilköğretim ve lise öğrencileri için not sorgulama işlemleri yanı sıra sizler öğrencilerin ve velilerinin de okul ile ilgili her türlü işlem ve işlerini çok kolay bir şekilde okula gitmeden yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafınca öğrenciler aynı zamanda öğretmenler ve son olarak da velilerin için okul ile ilgili ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulmuş bir sitedir. E Okul internet üzerinden online bir şekilde çok hızlı olarak hizmet veren bir sistemdir. İlköğretim sonrasında ortaöğretim ve son olarak da lise öğrencileri için yanı sıra önemli bir nokta olarak öğretmenler ve veliler tarafınca da etkili bir şekilde kullanılmaktadır. Gayette memnun olduklarını bildirmişlerdir.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi uygulamasında ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı tarafınca hayata geçirilmiş olan bir Milli Eğitim Bakanlığı’nın Sistemleri içerisinde ve kapsamında yer almaktadır. E Okul uygulaması 2007 yılında itibaren kullanılmaya başlanmış olan bir uygulamadır. E-Okul veli bilgilendirme sistemi uygulaması ile veliler istedikleri zaman çocuklarının okuldaki son durumlarını için kolaylık ve basitlik yolu ile bu yoldan takip etmeyi sağlamanın beraberinde onların eğitim dönemi boyunca da girmiş oldukları sınavları sürekli olarak e okul not sorgulama sitemi üzerinden düzenli bir şekilde takip edebiliyorlar

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafınca geliştirilen yan uygulamalar da vardır. Şimdiye kadar geliştirilmiş olan sistem üzerinden devlet, özel okullar, anaokulları, ilköğretim, özel eğitim kurumları ve ortaöğretim kurumlarında içinde yer aldığı bu sistem sayesinde ve bu sistem üzerinden iş yapmaktadırlar. E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde, okul dönemi içerisindeki yer alan tüm aktiviteleri ile ilgili bilgi vermenin en önemli yolu diyebiliriz bunun yanında ise öğrencilerin yıl içerisinde de girmiş oldukları bütün sınav başvurularını da buradan görebilirsiniz.

Aynı zamanda da giriş yerleri ve belgeleri çıkarma yanı sıra sınav tarihleri, almış oldukları takdir, teşekkür belgesi sorgulama ve en son olarak da sınav sonuçlarını sorgulama ve anında öğrenme imkânı sunmaktadır. Bu uygulama gerçekten sevilen bir uygulama haline gelmiş bulunmaktadır. E Okul devamsızlık gün sayısı sorgulama işini de sistem üzerinden yapabilirsiniz ve öğrenci girişi nasıl yapılır konusunda da sizlere bilgi vereceğiz.

Haberin Devamı

E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden devamsızlık sorgulama yapmak için haberimizde yer okul resmi internet sitesi olan sistem için https://e-okul.meb.gov.tr/ adresine sizler giriş yaptıktan sonra karşınıza gelmektedir. Sonrasında ekranda olan ekran üzerinden ise yapmanız gereken şey T.C. kimlik numarası ve sonrasında ise öğrenci okul numarası ile girmiş yapmak olacaktır. Aynı zamanda da veli bilgilendirme sistemine giriş yaparak da bunu öğrenebilirsiniz. E okul devamsızlık sorgulama nasıl yapılı hakkında da kısa bir bilgi verebiliriz. E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş için yapmanız gereken öğrenci girişi için tıklamanız gerekir. E-Okul veli bilgilendirme sistemi sizler devamsızlık bilgilerini tıklamalısınız.