Gündem E-Okul yönetim bilgi sisteminden devamsızlık bilgisi nasıl öğrenilir?

E-Okul yönetim bilgi sisteminden devamsızlık bilgisi nasıl öğrenilir?

18.07.2015 - 15:03 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde hem veli hem de öğrenciler kolayca okul bilgilerine ulaşabilmektedirler. E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında detaylı bilgi ve E-Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır ayrıntılı olarak haberimizde bulabilirsiniz.

E-Okul yönetim bilgi sisteminden devamsızlık bilgisi nasıl öğrenilir

Modern teknolojinin Türkiye’deki eğitim sistemine entegrasyonu yönünden internet tabanlı projelere ağırlık veren Milli Eğitim Bakanlığı’nın geliştirdiği ve uzun yıllardır Türk eğitim sisteminde önemli bir yere sahip olan E Okul sistemi ile birlikte eğitim hizmetlerinde çok daha modern standartların yakalanması sağlanıyor. Özellikle de öğretmen ve okul idarecilerin okuldaki öğrenci ve faaliyet durumuna ilişkin olarak düzenli bilgi girişlerinin gerçekleştirilmekte olduğu E Okul yönetim bilgi sistemi sayesinde tüm eğitim bilgilerinin merkezi bir sistem içerisinde dijital teknoloji avantajlarıyla depolanabilmesine yardımcı oluyor. Günümüz modern teknolojisinin yaşamın her alanında sağladığı fırsatlardan ve avantajlardan eğitim sisteminde de en etkin şekilde yararlanılabilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen E Okul sistemi iki aşamalı olarak hizmet veriyor.


Haberin Devamı



Öğrenci ve okul idarecilerine yönelik olarak geliştirilen E Okul yönetim bilgi sistemi ile girişi yapılan öğrenci bilgilerinin veliler tarafından internet kolaylığında görüntülenebilmesi için veli bilgilendirme sistemi hizmet veriyor. Bu şekilde iki aşamadan oluşan E Okul sisteminde öğrencilerin güncel eğitim bilgilerinin yanı sıra geçmiş eğitim dönemlerine ait olan eğitim bilgilerini de görüntüleyebilme imkanına sahip olunabiliyor. Bu nedenle de günümüz modern çağında veliler tarafından son derece sık bir şekilde kullanılan dijital bir eğitim hizmeti olarak öne çıkıyor. Dijital platform üzerinde yer alan E Okul yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri ise e-okul.meb.gov.tr adresinde yer alan yönetim bilgi sistemi giriş ekranı üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul sistemi aracılığı ile yönetim bilgi sisteminde öğretmen ve okul idarecileri tarafından girişi yapılan bu eğitim bilgilerinin internet kolaylığında veliler tarafından görüntülenebilmesi için E Okul veli bilgilendirme sistemi hizmet veriyor. Velilere yönelik olarak hizmet veren veli bilgilendirme sistemi ile birlikte veliler, internete erişim sağlayabildikleri her yerden çocuklarının okuldaki güncel eğitim durumuna ilişkin son derece ayrıntılı bilgiler alabiliyor.

Böylelikle günlük modern yaşamın koşturması içerisinde okula gitmeye vakit ayıramayan ebeveynlerin, çocuklarının okuldaki durumuna ilişkin olarak son derece pratik bir şekilde bilgi alabilmeleri sağlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim sisteminde velilere sağlamakta olduğu bu E Okul veli bilgilendirme sistemi kolaylığı ile veliler, internete erişim sağlayabildikleri her yerden güncel okul bilgilerinin takibini yapabiliyor ve çocukların okulda daha başarılı olabilmesi için atılması gereken adımların tam zamanında atılmasını sağlıyor. E Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde veliler, çocuklarının not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, şube ortalaması, geçmiş dönem not ve devamsızlık bilgisi, derslerine giren öğretmenleri, hangi dersleri aldığı, sınav tarihleri ve başarı belgesi gibi bilgilerin kontrolü dijital teknolojinin sağladığı oldukça önemli kolaylıktan yararlanarak pratik bir şekilde öğrenebiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan bu adresteki E Okul yönetim bilgi sistemi giriş bölümünde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen ve okul idarecilerine verilen kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgileri ile birlikte sayfadaki güvenlik karakterlerinin hatasız olarak girilmesi ile birlikte sisteme giriş yapılabiliyor. Okul idarecileri E Okul sisteminin ilk aşaması olan yönetim bilgi sistemi içerisinde daha ağırlıklı olarak genel okul bilgilerinin girişi yapılıyor. Okul idarecileri genel olarak öğrenci dosya giriş ve düzenlemesi, öğrenci fotoğraf giriş ve güncellemesi, haftalık ders programı, ders listeleri, derslere giren öğretmen bilgisi girişleri, devamsızlık bilgisi girişi ve sosyal faaliyet düzenlemeleri gibi pek çok güncel eğitim bilgisinin girişi yapılabiliyor. Sisteme giriş yapan öğretmenler ağırlıklı olarak güncel eğitim bilgilerinin girişini gerçekleştiriyor. Özellikle de öğrencileri güncel not bilgisi, söz notları, sınav sonuçları, sınav tarihleri, karne bilgisi, faaliyet raporları ve şube ortalamaları gibi güncel eğitim bilgilerinin girişi gerçekleştiriliyor.