Gündem E Okul Yönetim Bilgi ve Veli Bilgilendirme Sistemi Online İşlemler

E Okul Yönetim Bilgi ve Veli Bilgilendirme Sistemi Online İşlemler

18.04.2015 - 11:19 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde internet üzerinden öğrenci ve okul bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında bilgi almak için haberimizi inceleyebilirsiniz.

E Okul Yönetim Bilgi ve Veli Bilgilendirme Sistemi Online İşlemler

Milli Eğitim Bakanlığı velilerin öğrencilerini daha iyi takip edebilmeleri için e-okul sistemini geliştirmiştir. Bu sistem sayesinde veliler okuyan öğrencilerini internet üzerinden takip edebilmektedirler. Ülkemizde artık çoğu kurum internet uygulamasını geliştirmiştir. İnternet uygulamasını geliştiren kurumlardan bir tanesi de Milli Eğitim Bakanlığıdır. Milli Eğitim Bakanlığının kurmuş olduğu e-okul sisteminde okuyan tüm öğrencilerin okul ile ilgili bilgileri bulunmaktadır. Bu sistem ile birlikte Türkiye de bulunan tüm resmi ve özel ilk öğretim okulları, orta öğretim okulları, ana okulları, özel eğitim kurumları ve liselerde okuyan öğrencilerin eğitim yaşantıları boyunca okul ile ilgili bilgilerinin hepsini internet üzerinden online olarak takip edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Öğrenciler ve veliler e-okul sistemine girerek öğrencilerin devamsızlık bilgisi, sınav sonuçları, not kartı gibi bilgilerin hepsine ulaşabilirler. Yöneticiler de e-okul sistemi ile öğrencilerin nakil işlemlerini, kayıt yenileme ve silme işlemlerini internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilmektedirler. Milli Eğitim Bakanlığının geliştirmiş olduğu bu sistem 2 bölümden oluşmaktadır. Velilerin ve öğrencilerin girebildiği e-okul veli bilgilendirme sistemine öğrencinin T.C. kimlik numarası ve öğrencinin okul numarasını girmeniz gerekmektedir. Bu bölümde öğrencinin okul ile ilgili bütün bilgileri bulunmaktadır. Öğrencinin devamsızlık bilgisi, not kartı, sınav sonuçları gibi bilgilerin hepsi bu bölümde bulunmaktadır. E-Okul sisteminin bir diğer bölümü ise sadece yöneticilerin ve öğretmenlerin girebildiği e-okul yönetim bilgi sistemidir. Bu bölüme idareciler ve öğretmenler sisteme kullanıcı adı ve şifresini girerek giriş yapabilir. Yöneticiler bu bölümde öğrencilerin kayıt yenileme, kayıt silme, nakil işlemleri gibi işlemleri gerçekleştirebilmektedir. Öğretmenler ise bu bölüme öğrencinin devamsızlık bilgisi, not kartı, sınav sonuçları gibi bilgilerin hepsini girmektedir. E-Okul sistemi kurulduktan sonra veliler artık öğrencileri hakkında daha kolay bir şekilde bilgi edinebilmektedirler. Yöneticiler ise internet üzerinden öğrencilerin işlemlerini gerçekleştirebilmekte ve öğretmenler de öğrencilerin not bilgilerini sisteme girebilmektedir. E-Okul sistemi artık telefon uygulaması olarak da bulunmaktadır. Telefonlarınızın uygulama marketlerinden telefon için e-okul uygulamasını indirerek sisteme giriş yapabilirsiniz ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Okulun bölümlerinden birisi olan E-Okul veli bilgilendirme sistemi öğrencilerin ve velilerin girebildiği bir sistemdir. Bu bölüme giriş yapabilmek için sitenin üst tarafında bulunan veli bilgilendirme sistemi giriş bölümüne öğrencinin bilgilerini girmeniz gerekmektedir. İlk olarak öğrencinin T.C. kimlik numarası ve öğrencinin okul numarasını sisteme girmeniz gerekmektedir. Son olarak resimde gördüğünüz güvenlik kodunu gerekli yere girdikten sonra giriş linkine basarak sisteme girişinizi yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra öğrencinin okul bilgilerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Sistemden öğrenci ile ilgili öğrenebileceğiniz bilgilerin başında öğrencinin devamsızlık bilgisi, not kartı, sınav tarihleri, sınav sonuçları, proje ödevi hakkında bilgiler, dönem ödevi hakkında bilgileri öğrenebilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde veliler öğrencilerin hangi gün okula gidip gitmediklerini sisteme girerek öğrenebilirler.

Haberin Devamı

E-Okul sisteminin bir bölümü de E-Okul yönetim bilgi sistemidir. E-Okul yönetim bilgi sistemi sadece okul yöneticilerinin ve öğretmenlerin girebildiği bir sistemdir. Öğretmenler ve idareciler bu sisteme girebilmek için sitenin sol tarafında bulunan e-okul yönetim bilgi sistemi giriş bölümüne bazı bilgileri girmesi gerekmektedir. Öğretmenler ve yöneticileri Milli Eğitim Kurumlarından aldıkları kullanıcı adı ve şifrelerini bu bölüme girdikten sonra son olarak da güvenlik kodunu gerekli yere girmelidir. Sisteme giriş yaptıktan sonra yöneticiler öğrencilerin nakil işlemlerini, kayıt yenileme ve kayıt silme işlemleri gibi işlemlerin hepsini gerçekleştirebilmektedir. Öğretmenler ise sisteme giriş yaptıktan sonra öğrencilerin devamsızlık bilgisi, sınav sonuçları, not kartı, dönem ödevi bilgilerini sisteme girmektedir.