Eğitim E-Okul Yönetim Ve Veli Bilgilendirme Sistemi Hizmetleri

E-Okul Yönetim Ve Veli Bilgilendirme Sistemi Hizmetleri

03.07.2015 - 11:19 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi ile hem velilere hem de idarecilere önemli kolaylıklar sağlamıştır. E-Okul sistemi ile not girişleri ve devamsızlık bilgilerine ulaşmak oldukça kolay hale gelmiştir. E-Okul hakkında tüm detaylar haberimizde!

E-Okul Yönetim Ve Veli Bilgilendirme Sistemi Hizmetleri

Son yıllarda Türkiye’de eğitim sisteminin modern çağa entegrasyonu yönünden son derece geniş kapsamlı çalışmalar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet merkezli yeni nesil eğitim projelerinden birisi olan ve eğitim sisteminde son derece önemli bir yeri bulunan E Okul sistemi E Okul yönetim bilgi sistemi ve veli bilgilendirme sistemi olarak iki aşamalı olarak hizmet veriyor. Türkiye’deki eğitim, okul ve öğrenci bilgilerinin merkezi bir sistemde toplanarak, dijital teknoloji kolaylığında yönetiminin yapılabilmesine yardımcı olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul sistemi, hem veliler hem de idareci ve öğretmenler tarafından son derece yoğun şekilde kullanılıyor. Velisi olduğunuz öğrencinin okuldaki durumunu internet kolaylığında takip edebilmenize yardımcı olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul sistemi iki aşamalı olarak eğitim ve öğrenci bilgilerinin girişi ve güncel takibi olacak şekilde Türkiye’deki eğitim sisteminde son derece önemli bir rol üstleniyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul sisteminin ilk aşaması olan E Okul yönetim bilgi sistemi öğretmen ve idareciler tarafından kullanılıyor. Güncel okul faaliyetleri ve raporları idareciler tarafından bu sistemde girilirken, güncel öğrenci bilgileri de öğretmenler tarafından sisteme giriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri ise dijital platform üzerinde yer alan e-okul.meb.gov.tr adresindeki yönetim bilgi sistemi giriş bölümünden gerçekleştiriliyor. Her öğretmen ve okul idarecisi için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görev süresi başlangıcında belirlenen kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgisi girilerek, sisteme giriş işlemleri gerçekleştirilebiliyor. E Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde idareciler devamsızlık bilgisi girişi, öğrenci dosya giriş ve düzenlemesi, öğrenci fotoğraf giriş ve güncellemesi, haftalık ders programı düzenlemeleri, derslere giren öğretmen bilgileri girişi ve okul sosyal faaliyetleri gibi bilgilerin girişi gerçekleştiriliyor. E Okul sisteminin yönetim bilgi sistemi bölümünde öğretmenler ise sınav sonuçları, sözlü notları, genel not bilgisi, sınav tarihleri ve diğer öğrenci bilgilerinin girişi gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde öğretmen ve idareciler tarafından girilen güncel okul ve öğrenci bilgilerinin merkezi bir sistemde toplanıyor olması oluşabilecek aksaklıkların önüne geçilebilmesine ve dolayısı ile de modern teknolojinin eğitim sisteminde çok daha çağdaş standartların oluşturulabilmesine yardımcı oluyor. Bu sebeple de günümüzde son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Öğretmen ve idareciler tarafından yönetim bilgi sisteminde girişi yapılan güncel okul ve öğrenci bilgilerinin veliler tarafından görüntülenebilmesi ise E Okul veli bilgilendirme sistemi aracılığı ile gerçekleştiriliyor. Özellikle de velilerin, artık modern teknolojinin sağladığı kolaylıklar ile internete erişim sağlayabildiği her yerden çocuğunun okuldaki en güncel eğitim durumunu tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenebilmesine yardımcı oluyor. Bu sebeple de günümüzde veliler tarafından sıklıkla kullanılıyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan E Okul veli bilgilendirme sistemi giriş işlemleri ise veliler tarafından e-okul.meb.gov.tr adresindeki veli bilgilendirme sistemi giriş bölümünden öğrencinin T.C. kimlik numarası ve öğrenci okul numarası ile birlikte sisteme giriş yapılıyor. Sisteme giriş yapan veliler, öğrencilerinin okuldaki en güncel durumunu tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenebiliyor. Günümüzde internete erişim sağlayabildiğiniz her yerden velisi olduğunuz öğrencinin en güncel eğitim bilgilerini öğrenebiliyorsunuz. Özellikle internete erişim sağlayabildiğiniz her yerde veli bilgilendirme sistemi sayesinde öğrencilerin not bilgisi, sınav tarihleri, derslerine giren öğretmenleri, karne bilgisi, söz notları, devamsızlık bilgisi ve şube ortalaması gibi bilgilerini öğrenebiliyorsunuz. Bu sebeple de veliler tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.