Ekonomi E-ticaret devi amazon geldi

E-ticaret devi amazon geldi

20.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

E-ticaret devi amazon geldi

ABD’li e-ticaret devi Amazon, Türkiye’ye resmi olarak girişini duyurdu. Türkiye ile ABD arasında yaşanan krizden dolayı Amazon’un ülkemize gelişini ertelediği dedikoduları yapılırken, amazon.com.tr dün açılışını duyurdu. Amazon.com.tr’nin açılışı web sitesinde bir yazıyla açıklandı. Açıklamada, “Bugünden itibaren Türkiye’deki tüketiciler artık Amazon.com.tr üzerinden milyonlarca ürüne, uygun fiyat ve 50 TL üzerindeki siparişlerde ücretsiz güvenilir teslimat ayrıcalığıyla ulaşabilecek” denildi.

Haberin Devamı

Daha büyüyeceğiz

Amazon.com.tr Ülke Müdürü Sam Nicols, Amazon olarak müşterilerin internet üzerinden almak isteyebilecekleri her şeyi, cazip fiyatlarla sunan, dünya üzerindeki en müşteri odaklı şirket olmayı amaçladıklarını söyledi. Nicols, “Amazon.com’un kurulduğu 1995 yılından bu yana, Türkiye’deki yüz binlerce müşterimiz, dünyanın dört bir yanındaki Amazon mağazalarından milyonlarca ürün sipariş etti. Bugün, Türkiye’deki müşterilerimize, binden fazla yerli satıcımızla beraber milyonlarca ürünü sunmanın heyecanını yaşıyoruz. Önümüzdeki aylar içinde, ürün yelpazemizi ve teslimat seçeneklerimizi artırarak en iyi müşteri hizmetini sunmak adına Türkiye’deki faaliyetlerimizi geliştireceğiz. Bu sayede, Türkiye’deki müşterilerimizin güvenini kazanmayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Yerli işletmeler

Amazon, Türkiye’deki müşterilerine, Türk ve dünya markalarından birçok ürünü cazip fiyat avantajları ile sunuyor. Türkiye’deki müşteriler bu fırsatları Amazon.com.tr’nin fırsatlar sayfasında bulabilecekler. Tüketiciler, ilk günden itibaren Amazon.com.tr’de satış yapan 1.000’i aşkın yerli işletmeden alışveriş yapabilecek.

Kobi’ler için büyüme şansı

Amazon.com.tr’nin açılması ile Türkiye’deki işletmeler, herhangi bir ürün listeleme ücreti olmadan ürünlerini kolaylıkla Türkiye’nin dört bir yanındaki müşterilere satabilecek. Amazon.com.tr Satıcı Hizmetleri Ülke Lideri Alpagut Çilingir, “E-ticaret sayesinde Türkiye’nin dört bir yanındaki küçük ve büyük ölçekli işletmelerle aynı düzeyde çalışma imkanına sahip oluyor, büyüme fırsatı yakalıyor. Biz de Amazon olarak, satıcıların başarılı olması için yatırım yapıyoruz, yüklerini azaltacak araçlar sunuyor ve satışlarını artırmalarına destek oluyoruz” dedi.