Geri Dön
E-ticaret nedir?

E-ticaret nedir?

E-ticaret son yıllarda bir hayli popüler. Peki e-ticaretin avantajlarını ne kadar biliyoruz? E-ticaret nedir? İşte e-ticarete dair bilmeniz gerekenler...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

E-ticaret nedir?

E-ticaret kavramı, adı üstünde, ticaretin 'e' hali yani elektronik halidir. E-ticaret sayesinde internet üzerinden herhangi bir ürünü veya hizmeti satabilir veyahut satın alabilirsiniz. Günümüzde pek çok firma, internet sektöründe online olarak yer almakta ve müşterilerine e-ticaret imkânı sunmakta.

E-ticaretin kolaylıkları

E-ticaretin sunduğu kolaylıklardan biri, ürünü teslim almak için yerinizden ayrılmak zorunda kalmamanız. Oldukça konforlu bir alışveriş söz konusu. Satın almış olduğunuz ürünün dilerseniz iş yerinizden veyahut direkt evinize gelmesi, e-ticareti pratik kılıyor. Keza ödeme yöntemlerinin çeşitliliği, taksit imkânının bulunması kolaylık sağlamaktadır. Kişiler, kredi kartlarının limitleriyle sınırlı kalarak istedikleri kadar e-ticaretten yararlanabilir.

E-ticaret ve kampanyalar

E-ticaretin bir başka olumlu özelliği de elbette kampanyalar... Günümüzde hem bir mağazada hem de oline satış hizmeti veren birçok firma, rakiplerinin önüne geçmek için kampanyalar düzenler. Bu kampanyalar sayesinde, firmaya ait sitenin popülerliği artar, markanın çok farklı tüketiciler tarafından fark edilmesini sağlar ve elbette tüketicilerin markaya sempati duymasının önünü açar.

Tüketici açısından avantajı ne?

  • 7/24 alışveriş yapabilirsiniz.
  • Kampanyalardan yararlanabilirsiniz.
  • Fiyat araştırması için mağaza mağaza dolaşmanıza gerek kalmaz.
  • Bir ürüne en hızlı ve konforlu şekilde ulaşma imkânına sahip olursunuz.
  • Almayı düşündüğünüz ürünü sizden önce satın alan kişilerin yorumlarını okuyabilirsiniz.

Satıcı açısından avantajı ne?

  • Sosyal medya platformları sayesinde müşteri skalasını genişletebilirsiniz.
  • Akıllı dijital stratejiler ile firmanın bilinirliğini artırabilirsiniz.
  • Mağaza ve depo maliyetlerinizi azaltabilirsiniz.

Benzer İçerikler