Ekonomi e-ticaret yapan 16 siteye ‘Alibaba’ yetkisi verildi

e-ticaret yapan 16 siteye ‘Alibaba’ yetkisi verildi

04.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ekonomi Bakanlığı’nın, ‘Alibaba.com desteği’ olarak bilinen ve iş dünyasının e-ticaret sitelerine üye olması amacıyla  başlatılan destek uygulaması bu yıl 16 siteyi kapsayacak.

e-ticaret yapan 16 siteye ‘Alibaba’ yetkisi verildi

Bakanlığın, daha fazla firmayı ihracatçı yapmak amacıyla başlattığı e-ticaret sitelerine toplu üyelik desteği bu yıl da devam edecek. Program kapsamında 2018 yılı için 16 yerli ve yabancı e-ticaret sitesi bakanlıkça onaylandı.

Haberin Devamı

Toplu üyelik de var

Listede, Türkiye’nin yanısıra Güney Kore, Fransa, Belçika, Suudi Arabistan ve İsviçre merkezli siteler de yer aldı.
Bakanlığın onay verdiği siteler; bysharing.com, chemorbis.com, globalpiyasa.com, makinecim.com, steelorbis.com, tradeatlas.com, turkishbusinessplatform.com, turkishexporter.net, alibaba.com, ec21.com, europages.com, fordaq.com, kompass.com, stonecontact.com, tradekey.com, zoodel.com olarak belirlendi.
Destek modeline göre, TOBB, TİM, DEİK, ticaret ve sanayi odaları, ihracatçı birlikleri, OSB’ler, sektörel dernekler, işveren sendikaları üyelerini ön onay verilen e-ticaret platformlarına toplu üye yapabilecek.

2 bin dolar

Söz konusu kuruluşlar, üyelikten doğan maliyeti ödemeleri halinde, ödemenin yüzde 80’ini hibe olarak geri alacak. Her bir şirket için işbirliği kuruluşlarına e-ticaret sitesi başına yıllık en fazla 2 bin dolar destek sağlanacak. Her kuruluş destek kapsamında en fazla 5 e-ticaret sitesi için proje başvurusunda bulunabilecek. Toplu üyelikte en az 250 şirketin sitelere toplu üye yapılması gerekecek. Şirketler, aynı site için en fazla 3 yıl destekten yararlanacak.