Teknoloji E-ticaretin dahileri Afyon’da buluştu

E-ticaretin dahileri Afyon’da buluştu

14.01.2013 - 16:17 | Son Güncellenme:

E-ticaretin dahileri, Anadolu’daki girişimci ve öğrencilerle NG Güral Afyon’da buluştu

E-ticaretin dahileri Afyon’da buluştu

NG Güral Afyon Wellness & Convention, 12 Ocak 2013 tarihinde sıra dışı bir etkinliğe imza attı. “E-ticaretin Dahileri Anadolu’da” başlığıyla gerçekleştirilen etkinlikte Türkiye’de e-ticaretin öncüsü olan isimler, bölgedeki girişimcilerle deneyimlerini paylaştı. Yaklaşık 500 katılımcının izlediği etkinlikte e-ticaret tüm yönleriyle ele alınırken, işadamlarının yanı sıra öğrencilerin de e-ticarete olan ilgisi dikkat çekti. Katılımcıların Twitter üzerinden canlı olarak soru ve yorum paylaşabildikleri etkinlik bu sayede başından sonuna dek interaktif bir çerçevede gerçekleşti.

Haberin Devamı

NG Güral Afyon Wellness & Convention, Anadolu’daki girişimcilerin e-ticaret konusunda ufkunu genişletmek ve gençlere farklı bakış açıları kazandırmak amacıyla 12 Ocak 2013 tarihinde “E-ticaretin Dahileri Anadolu’da Zirvesi”ni gerçekleştirdi.

Afyon, Kütahya, Eskişehir ve çevre illerdeki iş örgütleri temsilcileri, işadamları ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliği 500 civarında katılımcı izledi. “E-ticaretin Dahileri Anadolu’da” başlığıyla gerçekleşen etkinlikte, e-ticarette lider konumda bulunan işadamları, deneyimlerini ve hikayelerini Anadolu’daki girişimci ve öğrencilerle paylaştı.

Zirvede e-ticarete başlamak için dikkate alınması gereken unsurlar, internet üzerinde ödeme yöntemlerinde verimlilik ve yatırımcıların e-ticaret projelerinden çıkış (exit) yaparken dikkate alması gereken unsurlara değinildi. Zirvenin sunuculuğunu, kendisi de e-ticaret girişimcisi olan ve StilSOS.com’u kurarak e-ticarette hızlı bir ivme yakalayan Reyhan Baylan üstlendi.

Haberin Devamı

Zirvenin açılış konuşmasını yapan NG Hotels & Resorts İcra Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, etkinliğin gelenekselleşerek bir girişim zirvesi haline gelmesini hedeflediklerini belirtti: “E-ticaretin Dahileri Anadolu’da Zirvesi’ni NG Güral Afyon’da gerçekleştirmek, hem bölgedeki yatırımcılarımız hem de kariyerini e-ticaret alanında devam ettirmek isteyen gençler için büyük önem taşıyor. Bu proje için yola çıkma nedenimiz, bu bölgede ikamet eden yatırımcılarımızın ufkunu genişletmek ve gençlere farklı bir bakış açısı kazandırmaktı. NG Güral Afyon olarak lokasyonumuz itibariyle de merkezi bir konumda bulunduğumuz için e-ticaretin önde gelen isimleri ile bulunduğumuz bölgedeki girişimciler arasında bir köprü kurmak istedik. Dünyada ve ülkemizde giderek önem kazanan e-ticaret alanında ilerlemek isteyen yatırımcılar ve gençler için bu zirvenin rehber olacağı inancındayım.”

Hediye Güral Gür, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyadaki örneklere baktığımızda ülkemizdeki sürecin planlı ve olması gerektiği şekilde ilerlediğini görüyoruz. Şu an Amerika’da internet üzerinden satış toplam ticaretin %11’ini oluştururken Türkiye’de bu oran %1 seviyelerinde. Türkiye 30 milyonu aşan kullanıcısıyla, dünyanın en büyük 12'nci internet pazarı konumuna yükseldi. İnternet kullanımında ise ortalama her yıl yaklaşık yüzde 50 büyüyor. İnternet kullanımının artmasıyla Türkiye'de her 5 kişiden biri internet üzerinden alışveriş yapıyor. Birkaç sene içerisinde Türkiye’de e-ticaret hacminin 40-50 milyar TL seviyesine ulaşması öngörülüyor. Kısacası, yurtdışına oranla henüz bu konudaki gelişimimiz devam etse de, genç nüfusun fazlalığı ve vizyon sahibi yatırımcılar sayesinde kısa sürede bu alanda ülke olarak söz sahibi olacağımızı söyleyebiliriz. Yapılan yatırımlar ve geliştirilen çözümler sayesinde önümüzdeki 5 yıl içinde e-ticaret pazarının kaydettiği ilerlemeyi daha net görebileceğiz. Bu gelişime katkı sağladığımız için NG Hotels & Resorts olarak büyük mutluluk duyuyoruz.”

Haberin Devamı

“E-ticaretin Dahileri Anadolu’da Zirvesi”nde e-ticaret tüm yönleriyle ele alındı

Haberin Devamı

Arda Kutsal’ın (Webrazzi) moderatörlüğünde Nevzat Aydın’ın (Yemeksepeti) Türkiye’de e-ticaretin gelişimi ve Yemeksepeti’nin öyküsü üzerine yaptığı konuşmayla başlayan “E-ticaretin Dahileri Anadolu’da Zirvesi” gün boyunca farklı içeriklere sahip oturumlarla devam etti. Sait Kayahan (Bilyoner.com), Burak Ertaş (Sahibinden.com) ve Yusuf Azoz (Kariyer.net) katılımıyla gerçekleşen oturumda internette riskler ve fırsatlar konusu enine boyuna tartışıldı. Oturumda aynı zamanda e-ticaret firmalarının çalışan verimliliğini artırmak için izlemeleri gereken yöntemler ve kurumsal müşteriler için daha fazla değer yaratmak anlamında neler yapılabileceği gibi konular da ele alındı.

E-ticaretin en kritik noktalarından biri olan ödeme yöntemleri ve güvenlik konusunun ele alındığı oturum, bu alanda deneyimli iki isim olan Kıvanç Onan (PayPal Türkiye) ve Av. Bora Gemicioğlu’nun (Gemicioğlu Hukuk Bürosu) katılımıyla, Atıf Ünaldı’nın moderatörlüğünde gerçekleşti. Konuşamcılar e-ticarette farklı ödeme kanallarının özellikleri ve olası dolandırıcılık hadiselerine karşı alınabilecek önlemleri incelerken, dünyada ve Türkiye’de bu alanda yaşanan en son gelişmeleri de aktardılar.

Haberin Devamı

Süzer Grubu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Serhan Süzer’in moderatörlüğünde ve “E-ticarette Alternetif Modeller” başlığıyla gerçekleşen oturuma Mehmet İnhan (İdefix), Onur Aydın (Groupon) ve Zeynep Dura (limango.com.tr) konuşmacı olarak katıldılar. Oturumda, Türkiye’de hemen hemen tüm sektörlerde olduğu gibi e-ticarette de başarılı girişimlerin benzerlerinin hızla çoğaldığına ve oluşan arz fazlasının sektör ve girişimciler açısından sıkıntı yaratabildiğine değinildi. E-ticarette inovasyonun öneminin de ele alındığı oturumda, müşteri memnuniyeti için lojistik operasyonunun değeri ve lojistiğin e-ticaret içindeki kritik konumundan söz edildi.

Günün son oturumu Celal Toprak’ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Serkan Sevim (Medianova), Ferda Kertmelioğlu (Mobilera / EO Türkiye Başkanı) ve Çağlar Erol (enuygun.com) e-ticarette başarılı çıkış (exit) stratejilerinin nasıl ve ne zaman belirlenmesi gerektiğine ilişkin değerlendirmelerde bulundular. Girişimcinin aynı zamanda bir yatırımcı olarak görülmesi gerektiğinin ifade edildiği oturumda, girişimcinin exit konusunu her zaman dikkate alması gerektiğine dikkat çekildi. E-ticarettte başarılı bir exit için, buna yönelik planların daha projenin geliştirilme aşamasında yapılmasının önem taşıdığına dikkat çekildi. Oturumda, 1.500 liraya bile e-ticarete atılmanın mümkün olduğu ama gerçek anlamda başarıyı yakalamak için gereken en önemli sermayenin bilgi birikimi olduğu vurgulanarak, iyi fikirlerin iyi bir hareket planıyla birlikte hayata geçirilmesinin önemine değinildi.

Destekleyici rolüyle öne çıkan zirve kapsamında çeşitli katılımcılara Bilginet tarafından e-ticaret paketi, Bemar Kariyer Okulları tarafından ise eğitim paketi hediye edildi.