Gündem E-YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçlar nasıl öğrenilecek?

E-YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçlar nasıl öğrenilecek?

22.07.2017 - 12:09 | Son Güncellenme:

E-YDS için başvuru yapmış olan adaylar tarafından sınav sonuçlarının da ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. ÖSYM tarafından bu yıl toplamda 10 E-YDS gerçekleştirilecek. Sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile aday işlemleri sisteminden sonuç bilgilerine ulaşabilecekler. E-YDS sonuçları ne zaman açıklanacak?

E-YDS sonuçları ne zaman açıklanacak Sonuçlar nasıl öğrenilecek

e-YDS için sınırlı bir kontenjan bulunuyor. Bu yüzden sınav için başvuru ücretini ilk ödeyen adaylar, kontenjana dahil edildi. e-YDS 2017/7 için Ankara’da 4200, İstanbul’da 432 ve İzmir’de de 120 kontenjan ayrıldı. Ücretini erken ödeyen adaylar tarafından kontenjan dolduktan sonra diğer adayların sınav ücreti yatırması sistem tarafından engellendi.

E-YDS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

ÖSYM tarafından e-YDS ile ilgili yapılan açıklamaya göre kapasite artışı yapıldı. Daha önce ‘’e-YDS’ye katılmak isteyen aday, bir yıl içerisinde aynı dil için sadece bir kez sınava girmek için sınav ücreti ödeyebilir.’’ koşulu ‘’e-YDS’ye katılmak isteyen aday, son 3 ay içerisinde aynı dilden sadece bir kez sınava girmek için sınav ücreti sınav ücreti ödeyebilir.’’ şeklinde değiştirildi. Böylece adaylar aynı dil için yılda bir defa değil, üç ayda bir sınava giriş yapabilme imkanına sahip oldular.

Adayların sınavlarının geçerli olabilmesi için;
-Sınava atanmış olduğu salonda girilmesi,
-Sınav başlamadan önce sınav giriş belgesinin sınav görevlisine teslim edilmiş olması,
-ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminde bulunan aday fotoğrafı ile sınav salonu içinde web kamerayla çekilen fotoğrafın eşleşiyor olması,
-Sınav için bilgisayar ekranından gerekli bilgilerin eksiksiz ve doğru olarak girilmesi,
-Kopya çekme ya da çekilmesine yardım etme girişiminde bulunulmaması,
-Salon içinde belirlenen sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin yaptığı uyarılara uyulması zorunludur. Bu kurallara uymadıkları tespit edilen adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.

E-YDS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınava giren adayların sınav sonuçları aynı gün içerisinde yani bugün ilan edilecek. Sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar, T.C. kimlik numaralarını ve aday şifrelerini kullanarak sonuc.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden sonuç bilgilerini görebilecekler. Sonuçlar ile ilgili olarak adayların adreslerine posta yoluyla sonuç belgesin gönderimi yapılmayacaktır. ÖSYM’nin internet sitesinde yapacağı duyuru tebliğ niteliğindedir. İlgili kamu kurum ve kuruluşları da adaylara ait olan sınav sonuç bilgilerine, ÖSYM’den temin edecekleri kurum şifreleri ile ftp yolu ile ulaşabilecekler.

E-YDS için yapılacak olan değerlendirme işleminde sadece adaylar tarafından verilen doğru cevaplar dikkate alınacak. Yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Sınav sonrasında ÖSYM Başkanlığı tarafından ya da yargı mercileri tarafından iptal kararı verilen sorular değerlendirme işleminin dışında tutulacaktır. Geçerli sorular üzerinden puan değeri yeniden saptanarak puanlama işlemi yapılacak. Adayların verdikleri doğru cevap sayıları toplanarak E-YDS puanları 100 puan üzerinden hesaplanır.