Gündem EBA, DYK kurs başvurusu nasıl yapılır? Öğretmen ve öğrenci başvuru tarihleri

EBA, DYK kurs başvurusu nasıl yapılır? Öğretmen ve öğrenci başvuru tarihleri

18.06.2019 - 09:36 | Son Güncellenme:

Eğitim Bilişim Ağı üzerinden yaz dönemi kurslarına başvuru işlemleri yapılabilecek. Kurs vermek isteyen öğretmen adayları başvuru işlemlerini MEBBİS veya EBA platformu üzerinden gerçekleştirebilecek. Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına öğretmen başvurularının tamamlanmasının ardından öğrenci başvuruları yapılacak. Peki EBA, DYK kurs başvurusu nasıl yapılır?

EBA, DYK kurs başvurusu nasıl yapılır Öğretmen ve öğrenci başvuru tarihleri

EBA üzerinden Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına başvuru işlemleri gerçekleştirilebiliyor. DYK,lar 1.dönem, 2. dönem ve yaz dönemi kursları olmak üzere üç dönemde açılıyor. İlk iki dönemin tamamlanmasının ardından binlerce öğrenci geçtiğimiz günler içerisinde karne heyecanı yaşadı ve 2018-2019 eğitim öğretim yılı sona erdi. Yaz tatilinde kendilerini eksik gördükleri veya başarısız oldukları derslerden kurs almak isteyen öğrenciler başvuru işlemlerini Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

DYK YAZ DÖNEMİ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ KURSLARI BAŞVURU TARİHLERİ

Yaz dönemi kursları için öğretmen başvuruları EBA ve MEBBİS üzerinden alınmaya başladı. 17 Haziran'da başlayan Öğretmen başvuruları 23 Haziran'da sona erecek. Öğretmen başvurularının tamamlanmasının ardından Öğrenci başvuruları ise 24-30 Haziran tarihleri içerisinde alınacak. Yapılan başvurulara göre kurs sınıfları 1-7 Temmuz tarihleri arasında oluşturulacak. Kurslar ise 8 Temmuz itibariyle başlayıp 1 Eylül itibariyle sona erecek.

YAZ DÖNEMİ KURSLARINDA HANGİ ÖĞRENCİ KAÇ SAAT DERS ALABİLECEK

Yaz dönemi kurslarında 5.6,9,10. sınıf öğrencileri en fazla 5 dersten kurs alabilecek. Haftalık ders saati 12 saati geçmeyecek. 7-8. sınıf öğrencileri ise en fazla 6 dersten kurs alabilecek ve onlarında haftalık ders sayısı saati 18 saati geçmeyecek. 11,12 ve Mezun öğrencilerde maksimum 6 dersten kurs alabilecek ve onların haftalık ders saati sayısı da 24 saati geçmeyecek.