Eğitim EBA E-kurs kayıtları nasıl yapılıyor? Yeni EBA hakkında bilinmeyenler...

EBA E-kurs kayıtları nasıl yapılıyor? Yeni EBA hakkında bilinmeyenler...

28.09.2016 - 21:14 | Son Güncellenme:

EBA kurs artık milyonlarca öğrenciye eğitim alanında destek vermektedir. Açılımı Eğitim Bilişim Ağı olan EBA ara sınıflar ve sınava hazırlanan öğrenciler için oldukça büyük bir eğitim vermektedir. EBA nın bünyesinde bulunan uzman kadrosu ve güvenilir kaynakları ile bu yılda milyonlarca öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.

EBA E-kurs kayıtları nasıl yapılıyor Yeni EBA hakkında bilinmeyenler...

2016-2017 eğitim ve öğretim yılında ortaokul, ortaöğretim ve mezun öğrencilere derslerde edindikleri kazanımları pekiştirmelerine katkı sağlamak, özel ilgi ve yeteneklerini geliştirmek maksadıyla ücretsiz olarak 1. dönem, 2. dönem ve yaz kursları olmak üzere üç dönem halinde destekleme ve yetiştirme kursları açılmasına ilişkin iş takvimi yayımlanmıştı. İş takvimine göre, öğrenciler için kurslara başvurular bugün sona eriyordu. Ancak, atama ve yer değiştirmelere ilişkin öğretmen sirkülasyonun devam etmesi ve yeni açılan kurumlar nedeniyle destekleme ve yetiştirme kurslarına öğrenci başvuruları 29 Eylül´e kadar uzatıldı. Öte yandan, kurum ve öğretmenlerin kurslar için başvuruları ise yarına kadar yapılabilecek.

Haberin Devamı

2015 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile ülkemizdeki tüm dershaneler kapatılmıştı. Dershanelerin eğitim sistemindeki yeri ise öğrencinin okulda pekiştiremediği bilgileri eksik ya da geri kaldığı konuları tamamlamasına yardımcı olmaktı. özellikle öğrencilere liseye ve üniversiteye geçiş sınavlarında oldukça destek olan dershanelerin kapatılması eğitim sisteminde büyük bir boşluğa sebep oldu. Her ne kadar durumu iyi olan öğrenciler özel dersler ile bu boşluğu kapatmaya çalışsa da normla ya da düşük gelirli bir ailenin çocuğuna bu imkanı sunamamaktadır. Bu anlamda öğrencilerin bir çoğu mağdur olmuştu. Fakat eğitim sistemindeki bu boşluğun farkında olan gerekli eğitim birimleri çözümü tabii ki dershanelerin geri açılmasında bulmadı.

Haberin Devamı

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Kendi oluşturdukları bir eğitim desteği ile bu açığı kendileri kapatmaya çalıştılar ve günümüze baktığımızda bu açığın fazlası ile kapandığını görebiliriz. Açılımı Eğitim Bilişim Ağı olan EBA sayesinde bir çok öğrenci ücretsiz olarak eğitim desteği alabilmektedir. EBA bir çok öğrenciye ulaştığı gibi bu senede bir çok öğrenciye ulaşmayı hedeflemektedir. Ara sınıfların ve sınava girecek öğrencilerin sıkça kullandığı EBA Kurs sayesinde öğrenciler aynı zamanda ezberci eğitim alışkanlıklarından da kurtulup araştırmacı bir ruh haline bürünmektedirler.

EBA uzman kadrosu ve güvenilir kaynakları ile öğrencilere online olarak ders alabilme hizmetidir. EBA Kurstan 5,6,7. sınıflar beş ders seçip haftada 12 saatlik bir eğitim desteği alabilmekte ve okulda geride kaldığı ya da pekiştiremediği bir çok konuda yardımcı olabilmektedir. Aynı şekilde liseyi de kapsayan bu eğitim desteğinden 9,10,11. sınıflarda beş ders seçip haftada on iki saat yaralanabilmektedir. Sınava hazırlanan 8. sınıf öğrenciler için 12. sınıf öğrenciler için EBA kurs bir avantaj sağlamaktadır. EBA kurs bu sınav adayı öğrenciler için altı ders seçebilme ve haftada 18 saatlik bir eğitim alabilme imkanını sunmaktadır. Öğrencinin hem sınav döneminde hem de ara sınıflarda eğitimine destek olan EBA kursa EBA girişinizi gerçekleştirmek için öncelik ile 22 Eylülde başlayan 27 Eylül’de sonlandı. EBA Kurs başvurularını online olarak gerçekleştiren öğrenciler sistemden yararlanabilecek.

Haberin Devamı

EBA Girişinizi gerçekleştirmek için ise resmi EBA kurs resmi web sayfasına girin. Daha sonrasında ise sizlerden bazı bilgiler istenecektir. Bu bilgiler okuldan almış olduğunuz EBA şifreniz ve kimliğinizin ön kısmında bulunan T.C kimlik numaranızdır. Bu bilgileri uygun boşluklara eksiksiz bir şekilde girmeniz önemlidir. Bu bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra giriş butonuna tıklayın ve EBA Giriş işleminizi tamamlayın.