Eğitim EBA hizmetleri nelerdir?

EBA hizmetleri nelerdir?

06.09.2016 - 10:29 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı, EBA kurs EBA giriş portalı hizmetleri ile eğitimde yeni bir döneme geçti. İnternetten uygulanan kurs hizmetleri dahilinde EBA kurs EBA giriş portalı şu ana kadar 10 milyon kadar öğrenci tarafından kullanıldı. 2016-2017 eğitim öğretim dönemi içinde MEB EBA kurs EBA giriş portalı başvuruları da başlıyor.

EBA hizmetleri nelerdir

Günümüzün hızla gelişen modern yüzyıl teknolojisi sayesinde artık insanların nerede olursa olsun internete kolay bir şekilde erişim sağlayabilme şansına sahip olabiliyor. Bu durumda günümüz modern yüzyılında internet altyapısının aktif şekilde kullanılmaya başlaması günümüzde internet hizmetlerinin çok daha geniş kapsamlara ulaşmasına yol açıyor. Özellikle Türkiye’de internet altyapısını Türk eğitim sisteminde de aktif şekilde kullanarak daha çağdaş ve daha modern bir standardın oluşturulabilmesine yardımcı olan Milli Eğitim Bakanlığı’ndan internette yeni bir hizmete başlandı. 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde 10 milyon öğrenci tarafından yoğun olarak kullanılan sanal bir eğitim uygulaması olan EBA kurs portalı, 2016-2017 eğitim öğretim yılında da öğrencilerin yoğun şekilde ilgini göreceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı yani Eğitim Bilişim Ağı, Türkiye’de Bakanlar Kurulu kararı ile kapatılan dershaneler nedeni ile milyonlarca öğrencinin okul dışı destekleyici ve takviye edici eğitim ve kurs programlarından yararlanamama gibi bir durumla karşı karşıya kalmasından dolayı hizmete açılmış bir eğitim portalıdır. Bu portal içerisinde öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uyumlu olarak alternatif anlatım tarzlarında daha güvenli bir şekilde okul dışı ders takviyesi alabilmelerini sağlayacak kurs hizmetleri sunuluyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı özellikle de tüm Türkiye’deki ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören milyonlarca öğrenci ve mezunları tarafından kullanılabiliyor. Ancak her eğitim öğretim dönemi öncesi de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından EBA kurs portalı kurs hizmetleri için belirlenmiş olan başvuru tarihlerinde hem öğrencilerin hem de mezunların başvurularını yapmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2016-2017 eğitim öğretim dönemine yönelik takvim programlanmasında EBA kurs portalı hizmetleri için belirlenen başvuru tarihleri ise 22-27 Eylül olarak belirlendi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı portalı uygulamalarından yararlanmak isteyen tüm ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin bu tarihler içerisinde başvurularını gerçekleştirmeleri gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı hizmetlerine başvuruda bulunmak isteyen öğrenciler, başvuruları sırasında sınıf düzeylerine göre kendilerine sunulan kurs alternatiflerini seçebilme şansına da sahip olabiliyor.

Uygulama dahilinde öğrenciler, ilköğretim 5,6 ve 7.sınıf seviyesi ve ortaöğretim 9, 10 ve 11.sınıf seviyesi için 5 farklı dersten haftalık 12 saate kadar kurs alabilme şansına sahip olabiliyor. İlköğretim son sınıf yani 8.sınıf seviyesi ve lise düzeyi 12.sınıf öğrencileri ise 6 farklı dersten haftalık 18 saate kadar kurs programları içerisinde seçim yapabilme şansına sahip olabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Ağı uygulamaları dahilinde öğrencilerin yapmış oldukları başvuruları sırasında kendilerine verilen kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgileri ile kurs programları dahilinde EBA giriş ekranından giriş yaparak, kurs hizmetlerinden yararlanabilme şansına sahip olabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2016-2017 eğitim öğretim dönemi içerisinde EBA kurs hizmetleri birinci dönem, ikinci dönem ve yaz dönemi şeklinde 3 dönemde sunulacak.