Gündem EBA kurs başvuruları ne zaman başlayacak?

EBA kurs başvuruları ne zaman başlayacak?

16.09.2016 - 16:26 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı EBA kurs EBA giriş hizmetlerine tüm ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri başvurabilecek. MEB EBA kurs EBA giriş 2016-2017 eğitim yılı kurs programlarına başvurular 22-27 eylül tarihlerinde olacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs EBA giriş hizmetleri ücretsiz olarak sunuluyor.

EBA kurs başvuruları ne zaman başlayacak

21.yüzyıl teknoloji dünyasında artık gelişen teknolojinin sunmuş olduğu mobil akıllı cihaz teknolojileri, insanların yaşamları içerisinde çok önemli fırsatlar sunuyor. Özellikle de insanların ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda bir gelişim süreci içerisinde olan modern teknoloji dünyasında mobil akıllı cihaz ürünleri büyük bir popülarite kazandı. Dünyanın her yerinde yoğun şekilde kullanılan mobil akıllı cihazlar Türkiye’de de çok yoğun şekilde ilgi görüyor. Bu mobil cihazlarda ortaya çıkan yoğun ilgi Türkiye’de internet altyapısının da yaygınlaşmasına ve her geçen gün daha yoğun şekilde kullanılmasına yol açıyor. Bu durum Türkiye’de hem kurumsal hem de bireysel alanda internet altyapısının ve dolayısı ile de internet hizmetlerinin aktif şekilde kullanılmasına neden oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı ise internet altyapısını Türk eğitim sisteminin modernize edilmesi amacı ile kullanırken internette hizmete açtığı son uygulama EBA kurs portalı oldu.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın elektronik ortam üzerinde hizmete açmış olduğu EBA kurs portalı hizmetleri, Türk eğitim sistemi içerisinde devrim niteliğinde yeni bir eğitim döneminin başlamasını sağladı. Çünkü 2015 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile birlikte tüm Türkiye’deki her bir dershanenin ve okul dışı ücretli kurs programı hizmeti sunan kurumun kapatılması ile birlikte milyonlarca ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisinin okul derslerine takviye veya liseye giriş sınavlarına ya da üniversiteye giriş sınavlarına hazırlık çalışmalarına katkı sağlayacak okul dışı kurs programlarından yararlanabilmesinin engellenmesine neden oldu. Bu durumda Türkiye’de ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin eğitim başarılarında olumsuz etkileri yol açmasından dolayı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından EBA kurs portalı hizmetlerine başlandı.

2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde Türkiye genelinde ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kurumlarında eğitim gören yaklaşık 10 milyon öğrenci tarafından kullanılan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı hizmetlerinin 2016-2017 eğitim öğretim yılında çok daha fazla öğrenci tarafından kullanılacağı tahmin ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı hizmetleri Türkiye genelindeki ilköğretim ve ortaöğretim eğitim düzeyinde mezun olan öğrenciler tarafından da kullanabilmeleri mümkündür.

Milli Eğitim Bakanlığı EBA kurs portalı kurs hizmetlerine ilişkin olarak 2016-2017 eğitim öğretim yılı için başvuru alım tarihleri 22 eylül-27 eylül tarihleri arasında olacak. Bu tarihler içerisinde ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarına başvuruda bulunacak öğrenci ve mezunları 2016-2017 eğitim öğretim yılı boyunca birinci dönem, ikinci dönem ve yaz dönemi olarak toplamda 3 dönem halinde kurs hizmetlerinden yararlanabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan Eğitim Bilişim Ağı okul dışı kurs uygulamalarının sanal ortam üzerinden sunuluyor olması dolayısı ile milyonlarca öğrenci internet üzerinde EBA giriş ekranını kullanarak yıl boyunca belirlemiş olduğu derslerden haftalık belirli saat düzeyinde kurs desteği alabilme şansına sahip olabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak sunulan EBA kurs portalı hizmetlerine başvuru işlemleri ilköğretim 5, 6 ve 7.sınıf öğrencileri ile lise 9, 10 ve 11.sınıf öğrencileri tarafından haftalık 12 saate kadar 5 farklı dersten, ilköğretim 8.sınıf öğrencileri ile lise 12.sınıf öğrencileri tarafından haftalık 18 saate kadar 6 farklı dersten yapılabilecek.