Gündem EBA kurs girişi nasıl yapılır? Kurslara kimler başvurabilir?

EBA kurs girişi nasıl yapılır? Kurslara kimler başvurabilir?

11.03.2018 - 09:44 | Son Güncellenme:

EBA, öğrencilerin derslerine yardımcı çeşitli kaynaklar sunar. Ders kitaplarından ses kayıtlarına, videolardan dergilere kadar farklı kategoride birçok içerik yer alır. EBA kurs girişi nasıl yapılır? EBA kurslarına kimler başvuru yapabilir?

EBA kurs girişi nasıl yapılır Kurslara kimler başvurabilir

EBA; ders kitapları, videolar, ses kayıtları, dergiler ve yarışmalar modüllerinden oluşur. Öğretmenler ve öğrenciler yaptıkları çalışmaları EBA üzerinden paylaşarak diğer kullanıcıların da erişimine sunabilirler. Dönem dönem düzenlenen farklı EBA yarışmalarına da katılım sağlanabilir. EBA ikinci dönem kursları için dersler 3 Mart’ta başladı.

Haberin Devamı

EBA KURS HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.
EBA GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

EBA’ya giriş, eba.gov.tr internet sitesinden yapılır. Kullanıcılar giriş için; e-Okul bilgileri, Mebbis bilgileri, EBAKOD ve açıköğretim bilgileri kullanılabilir. Giriş işlemi yapılmadan, sunulan içeriklerin tamamına erişim sağlanamaz. EBA giriş işlemi sonrasında kurslar için başvuru da yapılabilir.

EBA KURS BAŞVURUSUNU KİMLER YAPABİLİR?

EBA kurs başvurusu; Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan resmi/özel ortaöğretim okulları, resmi/özel ortaokullar, özel okullar ve açık öğretim öğrencileri ile mezun durumunda bulunan öğrenciler tarafından yapılabilir.
Örgün öğretim öğrencileri, okullarından şifrelerini alarak kurs için başvuru yapabilirler. Özel öğretim öğrencileri bulundukları ilçedeki kurs merkezinden e-Kurs şifresi alabilir ve başvurularını tamamlayabilirler. Açık öğretim öğrencileri ise e-Kurs şifrelerini halk eğitim merkezlerinden temin ederek kurs başvurularını yapabilirler.

Haberin Devamı

2017-2018 EBA KURS TARİHLERİ

EBA kursları için ikinci dönem başvuruları 18 Şubat’ta sona erdi ve ikinci dönem dersleri 3 Mart’ta başladı. 2 Temmuz’da başlayacak yaz dönemi kurslarının başvuruları ise, 18-24 Haziran tarihleri arasında alınacak.
EBA kurslarında sınıf mevcudu 10’dan az ve 20’den de fazla olamaz. Öğrenci sayısının 20’yi geçmesi durumunda ikinci sınıf açılabilir. EBA kursu için tek sınıf mevcutsa, sınıfın kapasitesi de göz önüne alınarak sınıf mevcudu 25’e kadar çıkarılabilir.

2018 EBA YARIŞMA BAŞVURU TARİHLERİ

EBA üzerinde derslere yardımcı kaynaklar dışında yarışmalar da düzenlenir. EBA kullanıcıları tarafından katılım sağlanabilen yarışmaların kategorileri ve başvuru tarihleri;

- 1. EBA Kısa Film Senaryo Yarışması 26 Şubat - 16 Mart
- 2. EBA Resim Yarışması için son başvuru tarihi 30 Mart
- 4. EBA Kısa Film Yarışması 26 Mart - 9 Nisan
- 4. EBA Kadraj Fotoğraf Yarışması 10 Ocak - 2 Nisan
Yarışmalar hakkında detaylı bilgi, eba.gov.tr internet sitesinden öğrenilebilir.

Yazarlar