Gündem EBA kurs girişi nasıl yapılır? EBA yaz dönemi kursları

EBA kurs girişi nasıl yapılır? EBA yaz dönemi kursları

15.06.2018 - 11:33 | Son Güncellenme:

EBA, ilköğretimden üniversiteye kadar olan öğrenciler için derslerde yardımcı olmak için farklı kaynaklar sunar. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen proje ile eğitimde fırsat eşitliği sağlanması amaçlanır. EBA girişi nasıl yapılır? EBA yaz dönemi kursları ne zaman başlayacak?

EBA kurs girişi nasıl yapılır EBA yaz dönemi kursları

EBA; ders kitaplarından videolara, dergilerden öğrenciler için kurslara kadar birçok içeriği sunar. EBA kursları her yıl üç dönem olarak düzenlenir. Son olarak ikinci dönem kursları gerçekleştirilen EBA'da yaz dönemi kursları da 2 Temmuz'da başlayacak. Kurslara başvuru yapmak isteyen öğrenciler 18-24 Haziran tarihleri arasında EBA girişi yaparak, kurs başvurularını tamamlayabilecekler.

Haberin Devamı

EBA KURS GİRİŞİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

EBA KURS GİRİŞ

EBA kurs girişi eba.gov.tr 'den gerçekleştirilir. Kullanıcılar için beş farklı giriş seçeneği bulunur. Bunlar;

e-Devlet girişi
Mebbis bilgileri ile giriş
Öğrenci bilgileri ile giriş
Açık öğretim bilgisi
EBAKOD ile giriş

EBA tarafından sunulan içeriklere öğrenci ve öğretmenler dışında veliler ve mezun olanlar da ulaşabilir. Fakat ders ve kurs uygulamaları yalnızca öğrenci ve öğretmenlerin kullanımı için sunulur.

EBA KURS ŞİFREM YOK NASIL ALABİLİRİM?

Eba kurs girişi için kullanıcılar beş giriş seçeneğini kullanabilir. Giriş için gerekli bilgileri mevcut olmayanlar, Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü ile iletişime geçebilir ve gerekli giriş bilgilerine ulaşabilirler.

Haberin Devamı

EBA YAZ DÖNEMİ KURSLARI

EBA yaz dönemi kurslarında başvuru işlemleri 18 Haziran ve 24 Haziran 2018 tarihleri arasında alınacak. Başvuru işlemlerinin ardından dersler de 2 Temmuz 2018'de başlayacak. EBA kursları için sınıfların mevcudu 10'dan az olamaz ve 20 öğrenciyi de geçemez. Kurs için öğrenci sayısının 20 üzerinde olması halinde yeni bir sınıf açılabilir. EBA kurslar için tek sınıf ayrılmışsa, sınıfın kapasitesine dikkat edilerek kurs için sınıftaki öğrenci sayısı yirmi beşe kadar çıkartılabilir.

EBA KURSLARINDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

EBA, öğrencilere derslere hazırlanma noktasında yardımcı olur. EBA kursları için;

Beşinci sınıf, altıncı sınıf, yedinci sınıf, dokuzuncu sınıf, onuncu sınıf ve on birinci sınıfta okuyanlar; en fazla üç dersten haftalık 12 ders saati

Sekizinci sınıfta okuyan öğrenciler en fazla altı ders için haftalık toplam 18 ders saati kurs kaydı yaptırabilirler.
On ikinci sınıf öğrencileri ise en fazla altı dersten toplam 24 ders saati için başvuru yapabilir.

EBA KURS MODÜLLERİ

EBA farklı modülleri içerisinde barındırır. Haber modülü ile öğrencilerin, öğretmenlerin yapmış olduğu çalışmalar, onay kısmından geçtikten sonra yayınlanır. EBA kitap modülü; öğrencilerin derslerine yardımcı olan kitapların PDF, e-Kitap hallerini barındırır. Video modülünde ise; öğrencilerin niteliklerine uygun rehberlik, kişisel gelişim, belgeseller ve mesleki eğitim videoları sunulur. Bunlar dışında; görsel, ses, dergi ve yarışma modülleri de öğrencilerin erişimine sunulur.

Haberin Devamı

EBA BİLGİLERİM GÜNCEL DEĞİL, NASIL GÜNCELLEYEBİLİRİM?

EBA girişi yapıldıktan sonra öğretmenler EBA bilgilerini, 'Profil' sayfasında bulunan 'Güncelle' butonu ile bilgilerini güncelleyebilirler. Öğrenciler ve öğretmenler EBA dersler için bilgilerini ise 'Sınıflarım ve Gruplarım' sayfasında bulunan 'Bilgilerimi Güncelle' butonunu kullanarak gerekli işlemleri yapabilirler.