Eğitim EBA kurs hizmeti ile eğitimde yeni dönem!

EBA kurs hizmeti ile eğitimde yeni dönem!

13.07.2016 - 08:15 | Son Güncellenme:

MEB EBA kurs portalı öğrencilerin yoğun ilgisini görüyor. Her ders için EBA kurs portalında alternatif anlatım tarzında ders içerikleri yer alıyor. E-Ders ve E-Kurs hizmetleri öğrencilerin internete erişim sağladığı her yerde MEB EBA kurs portalı ile kullanılabiliyor.

EBA kurs hizmeti ile eğitimde yeni dönem

Milli Eğitim Bakanlığı’nın elektronik ortam üzerinde hizmete açtığı Eğitim Bilişim Ağı, Türk eğitim sistemi alanında devrim niteliğinde bir yenilik yaratıyor. Milyonlarca öğrenci artık elektronik ortam üzerinde sanal ders ve konu içeriklerinden yararlanabilme şansına sahip olabiliyor. Bu sebeple de günümüz modern Türkiye’sinde son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan Milli Eğitim Baanlığı’nın EBA kurs portalı özellikle de öğrencileirn okul derslerine çok önemli bir takviye alarak, okul derslerinde çok daha yüksek başarı düzeyindeki notlara ulaşabilme şansına sahip olabilmelerini sağlıyor. Modern yüzyılda çok erken yaşlardan itibaren internet ve akıllı cihaz teknolojileri ile tanışarak, gelişim çağlarını bu altyapı ile tamamlamakta olan ilk ve orta dereceli eğitim kurumunda okuyan milyonlarca öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen EBA kurs portalı hizmet ekranı ile birlikte interneti oyun ve medya içerikleri dışında derslerine takviye alabilme amacı ile de kullanabiliyor.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı özellikle de Türkiye’de Bakanlar Kurulu kararı ile tüm dershanelerin kapatılması ile birlikte öğrencilerin okul derslerine takviye olarak alabilecekleri bir ek ders olanağının kalmaması okul başarılarında önemli derecede olumsuz etkilere yol açıyordu. Dershanelerin kapatılması öğrenciler üzerinde yaratmış olduğu olumsuz durumların ortadan kaldırılabilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından EBA kurs portalı ile ek ders hizmetleri sunulmaya başlandı. Hem bu eğitimlerine katkı sağlaması nedeni ile hem de doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi bir sanal eğitim portalı olması nedeni ile de milyonlarca gelişim çağında olan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisinin velileri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı uygulamasını kullanmalarına izin vermelerine neden oluyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı hizmetleri ile öğrenciler ders takviyesi uygulamalarından internete erişim sağlayabildiği her yerde yararlanabilme imkanına sahip olabiliyor. Öğretmenler ve öğrenciler kendileri için oluşturulan EBA giriş ekranı üzerinden son derece pratik bir şekilde giriş yapabilmektedir. Elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı uygulaması üzerinde bakanlığın eğitim yılı için hazırlamış oldukları müfredatta yer alan tüm ders ve konular hakkında farklı anlatım tarzlarından eğitim ve ders içerikleri bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın akademik kadrosunun dışında eğitime gönül vermiş olan firmaların ve aynı zamanda da MEB EBA kurs portalını kullanan öğretmenlerin hazırlamış oldukları ders içerik ve kaynakları bu portal üzerinde yer alıyor.

Bu sayede de öğrenciler okulda görmesine karşın anlamadığı veya eksik kaldığı tüm derslerin her bir konusuna ilişkin olarak çok daha farklı anlatım tarzlarında e-ders içeriklerini kullanarak, eksik kalan noktaları tamamlayabiliyor. Bu durum Türk eğitim sisteminde öğrencilerin ezberci eğitim yapısından uzaklaşarak, derslerini tamamen anlamaya odaklı bir eğitim altyapısından yararlanması ve böylelikle de eğitimlerini tamamladıklarında ilerleyecekleri kariyerlerinde çok daha başarılı olabilecek bireyler olmaları sağlanabiliyor.