Gündem EBA kurs hizmetlerine başvurular nasıl yapılıyor?

EBA kurs hizmetlerine başvurular nasıl yapılıyor?

14.09.2016 - 09:59 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı 2016-2017 eğitim yılı çalışma takvimine göre EBA kurs EBA giriş hizmetleri başvuruları 22 eylülde başlıyor. İlköğretim ve ortaöğretim öğrencileri MEB’in EBA kurs EBA giriş hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabiliyor. İlköğretim ve ortaöğretim mezunları da EBA kurs EBA giriş hizmetlerine ücretsiz olarak başvuruda bulunabiliyor.

EBA kurs hizmetlerine başvurular nasıl yapılıyor

Türk eğitim sisteminde modernizasyonu başarılı ile tamamlanmış bir eğitim hizmetini öğrencilere sunmayı hedefleyen Milli Eğitim Bakanlığı, 21.yüzyıl teknolojisini eğitim alanında aktif şekilde kullanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2000’li yılların ortalarından itibaren Türkiye’de oldukça popüler bir hale gelen ve yoğun kullanım düzeyine sahip olan internet altyapısı Türk eğitim sistemi içerisinde aktif şekilde kullanılıyor. Bu doğrultuda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sanal platform üzerinde öğrencilerin hizmetine sunulan en önemli ve en popüler dijital eğitim uygulamaları arasında EBA kurs portalı kurs hizmetleri ön plana çıkıyor. İnternet kullanım oranlarının her geçen gün hızla artış gösteriyor olması ve en önemlisi de modern yüzyılın en ileri teknolojileri olan akıllı mobil cihaz teknolojilerinin nerede olunursa olunsun internet erişimi sağlıyor olmaları yaşamın her alanında olduğu gibi eğitim alanında da internet altyapısının aktif şekilde kullanılmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

2015 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile birlikte Türkiye’deki tüm dershanelerin ve okul dışı eğitim sunan eğitim kurumlarının kapatılması nedeni ile milyonlarca öğrenci okul dışı eğitim takviyesi konusunda ciddi mağduriyetler ile karşı karşıya kalıyordu. Milli Eğitim Bakanlığı da Türkiye’deki milyonlarca ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisinin yaşadığı bu sorunu çözüme kavuşturabilmek ve ders başarılarına katkı sağlayabilmek amacı ile EBA kurs portalı hizmetlerine başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete açılan Eğitim Bilişim Ağı, doğrudan bakanlığın eğitim yılına yönelik olarak hazırlamış olduğu müfredatına uygun olarak farklı anlatım tarzlarında milyonlarca ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisine okul dışı destekleyici kurs hizmetleri sunuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın elektronik ortam üzerinde yer alan EBA kurs portalı üzerinden sunulan tüm kurs programı hizmetleri ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri ile mezunları tarafından ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Ancak eğitim yılı içerisinde 3 dönem halinde uygulanan Eğitim Bilişim Ağı kurs hizmetlerinden yararlanabilmek için öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen başvuru tarihleri içerisinde okullara başvuruda bulunulması gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2016-2017 eğitim öğretim yılına ilişkin olarak belirlenen çalışma takvimi açıklamasına göre EBA kurs portalı kurs hizmetlerine yönelik olarak ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin başvuru işlemleri 22 Eylül’de başlayarak, 27 Eylül’de sona erecek.

Bu tarihler içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı’na başvuruda bulunacak ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri ve mezunları 2016-2017 eğitim öğretim yılı boyunca birinci dönem, ikinci dönem ve yaz dönemi şeklinde olacak biçimde haftalık belirli saatlerde okul dışı kurs hizmetleri alabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan EBA giriş ekranı üzerinden sunduğu kurs programı hizmetleri ile öğrencilerin hem okul derslerine takviye alabilmelerine hem de liseye giriş sınavlarına veya üniversiteye giriş sınavlarına çok daha iyi bir şekilde hazırlanabilmeleri sağlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs hizmetlerine ilköğretim 5, 6 ve 7.sınıf öğrencileri ile lise 9, 10 ve 11.sınıf öğrencileri haftalık 12 saate kadar 5 farklı dersten başvuru yapabilecek. İlköğretim 8.sınıf, lise 12.sınıf ve mezunları ise haftalık 18 saate kadar 6 farklı dersten başvuru yapabilecek.