Gündem EBA kurs için ikinci dönem başvuruları ne zaman yapılacak?

EBA kurs için ikinci dönem başvuruları ne zaman yapılacak?

16.11.2016 - 09:04 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) EBA kurs programı 2016-2017 eğitim-öğretim yılı içerisinde de yoğun ilgi görüyor. İlköğretim ve ortaöğretim öğrencileri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan EBA kurs programı hizmetlerinden tamamen ücretsiz olarak yararlanabiliyor. EBA kurs programı hizmetleri bakanlık tarafından internet temelli olarak ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine sunuluyor.

EBA kurs için ikinci dönem başvuruları ne zaman yapılacak

Türk eğitim sistemi alanında devrim niteliğinde yeni bir eğitim uygulamasına 2015-2016 eğitim öğretim yılı itibari ile başlayan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından başlatıldı. Türkiye Cumhuriyeti eğitim tarihi içerisinde ilk defa uygulanmaya başlanan bir eğitim uygulaması olan EBA kurs programı hizmetleri, Türkiye’de ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kademelerinde olan milyonlarca öğrenciye okul dışı kurs hizmetleri sunuyor. Özellikle de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kademelerinde olan milyonlarca öğrencinin son derece pratik ve kolay bir şekilde olduğu kadar tamamen güvenli şekilde kurs hizmetlerinden yararlanabilmeleri sağlanıyor.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her geçen gün hızla gelişen teknolojileri de Türk eğitim sistemi içerisinde son derece etkin bir şekilde kullanmakta olan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) kurs programı hizmetleri elektronik platformdan öğrencilere ulaştırılıyor. Modern yüzyıl internet teknolojileri temeli üzerinden Türk eğitim sistemi içerisinde ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kademelerindeki öğrencilere sunulmakta olan EBA kurs programı hizmetleri ile bu öğrencilerin okul derslerine yönelik olarak takviye alabilme şansına sahip olabilmeleri gibi Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı veya Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)- Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sınavlarına hazırlıklarında destek alabilmeleri sağlanabiliyor.

Türk eğitim sistemi tarihi boyunca ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin eğitim yaşantıları içerisinde okul dışı kurs hizmetlerinin çok önemli bir yeri bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere sunulan EBA kurs programı hizmetleri öncesinde ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri bu okul dışı kurs hizmetlerinden dershaneler ve özel eğitim kurumları aracılığı yararlanabiliyordu. Ancak 2015 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile birlikte Türkiye genelinde bulunan tüm dershanelerin ve özel kurs kurumlarının faaliyetlerine son verilerek, tamamen kapatılması, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin bu konuya ilişkin olarak ciddi bir boşluk ile karşı karşıya kalmasına neden oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı da milyonlarca ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisinin eğitim yaşantısı içerisinde bu durumun olumsuz etkilere yol açmaması amacı ile EBA kurs programı faaliyetlerine başlandı. 2015-2016 eğitim öğretim yılı itibari ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tamamen ücretsiz olarak ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik sunulmaya başlanan EBA kurs programı ile öğrenciler okul dışı kurs hizmetlerinden yararlanabilme şansına sahip olabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı kurs programı hizmetleri akademik personeller, öğretmenler ve eğitim gönül vermiş olan eğitim kurumları tarafından hazırlanıyor. Günümüzde 2016-2017 eğitim öğretim yılı EBA kurs programı 1.dönem hizmetleri 15 ocak 2017 tarihinde sona ererken, 2. Dönem başvurularının alımları 13-19 şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs programı hizmetlerinin ikinci dönem uygulamaları ise 27 şubat 2015 tarihinde başlayacak. İlköğretim ve ortaöğretim öğrencileri 2016-2017 eğitim öğretim yılı ikinci dönem kurslarından 4 haziran 2017 tarihine kadar ücretsiz olarak yararlanabilme şansına sahip olabilecek. Bu yılda öğrenciler Eğitim Bilişim Ağı kurs programı hizmetlerine yoğun ilgi gösteriyor.