Eğitim EBA kurs kaydı nasıl yapılır? EBA mobil öğrenci girişi

EBA kurs kaydı nasıl yapılır? EBA mobil öğrenci girişi

03.03.2016 - 09:35 | Son Güncellenme:

EBA kursları öğrencileri yetiştirme amacıyla uygulamaya konan bir yapıdır. EBA kurslarına kayıt olduktan sonra öğrenci girişini nasıl yapacağınızı haberimizden görebilirsiniz.

EBA kurs kaydı nasıl yapılır EBA mobil öğrenci girişi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin sınavlarını daha iyi çalışabilmeleri için derslerini daha iyi bir şekilde takip edebilmeleri için EBA kurs hizmetini hizmete sunmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı öğrenciler için ve lise mezunları için çeşitli kurslar sunmaktadır. EBA kurs hizmeti öğrenci yetiştirme ve destekleme kursları uygulamaya girmiştir. Bu kurslara EBA sisteminden kayıt yaptırabilirsiniz. Eğitim Bilişim Sistemi yani EBA öğrenciler ve öğretmenler için geliştirilmiş olan bir eğitim platformudur. Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri sayfasında EBA hizmetine ulaşabilirsiniz.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

EBA uygulaması daha yeni hizmete girdiği için şu an deneme sürümündedir. Bu yüzden sadece Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan öğretmenler henüz bu sisteme giriş yapabilmektedir. Şu an test aşamasında olan EBA uygulaması sadece öğretmenlere açıktır. Ama ileri günlerde tüm öğretmen, öğrenci ve velilere açık bir sistem olacaktır. Bu sistem hizmete girdikten sonra öğrenciler dersleri ve sınavları ile ilgili konu anlatımlarına, soru çözümlerine, ders işlemelere, sınavlarda çıkmış soruların çözümüne, derslerin videolu anlatımlarına, sesli anlatımlara ve daha bir çok hizmete erişebilecektir. Bu işlemlerin hepsini üye olmadan gerçekleştirebileceğiniz işlemlerdir. Bu sistem sayesinde ayrıca dergi indirip okuyabilir, kitap okuyabilir, ses dosyalarını indirip okuyabilirsiniz. E-Kurs ise üniversiteye hazırlanan öğrenciler için tasarlanmıştır. Öğrenciler bu sistem ile birlikte dönem başlamadan kurs almak istedikleri dersleri seçebiliyor ve o ders yeterli sayıya ulaştığında kurs açılıyor ve öğrenciler kurs sayesinde takviye alabilmektedir. Eğer öğretmenler e-kurs üzerinden eğitim vermek istiyorsa e-kurs sistemi üzerinden o dersi açacağına dair başvuru yapması gereklidir. Öğrenciler de o ders için yeterli sayıya ulaştığında bu dersi e-kurs üzerinden eğitim alabilirler. Sisteme giriş yaparak internet üzerinden E-Kurs eğitimi almak isteyen öğrenciler şifrelerini okullara giderek alabilirler. Şifrelerini alan öğrenciler EBA giriş sayfasına kullanıcı adı kısmına T.C. kimlik numaralarını ve şifrelerini girmelidir. Sisteme giriş yaptıktan sonra derse başvuruda bulunmak istiyorsanız eğer ilk olarak kurs almak istediğiniz okulu seçmeniz gereklidir. Ders seçimini de gerçekleştirdikten sonra kurs almak istediğiniz öğretmeni de seçerek ders kayıt yaptırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ücretsiz olan bu kurslardan her öğrenci faydalanabilmektedir. Ders kayıt işlemleri dönem başlamadan gerçekleştirilmektedir. Her bir öğrenci, hafta içi günde en fazla 2 dersten 4 saate kadar eğitim alabilmektedir. Hafta sonları ise en fazla 5 dersten 8 saate kadar kurs alabilecektir. İlk dönem kursları 3 ekim 2015 tarihinde başlamış ve 24 ocak tarihinde sona ermiştir. Bu dönemin kursu ise 8 şubat tarihinde başlamıştır ve 17 haziran tarihine kadar devam edecektir. Yaz dönemi kursları ise 20 haziran ve 11 eylül tarihleri arasında yapılacaktır. Bu kurslardan orta okul 5, 6 ve 7. sınıflar eğitim alabilmektedir. Lise öğrencileri de bu sistemden faydalanabilmektedir.