Eğitim EBA kurs kayıt ve öğrenci girişi nasıl yapılır?

EBA kurs kayıt ve öğrenci girişi nasıl yapılır?

08.03.2016 - 10:01 | Son Güncellenme:

EBA kuslarında öğrenim görmekte olan öğrenciler sisteme giriş yapabilmek adına EBA öğrenci girişini yapmak durumundalar. Bu işlemi nasıl ve nereden yapacağınız haberimizde.

EBA kurs kayıt ve öğrenci girişi nasıl yapılır

Devletimiz tarafından yapılan teknolojik gelişmeler pek çok alanda vatandaşlara hizmet vermektedir. Verilen bu hizmetlerden yararlanabilmek için de bizler internet sistemini kullanmamız gerekir. Çünkü çoğu alanda ihtiyacımız olan bu teknolojik gelişmelerden internet sistemi sayesinde haberdar olabiliriz. İnternet teknolojisi sayesinde hayatımızı kolaylaştırabilir işlemlerimizi çok daha kısa bir zaman dilimi içerisinde yapabilme fırsatını yakalayabiliriz. Bu fırsat sayesinde vatandaşlar olarak bizler kamu alanı dâhil olmak üzere pek çok alanda hizmet almaya başlamışızdır.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

Yediden yetmişe küçükten büyüğe ellerimizden düşmeyen cep telefonları sayesinde de bizler internet sistemini her daim kullanabiliriz. Vatandaşlar olarak bizler de ayağımıza kadar sunana bu sistemlerden yararlanabiliriz. Yapılan çalışmalar ile de artık bu işlemler çok kolay ve çok basit bir hale gelmiştir. Böylelikle aklımızda zorlaştırdığımız o tüm işlemleri daha kısa bir zaman dilimi içerisinde yapabilme olanağına sahip oluruz. Vatandaşlar da her türlü alanda bu işlemleri diledikleri şekilde kullanabilirler. Hayatımız boyunca karşılaştırdığımız zorluklardan bu şekilde kurtulabiliriz. Son olarak da yapılan devletimiz tarafından sisteme sunulan Milli Eğitim Bakanlığının destek vermiş olduğu bazı imkânlar vardır. Bunlardan biri de Eğitim Bilişim Ağıdır. Eğitim, sağlık, sosyal alanları fark etmeksizin gerçekleştirilen bu hizmetler öğrencilerde çok çeşitli alanlarda kullanmaya başlamıştır. Sizlerin de bildiği üzere yapılan eğitim alanında ki gelişmeler fatih projesi, akıllı tahta ve tablet eğitimi ile desteklenmiştir. Öğrencilerin görsel zekâsının da kullanabileceği bu gelişmeler ile daha iyi bir eğitim hayatının verilmesi amaçlanmıştır. Bu nedenle de yapılan çok sayıda ki eğitim alanında gelişmeler vardır. Bunlardan birincisi olarak da gösterilen Eğitim Bilişim Ağı tamamen öğrencilere yönelik olarak geliştirilmiştir. Dershanelerinde kapatıldığı okula dönüştürüldüğü günümüzde artık Milli Eğitim Bakanlığı daha geniş kapsamlı bir hizmet vermeyi amaç edinmiştir. Böylece öğrenciler ve öğretmenler eğitim alanında ki hizmetlerden yararlanarak daha kolay bir eğitim sisteminin kapılarını ardına kadar açmış durumda olurlar.

EBA kurs kısaltması ile bilinen bu sistemde çeşitli eğitici öğretici videolar bulunmaktadır. Bu videolar sayesinde öğrenciler okulda gördüğü dersleri tekrar edebilecek evde pekiştirme fırsatı bulacaktır. Küçük testlerin ve anlama kavrama çalışmaları ile öğrenciler anlayamadıkları konular üzerine yoğunlaşarak konuları daha iyi anlayabilme fırsatına sahip olmuş olacaklar. EBA Kursuna katılmak isteyen her öğrenci bu sisteme giriş yapması gerekir. EBA giriş içinde okullarda kendi adlarına bulunan kullanıcı adı ve şifresi ile sisteme girişlerini yapabilirler. Diledikleri zaman bu sisteme giriş videoları izleyebilirler.

Öğretmenlerimizi seçemediğimiz için bazen anlatılan konunun başka bir yardımcı tarafından anlatılması anlamayı kolaylaştırabilir. Bu neden de öğrenciler hem farklı birinden konuyu dinleme fırsatına sahip olurlar hem de konu tekrarını bu videolar sayesinde daha verimli bir şekilde yapabilirler. Derse hazırlık olarak bile bu EBA kurstan yararlanabilir. Görsellerle desteklenen bu sistemden her öğrenci kolaylıkla yararlanabilir.