Gündem EBA kurs hizmetinden öğrenciler nasıl yararlanıyor?

EBA kurs hizmetinden öğrenciler nasıl yararlanıyor?

26.08.2016 - 08:57 | Son Güncellenme:

EBA kurs hizmeti eğitim sistemimiz için oldukça önemli bir uygulamadır. EBA kurs hizmetinden yararlanabilmek için sisteme giriş şifresine sahip olmanız gerekiyor. EBA giriş şifresini de okul yönetiminden kolaylıkla temin edebilirsiniz.

EBA kurs hizmetinden öğrenciler nasıl yararlanıyor

Ülkemizde eğitim alanı oldukça önemlidir. Çünkü bir ülkenin geleceği eğitimli insanlar ile belli olmaktadır. Teknolojinin ilerlemesi ile de eğitim alanında bir çok yenilikler yapılmıştır. Bu yenilikler dijital platform üzerinden öğrencilerin hizmet almaya başlamasıdır. Öğrenciler artık internet üzerinden online bir şekilde ders dinleyebilmeleri mümkün hale gelmiştir. Her aile çocuklarını okul takviyesi olarak dershanelere gönderemeyebilirler. Çünkü dershane fiyatları oldukça el yakıcıdır. Bazı aileler bu durumdan dolayı çocuklarını dershanelere göndermek yerine farklı yöntemler ile ders takviyesi almak isterler ve bunu da pahalı ücret olmamasını isterler. Tamda bu nokta da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından internet üzerinde yer almakta olan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) uygulamasını hizmete koymuştur.

Haberin Devamı

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu uygulama sayesinde öğrenciler okul dışında ek takviye olarak ders alabilme şansını yakalamış oluyor. Öğrenciler EBA sayesinde öğrenciler interneti amaçlı bir şekilde kullanabiliyor. Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sanatsal olarak yer almakta olan en güvenli ve de en geniş kapsamlı olarak özgün bir eğitim ağını öğrenci ve de öğretmenlere sunmaktadır. İnternet ortamında yer almakta olan Eğitim Bilişim Ağı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilmekte olan hizmet sayesinde öğrenciler okulda görmüş oldukları dersler dışında ve okuldaki derslerine ek olarak takviye amacı ile dersleri farklı anlatım tarzları ile ve ya EBA e- kurs uygulamaları ile ders öğrenme şansını yakalıyor. Ayrıca bu uygulamadan bütün öğrenciler yararlanabilmektedir.

Haberin Devamı

Eğitim Bilişim Ağı öğrenciler ve öğretmenler tarafından oldukça yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Çünkü Eğitim Bilişim Ağı öğrencilerin eğitim hayatlarından çok daha yüksek başarılara ve de daha sağlam temelli bir eğitim uygulamasından yararlanabilmelerine EBA kurs uygulaması yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Sanal ortamda kullanılmakta olan Eğitim Bilişim Ağı öğrenciler tarafından daha kullanımı daha ilgi çekici olmuştur. Çünkü çocuklar internete olan düşkünlüklerini biliriz. Ve bu sayede de internet ortamında uygulanmakta olan EBA daha dikkat çekici hale gelmiştir. Öğrenciler ve de öğretmenler büyük ölçüde pratik ve kolay bir şekilde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sanal ortam üzerinden hizmet verilmekte olan EBA kurs sistemi üzerinden okul derslerine takviye ve de üniversite sınavlarına hazırlık olarak oldukça geniş kapsamlı ve de son derece zengin bir eğitim içeriğine sahip uygulaması ile yararlanabilme imkanı sağlanmaktadır. Ülkemiz geneli ile okullardaki ilköğretim ve ortaöğretim müfredatı ile uygun olan EBA sistemi tamamen Milli Eğitim Bakanlığının müfredatı ile eş gitmektedir.

EBA kurs sistemi henüz daha çok yeni bir hizmet olmasına karşılık oldukça hızlı ve yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır. EBA sisteminden öğrenciler, öğretmenler ve hatta veliler oldukça memnundur. Çünkü EBA sistemi hem verimli hem kullanışlı hem de güvenlidir. EBA sistemine öğrenciler ve de öğretmenler için ayrı ayrı EBA giriş uygulamaları vardır. Öğrenciler EBA girişinden yararlanmaları için öğretmenlerine başvurmaları gerekiyor öğretmenlerin vermiş olduğu şifre ile EBA giriş sisteminden yararlanabiliyor.