Gündem EBA kurs programı ile öğrenciler online şekilde derslerine destek sağlayabiliyor!

EBA kurs programı ile öğrenciler online şekilde derslerine destek sağlayabiliyor!

07.11.2016 - 08:44 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) EBA kurs programı ile öğrencilere okul sonrası kurs hizmeti sunuluyor. Türkiye’de ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kurumlarında okuyan öğrenciler MEB EBA kurs programından faydalanabiliyor. MEB EBA kurs programı ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine ücretsiz olarak sunuluyor.

EBA kurs programı ile öğrenciler online şekilde derslerine destek sağlayabiliyor

Türkiye’de eğitim alanında son yıllarda çok önemli değişimler gerçekleştirmekte olan Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) Türkiye Cumhuriyeti’nin eğitim tarihinde ilk defa okul dışında da eğitim hizmeti sunulmaya başlandı. Bu çerçevede 21.yüzyıl Türkiye’sinde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yer alan ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kurumlarında okumakta olan öğrencilere yönelik olarak EBA kurs programı hizmetleri sunulmaya başlandı. Bu şekilde de Türkiye’deki milyonlarca ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisinin okulda gördüğü derslere destek niteliğinde ve sınav hazırlıklarında yardımcı nitelikte doğrudan bakanlığın sunduğu kurs hizmetlerinden Eğitim Bilişim Ağı uygulaması ile ulaşabiliyor.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her geçen gün hızla gelişen teknolojilere, dünyanın gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi Türk eğitim sistemi içerisinde de etkin şekilde kullanmakta olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın özellikle 2000’li yılların ortalarından bu yana Türk eğitim sistemine kazandırmış olduğu çok önemli ve etkin dijital eğitim hizmetleri bulunuyor. Bu dijital eğitim uygulamalarından bir yenisi olan ve 2.yılında da 10 milyonu aşkın öğrencinin ilgisini gören Eğitim Bilişim Ağı oldu. Özellikle de Türkiye’deki ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin okul derslerine yardımcı olacak ve okul yaşamında çok daha yüksek başarılara ulaşabilmeleri konusunda destek alabilmelerini sağlayan MEB EBA kurs programı çerçevesinde kurs hizmetleri elektronik ortam üzerinden öğrencilere ulaştırılıyor.

Son yıllarda hızla gelişmekte olan mobil akıllı cihaz teknolojilerinin de etkileri ile artık öğrencilerin yaşamları içerisinde çok önemli bir yere sahip olan internetin, bakanlık tarafından etkin biçimde kullanılması ile birlikte internet üzerinde MEB EBA kurs programı faaliyetleri sunulmaya başlandı. Bu şekilde hem öğrencilerin interneti eğitim yaşamlarına katkı sağlamak amacı ile de kullanabilme şansına sahip olabilmesini hem de öğrencilerin bakanlığın kurs hizmetlerine daha kolay şekilde ulaşabilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor. İnternet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs programı 2015-2016 eğitim öğretim yılı ile birlikte ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine sunulmaya başlandı.

2015 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye’deki dershanelerin ve özel okul dışı kurs kurumlarının faaliyetlerine son verilmesi ve kapatılması sonucunda ilköğretim ve ortaöğretim kademesinde eğitim gören>İnternet üzerinde yer alan MEB EBA kurs programı uygulamaları 2016-2017 eğitim öğretim yılında da yoğun ilgi görüyor. Öğrencilerin 15 ocak 2017 tarihine kadar alacakları 2016-2017 eğitim yılı 1.dönem Eğitim Bilişim Ağı kurs hizmetlerinin 2.dönemi başvuruları ise 13-19 şubat tarihlerinde alınırken, 27 şubatta 2.dönem başlayacak. 2.dönem sonu ise 4 haziran 2017 tarihi olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı.