Eğitim EBA kurs programına kayıt başvuruları başladı!

EBA kurs programına kayıt başvuruları başladı!

23.09.2016 - 10:06 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs programı başvuruları 22 eylül itibariyle başladı. İlköğretim ve ortaöğretim öğrencileri okullarına EBA kurs programı başvurularını 27 eylül tarihine kadar yapabilecek. MEB EBA kurs başvuruları öğrencilerin sınıf seviyelerine göre düzenlenecek.

EBA kurs programına kayıt başvuruları başladı

Türk eğitim sisteminde son birkaç yıl içerisinde çok önemli değişiklikler ve yenilikler yaşandı. Özellikle son yıllarda eğitim alanında öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda çok önemli özel çalışmalara imza atan Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Cumhuriyet tarihinde ilk kez okul dışı kurs programı hizmetleri sunulmaya başlandı. EBA kurs programı hizmetleri olarak adlandırılan Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu resmi kurs programı hizmeti özellikle öğrencilerin okul dışında da derslerine takviye olacak niteliklerde eğitim bilgilerinden alabilmesine yardımcı oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs programı hizmetleri Türkiye’deki ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri tarafından kullanılabildiği gibi ortaöğretim düzeyinden mezun olan vatandaşlarında kullanabilmesine yardımcı oluyor.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete açılan EBA kurs programı ücretsiz olarak sunulmasının dışında sanal olarak verilen bir kurs programı hizmetidir. Türkiye’de 2015 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile kapatılan dershaneler dolayısı ile öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı okullarında gördükleri derslerini destekleyici ve takviye edici niteliklerdeki okul dışı kurs programlarından yararlanabilmelerine yardımcı olacak herhangi bir eğitim kurumu kalmadı. Bu durumun ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin eğitim yaşamlarında çok ciddi düzeyde olumsuz etkileri olabileceğinden Milli Eğitim Bakanlığı tarafından EBA kurs programı hizmetleri sunulmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı kurs programı hizmetleri sadece okul derslerine yardımcı olmuyor aynı zamanda da liseye giriş sınavlarına hazırlanan ilköğretim öğrencilerinin ve üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan ortaöğretim öğrencilerinin sınav hazırlıkları konusunda da önemli bir destek sağlıyor.

Bu gibi etkileri dolayısı Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs programı 2015-2016 eğitim-öğretim yılı içerisinde yaklaşık olarak 10 milyon ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisi tarafından kullanıldı. Ücretsiz olarak sunulmasının dışında doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürüttüğü bir okul dışı destek programı olması da Eğitim Bilişim Ağı kurs hizmetlerinin öğrenciler tarafından kullanılmasına veliler tarafından gönül rahatlığı ile izin verilmesini sağlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2016-2017 eğitim öğretim yılı boyunca birinci dönem, ikinci dönem ve yaz dönemi şeklinde 3 dönem halinde uygulayacağı Eğitim Bilişim Ağı kurs programı hizmetlerinden yararlanacak ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri internette EBA giriş ekranını kullanarak, kurs programlarına ulaşabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2015-2016 eğitim öğretim yılına yönelik olarak hazırladığı çalışma takvimine göre dün(22 eylül) başlayan EBA kurs programı başvuruları 27 eylüle kadar devam edecek. Türkiye’de ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kurumlarında eğitim alan öğrenciler ve mezunları bu tarihler arasında okullara başvurarak, bu eğitim yılı boyunca bakanlığın ücretsiz sunduğu okul dışı EBA kurs programı hizmetlerinden yararlanabilme şansını yakalayacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı kurs programına ilköğretim 5, 6 ve 7.sınıf öğrencileri ile lise 9, 10 ve 11.sınıf öğrencileri haftalık 12 saate kadar 5 farklı dersten kurs alabilecek şekilde, ilköğretim 8.sınıf ve lise 12.sınıf öğrencileri haftalık 18 saate kadar 6 farklı dersten kurs alabilecek şekilde başvuruda bulunabilecek.