Gündem EBA kurs sistemi ile ders tekrar videoları izlenebiliyor!

EBA kurs sistemi ile ders tekrar videoları izlenebiliyor!

26.06.2016 - 11:37 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı hizmetleri ile eğitim alanında çok önemli çözüm ve fırsatlardan yararlanabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı tüm öğrenci ve öğretmenler tarafından kolaylıkla kullanılabiliyor. Hem öğrenciler hem de öğretmenler zengin bir eğitim içeriğinin bulunduğu EBA kurs portalı üzerinde kendi hazırladıkları ders notlarını ve içeriklerini de diğer kullanıcılar ile paylaşabileceği interaktif bir eğitim portalından yararlanabiliyor.

EBA kurs sistemi ile ders tekrar videoları izlenebiliyor

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan eğitim alanında devrim niteliğinde bir yenilik yaratacak Eğitim Bilişim Ağı portalı hizmetleri geldi. Öğrenciler ve öğretmenler için hizmet veren son derece interaktif bir eğitim portalı olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı ile birlikte eğitimde sanal platformun etkisi ve gücü etkin bir şekilde kullanılıyor. Özellikle de öğrenciler ve öğretmenler tarafından elektronik ortam üzerinden son derece pratik ve kolay bir şekilde kullanılabilmekte olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı tüm Türkiye genelindeki öğretmen, öğrenci ve eğitime gönül vermiş olan firmaları kapsıyor.

Haberin Devamı

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.


Bu şekilde oldukça geniş bir hizmet ve eğitim kapsamına sahip olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı üzerinde Türk eğitim sistemi içerisinde yer alan tüm ders ve konular ile ilgili olarak çok zengin bir içerik sunuluyor. Öğrenciler okul derslerine takviye olması amacı ile kullanmakta olduğu Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı portalı aynı zamanda da üniversite sınavına hazırlıkları konusunda da çok önemli bir destek sağlıyor. Özellikle de Türkiye’de Bakanlar Kurulu kararı ile dershane uygulamalarının sona erdirilmesi ile birlikte öğrenciler sadece okullarında gördükleri dersleri alabiliyordu. Bu durumda öğrencilerin okul derslerindeki başarılarından, üniversite sınavı hazırlıklarına kadar pek çok noktada fazlasıyla zorluk yaşamasına neden oluyordu. Çünkü öğrencilerin doğrudan üniversite sınavlarına hazırlıklarına yardımcı ve destek sağlayıcı nitelikte ek ders uygulamalarından yararlanabilmeleri dershanelerin kapatılması ile birlikte sona ermişti.

Bu durumun Türkiye’de iki aşamalı olarak uygulanan üniversite sınavlarına hazırlık çalışmaları konusunda fazlasıyla mağduriyet yaratıyor olması nedeni ile Milli Eğitim Baknalığı tarafından elektronik ortam üzerinde e-ders ve e-kurs uygulamaları dahilinde EBA kurs portalı hizmeti açıldı. Öğrenciler artık üniversite sınavlarına hazırlık veya okul derslerine takviye gibi konularda okul derslerinin dışında doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı yönetim ve denetimindeki bir portaldan eğitim desteği alabilme şansına sahip olabiliyor. Son derece interaktif bir eğitim yapısının oluşturulduğu Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerindeki EBA kurs portalı içerisinde öğrenciler kendi ders notlarını da diğer öğrenciler ile paylaşabilme şansına sahip olabiliyor.

Bu şekilde interaktif bir eğitimin bulunduğu EBA kurs portalı üzerinde öğretmenler için oluşturulan bölümlerde bulunuyor. Bu sayede öğretmenlerde Eğitim Bilişim Ağı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan ders uygulama ve kaynaklarını inceleyebiliyor ve kendisi gibi diğer meslektaşları tarafından kendi ders uygulama ve hazırlık paylaşımlarını da inceleyebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu sayede öğretmen hem de öğrenci nezdinde elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı hizmetleri oldukça önemli bir eğitim katkısı sağlıyor. Bu yüzden de öğrenciler ve öğretmenler tarafından eğitim dönemi ve sonrasında olmak üzere iki farklı eğitim uygulaması periyodunda son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Ayrıca öğretmenler ve öğrenciler kendileri için özel olarak hazırlanan EBA giriş ekranı penceresinden kolaylıkla Eğitim Bilişim Ağı hizmetlerine ulaşabilme şansını yakalıyor.