Eğitim EBA kurs sistemi ile derslerdeki başarı oranı artıyor!

EBA kurs sistemi ile derslerdeki başarı oranı artıyor!

23.08.2016 - 09:30 | Son Güncellenme:

MEB EBA kurs portalında öğrenciler ve öğretmenlere zengin ders kaynağı sunuluyor. Öğrenciler yeni eğitim dönemi için en güncel e-kurs uygulamalarını EBA kurs portalında bulabiliyor. MEB EBA kurs portalında 2016-2017 eğitim öğretim dönemi MEB müfredatı uyumlu e-kurs ve e-ders içerikleri yer alıyor.

EBA kurs sistemi ile derslerdeki başarı oranı artıyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türk eğitim sistemi içerisinde uzun yıllardır aktif şekilde kullanmakta olduğu internet altyapısı artık doğrudan öğrencilerin derslerinde de etkili olmaya başladı. Türk eğitim sisteminde modernizasyon ve yenilenme çalışmaları kapsamında gelişmiş ülke eğitim standartlarının yakalanabilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından teknolojik sınıflar ve aynı zamanda da dijital eğitim uygulamaları hem öğrencilere hem öğretmenlere hem de velilere sunulmaya başlandı. Bu kapsamda elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital hizmet uygulamaları eğitim alanında çok önemli katkılar sağlıyor. Özellikle de henüz çok yeni bir MEB uygulaması konumunda yer alan EBA kurs portalı dahi eğitim alanında öğrencilere önemli katkılar sağlıyor.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de Bakanlar Kurulu kararı ile tüm dershanelerin kapanması ile birlikte milyonlarca öğrenci, okulda gördüğü dersleri pekiştirebilmesine yardımcı olacak veya anlamadığı dersleri alternatif anlatım tarzları ile öğrenebilmelerine yardımcı olacak ya da liseye giriş veya üniversiteye giriş sınavlarına daha planlı bir şekilde hazırlanabilmelerine yardımcı olacak bir okul dışı eğitim kurumu kalmamış oldu. Bu durum milyonlarca öğrencinin doğrudan ders başarılarında olumsuz etkilere yol açtığından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu sorunun ortadan kaldırılabilmesi ve öğrencilere etkin bir çözüm sağlanabilmesi amacı ile elektronik ortam üzerinde Eğitim Bilişim Ağı yani EBA kurs portalı sunulmaya başlandı. Milyonlarca öğrenci artık Milli Eğitim Bakanlığı müfredatında yer alan dersleri ve konularını okul dışında alternatif anlatım tarzları ile öğrenebilme şansına sahip olabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın elektronik ortam üzerinde yer alan EBA kurs portalı özellikle de öğrencilerin okulda gördükleri dersleri farklı anlatım tarzları yapısı içerisinde okul dışında da görebilecekleri bir ders takviyesi ile okul başarılarını çok daha ileri noktalara ulaştırabilmeleri konusunda yardımcı oluyor. Günümüz modern yüzyılında hızla gelişen teknoloji ile birlikte internetin, toplumun genelinde yoğun olarak kullanılmaya başlanması ve aynı zamanda da öğrencilerin çok erken yaşlardan itibaren internete hayatının her alanında kolay bir şekilde erişim sağlayabilecek bir teknolojiye sahip olmaları sayesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından internet ortamı üzerinde hizmete açılan EBA kurs portalı oldukça yoğun şekilde kullanılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet ortamı üzerinde yer alan EBA kurs portalı hem öğrencilerin bu alanda var olan önemli ihtiyaçları nedeni ile hem de öğrencilere çok önemli katkılar sağlaması nedeni ile ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kurumlarında eğitim alan milyonlarca öğrenci tarafından yoğun olarak kullanılıyor. Öğrenciler internet ortamı üzerinde yer alan EBA giriş ekranından kolay bir şekilde portala giriş yaparak MEB akademik personelleri ve aynı zamanda da eğitime gönül vermiş olan firmalar tarafından hazırlanmış olan e-kurs uygulamalarından yararlanabiliyor. Eğitim Bilişim Ağı içerisinde öğretmenler tarafından da paylaşılan ders içeriklerine ve kurs uygulamalarına da ulaşılabiliyor. Öğretmenlerde aynı şekle internet ortamı üzerinde kendilerine özel olarak oluşturulan EBA giriş ekranından portala kolaylıkla giriş yaparak, meslektaşları tarafından paylaşılan 2016-2017 eğitim öğretim yılı MEB müfredatına uyumlu ders kaynaklarından yararlanabiliyor veya kendisini hazırladığı kaynakları meslektaşları ile paylaşabiliyor. MEB EBA kurs portalı üzerinde var olan interaktif hizmet yapısı sayesinde öğrenciler de arkadaşları ile kendi ders notlarını paylaşabilme şansına sahip olabiliyor.