Eğitim EBA kurs sistemi ve giriş işlemlerinin detayları!

EBA kurs sistemi ve giriş işlemlerinin detayları!

16.07.2016 - 19:05 | Son Güncellenme:

EBA kurs sisteminin eğitim sistemindeki yeri oldukça önemlidir. EBA kurs sistemi ile öğrenciler ders tekrar videolarını kolaylıkla izleyebiliyor. EBA kurs sistemi hakkında merak ettiğiniz her ayrıntı haberimizde yer almaktadır.

EBA kurs sistemi ve giriş işlemlerinin detayları

Eğitim öğretim hayatımıza çok küçük yaşlarda başlarız. Öncelikle ailemizden aldığımız eğitim daha sonra devlet okulları tarafından daha ileri bir seviyeye taşınır. Eğitim öğretim hayatımız; ilk okul, orta okul, lise ve üniversite olarak devam eder. Üniversitede okunan bölüme göre meslek sahibi olunur. Meslek sahibi olduktan sonra da eğitim görebilirsiniz. Daha üst mevki veya farklı bir dal için. Yani eğitim öğretimin sınırı yoktur. Seviyeler arası sınavlar ile adaylar ilgili eğitim kurumlarına yerleştirilir. Eğitim öğretim teknolojinin de ilerlemesi ile daha da farklı ve etkin bir hale gelmiş durumdadır.

Teknolojinin getirmiş olduğu yenilikler ile çeşitli uygulamalar oluşturulmuştur ve bu uygulamalardan herkes yararlanabilmektedir. İnternet uygulamaları başta olmak üzere eğitim öğretime oldukça fazla katkı sağlanmaktadır. Ülkemizde okuma yazma bilmeyenlerin sayısı neredeyse yok denecek kadar azdır. İnternet uygulamalarından bazıları MEBSİS yani E-Okul, EBA ve AÖL yani Açık Öğretim Lisesi uygulamalarıdır. Bu uygulamalar oldukça önemli uygulamalar olup, her birinin girişinde yeni sekme olarak diğerine giriş sekmesi açılabilmektedir. Biz sizin için bu yazımızda, bu uygulamalar arasından EBA yani Eğitim Bilişim Ağı uygulamasını anlatacağız.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!
EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan tanımlanan EBA yani Eğitim Bilişim Ağı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim platformudur. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı olarak bu uygulama oldukça etkili bir uygulamadır. Eğitim Bilişim Ağı (EBA) platformunun amacı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime katkısını sağlamaktır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve doğru içerikler sunmak için oluşturulup geliştirilmeye devam etmektedir.

Bu sisteme öğrenciler ve öğretmenler ders ile ilgili; görsel, sunum, metin veya ders ile ilgili başka şeyler yükleyebilmektedir. Öğrenciler arası paylaşımı da güçlendiren bu uygulama ile veliler de oldukça memnundur. Sınav döneminde de derslerine hazırlanabilmek için buradan notlara ulaşabilen öğrencilere bu uygulamanın yardımı oldukça büyüktür. Sistem üzerinde öğretmenler, öğrencilere ilgili not takviyesi sunmaktadır. Dersi kaçıran bir öğrenci buradaki notlar sayesinde dersi kaçırmamış olacaktır.

Sistem üzerinden birçok bilgi ve nota ulaşabilmek mümkündür. Bahsetmiş olduğumuz gibi sistem paylaşımı ve öğrenci ihtiyaçlarını tamamlamak için oluşturulmuştur. Bu uygulamayı kullanabilmek için giriş yapmanız yeterli olacaktır.
EBA’ya giriş yapabilmek oldukça kolaydır. Yalnızca sınıf öğretmeninizin veya okul idaresinde yetkisi olan birinin sizin için sisteme kaydınızı yapmış olması gerekmektedir. Kaydınızın bulunuyorsa sisteme giriş yapabilmek için ilk olarak EBA ana sayfasına ulaşmanız gerekmektedir. Daha sonra karşınıza çıkacak olan giriş panelinde bulunan boşluklara sırası ile T.C. kimlik numaranızı ve sisteme kayıtlı olan şifrenizi yazmanız gerekmektedir. Bilgilerinizi doğru ve eksiksiz yazdığınızdan emin olmak için lütfe kontrol ediniz. Kontrol ettikten sonra “Oturum Aç” seçeneğine tıklayıp girişinizi yapabilirsiniz.