Eğitim EBA kurs sistemine nasıl giriş yapılıyor?

EBA kurs sistemine nasıl giriş yapılıyor?

25.06.2016 - 10:26 | Son Güncellenme:

EBA kurs sistemi ile öğrenciler derslerine kolayca çalışabiliyor EBA kurs sisteminden yararlanabilmek için EBA giriş şifresine saqhip olmanız gerekmektedir.

EBA kurs sistemine nasıl giriş yapılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından eğitim ile ilgili bir çok uygulama tasarlanmıştır. Bu eğitim ile ilgili uygulamalar ülkemiz için çok önemli adımlardır. Çünkü ülkemizin eğitim alanında gelişmesini destekleme amacı ile yapılmaktadır. Ülkemizde artık eğitim çok önemli bir yere sahiptir. Teknolojinin de gelişim gösterdiği bu zamanlarda teknolojinin nimetlerinden eğitim alanından da yararlanmaktayız. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tasarlanmış olan eğitim ile ilgili çeşitli yenilikler bulunmaktadır. Bu eğitim alanındaki yenilikler teknoloji ortamında yani internet ortamında yapılmaktadır. Öğrenciler tarafından sık bir şekilde kullanılmakta olan internet eğitim alanında da yarar göstermiştir. Öğrenciler artık internet aracılığı ile yapılmakta olan eğitim alanındaki yenilikler sayesinde internetin bir araç için değil de bir amaç için kullanılmasını amaçlanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulmuş olan sistemin adı EBA'dır. Yani açılı Eğitim Bilişim Sistemidir.

Haberin Devamı

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Eğitim Bilişim Sistemi yani kısaltılmışı EBA olan sistem internet ortamında kullanılmaktadır. Bu sistem öğrenci ve öğretmenlerin arasındaki ders paylaşım aracıdır. Öğrencilerin kaçırmış oldukları dersler EBA sisteminde güncel ve mevcut bir şekilde bulunmaktadır. Öğrenciler bu sisteme girerek anlamadığı bir konuyu ya da kaçırmış olduğu dersleri hangi anlatım biçimini seçmek istiyor ise o şekilde derslerini telafi edebilmektedir. Öğrencilerin ve de öğretmenlerin EBA sisteminde diledikleri gibi not paylaşabilme imkanları bulunmaktadır. EBA sistemine öğrenciler ve öğretmenler istedikleri saatte giriş yapabilme şansları vardır. Öğrencilerin giriş yapmaları için bir takım işlemler bulunur. EBA sistemine giriş yapmak için ilk olarak üyeliğini olması gerekir. EBA sistemine giriş yapmak için EBA resmi sayfasına tıklamanı gerekir. Daha sonra ise sayfada bulunmakta olan EBA giriş platformuna sizden istedikleri bilgileri girmeniz gerekmektedir. Eğer EBA sisteminde kaydını yok ise EBA sistemine giriş yapamazsınız. EBA sistemine kaydınızı sınıf öğretmeniniz ya da okul idaresi tarafından yapılması gerekir. Sınıf öğretmeninizin ya da okul idaresi tarafından EBA sistemi için bir talepte bulunmanız gerekmektedir. Talepte bulunduğunu herhangi bir yetkili sizin kaydınızı yaparak EBA sistemine girişinizi sağlayabilir. Sisteme kaydını yapıldıktan sonra sınıf öğretmeninizin size vermiş olduğu kullanıcı adı ve sizin oluşturmuş olduğu bir şifre ile sisteme giriş yapmanız mümkün olacaktır. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi EBA sistemine doğru ve eksiksiz bir şekilde yamanız gerekmektedir. EBA sistemine bu şekilde giriş yapabilirsiniz ve dilediğiniz gibi EBA sisteminde bulunan ders notlarından sunumlarda yararlanma imkanı bulabilirsiniz. EBA kurs uygulamasında görev almak isteyen kadrolu öğretmenler kurs şifreleri ile sisteme giriş yapabilirler ve buradan e- kurs modülünde görev almak istedikleri kurslara tercihlerini yaparak başvuruda bulunabilirler. Kurslara başvurmak isteyen öğretmenlerin ilçe içinde görev almak istedikleri kurslarda üç tercih hakları bulunmaktadır. Kurslara yapılmakta olan öğretmen atamaları kurs merkezi müdürlüğü tarafından öğrenci tercihlerine göre yapılır.