Eğitim EBA kursa giriş işlemleri!

EBA kursa giriş işlemleri!

05.05.2016 - 16:04 | Son Güncellenme:

EBA kurstan faydalanmak isteyen öğrenciler EBA giriş işlemlerini yapmalıdır. EBA kurs EBA giriş işlemleri zamanınızı almadan kısa sürede yapılabilir. EBA kurs EBA giriş işlemlerinin detayları haberimizde!

EBA kursa giriş işlemleri

Çok küçük yaşlarda başladığımız eğitim öğretim hayatımız; büyüyüp, bir meslek edinene kadar devam etmektedir. Hatta mesleğimizi edindikten sonra da devam edebilmektedir. Eğitim öğretim üzerine yapılmış olan birçok yenilik ve değişim bulunmaktadır. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte hayatımıza giren birçok değişik icat ve alet sayesinde insan hayatı oldukça kolay bir hale gelmiş durumdadır. İş makinaları sayesinde insan gücü kullanımı azaltılmış, cep telefonları, bilgisayarlar ve tabletler sayesinde birçok şeye ulaşım sağlanmıştır. Arabalar sayesinde ulaşım oldukça kolay bir hale gelmiştir. Mutfak robotları ile artık yemek yapabilmek de kolay bir hale gelmiş durumdadır. Bu gibi aletlerin yanında bir de internet ağı verdiğimiz bir bilgi kaynağı da bulunmaktadır. İnternet üzerinden birçok şeyi yapabilmekteyiz. İnternet bankacılığı, sosyal medya, merak ettiğimiz şeylerin cevapları, alışveriş, devlet dairesi ve eğitim öğretim alanında oluşturulmuş olan internet uygulamalarına ulaşabiliyoruz. Bu yazımızda sizler için eğitim öğretim üzerine oluşturulmuş olan internet uygulamalarından bahsedeceğiz. Bu uygulamalardan en çok kullanılanlarından bir tanesi olan EBA yani açılımı ile Eğitim Bilişim Ağı hakkında detaylı ve anlaşılır bilgilere yazımızın devamını okuyarak ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

EBA sistemi oldukça kullanışlı bir uygulamadır. Oluşturulma amacı ise ders kaçıran veya ders notları elinde olmayan öğrenciler için ders notları teminidir. Öğretmenlerin ders içerisinde işlediği konuları bu sisteme yüklemesi ile birlikte öğrenci kaçırdığı dersi telafi edebilecektir. Aynı zamanda sistem üzerinden öğrenciler de bilgi paylaşabilmektedir. Bu bilgiler ders notları, ders ile ilgili görseller, sunumlar ve çeşitli şeyler paylaşılabilen bu sistem öğrenciler için oldukça verimli bir yer haline gelmiş durumdadır. Öğrencilerin ders kaçırdıkları zaman derse karşı bir ilgisiz olduğu fark edilmesi ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulmuş olan bu uygulamaya nasıl giriş yapabileceğinizi yazımızın devamından öğrenebilirsiniz. EBA sistemine giriş yapabilmek için öncelikle EBA ana sayfasına ulaşmanız gerekmektedir. Daha sonra giriş yaptığınız bu ana sayfanın sağ üst köşesinde bulunan “Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Açılacak olan giriş sayfasında sizden istenecek olan bilgiler olacaktır. Sisteme kayıtlı olduğunuz kullanıcı ve kullanıcı şifresi alanlarına yazarak doldurmanız gerekecektir. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi ilgili boşluklara sırası ile doğru ve eksiksiz bir şekilde yazınız. Kullanıcı adınız ve şifrenizi doğru bir şekilde yazdığınızdan emin olduktan sonra “Giriş” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle EBA sistemine giriş yapmış olacaksınız. Sistem menüsünden yapmak istediğiniz işlemi seçerek kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Bahsetmiş olduğumuz gibi sistem üzerindeki notlardan yararlanabilir ve sistem üzerinde ders ile ilgili notları diğer kullanıcılar ile paylaşabilirsiniz.
Açmış olduğunuz ilk sistem giriş ekranı üzerinde bulunan kullanıcı girişi bölümünün sol tarafında bulunan MEBSİS girişi ve AÖL sistemi girişi bölümlerinin üzerine tıklayarak o bölümlere de giriş yapabilmeniz mümkündür. Çok uygulamalı bir uygulama sayfasına sahip olan Milli Eğitim Bakanlığı uygulamaları oldukça beğenilmektedir.