Gündem EBA kursa nasıl giriş yapılır? Kurslar ne zaman başlayacak?

EBA kursa nasıl giriş yapılır? Kurslar ne zaman başlayacak?

25.09.2017 - 09:55 | Son Güncellenme:

EBA kurs için başvuru işlemleri, 18-24 Eylül 2017 tarihleri arasında yapıldı. Başvuru yapanlar için birinci dönem kursları, 2 Ekim’de başlayacak. EBA kurslarına kimler başvurabilir? EBA’ya nasıl girilir?

EBA kursa nasıl giriş yapılır Kurslar ne zaman başlayacak

Eğitim Bilişim Ağı (EBA) kurs başvuruları 18 Eylül’de başladı ve 24 Eylül’de sona erdi. EBA, içerisinde barındırdığı zengin içerikler ile öğrencilere ve öğretmenlere dersler konusunda yardımcı olur. EBA ile öğrenciler okul dışında da öğrenme sürecini sürdürebilir. Öğretmenler ise EBA üzerinden meslektaşları ile etkileşim kurabilir, hazırladıkları içerikleri öğrencilerin erişimine sunabilir.

Haberin Devamı

EBA KURS HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

EBA’YA NASIL GİRİŞ YAPILIR?

EBA’ya giriş, eba.gov.tr internet sitesinden yapılır. Giriş için ‘’EBAKOD’’, ‘’E-Okul Bilgileri ile Giriş’’, ‘’Mebbis Bilgileri ile Giriş’’ ve ‘’Açık Öğretim Bilgileri ile Giriş’’ seçenekleri yer alır. Sisteme giriş yapıldıktan sonra EBA kurstan faydalanabilir. Giriş yapmadan da kitap, görsel, dergi, ses ve haber gibi içeriklere ulaşım sağlanabilir.

EBA KURSLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

EBA kursları için birinci dönem 2 Ekim’de başlayacak ve 14 Ocak 2018 tarihine kadar devam edecek.

EBA kurs başvuruları ikinci dönem için 7-18 Şubat 2018 tarihleri arasında, yaz dönemi için de 18-24 Haziran 2018 tarihleri arasında alınacak.

Haberin Devamı

EBA birinci dönem kursları 2 Ekim’de, ikinci dönem kursları 3 Mart 2018’de ve yaz dönemi kursları da 2 Temmuz 2018’de başlayacak.

İkinci dönem 3 Haziran’da, yaz dönemi de 19 Ağustos’ta sona erecek.

EBA KURSLARINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

EBA kursları için, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi/özel ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi/özel ortaöğretim kurumları, açık öğretime devam eden öğrenciler ve mezun durumunda olanlar başvuru yapabilir. Örgün eğitim öğrencileri, okullarından EBA şifrelerini alarak, e-Kurs modülü üzerinden kurs başvurusu yapabilirler.

Özel öğretim kurumlarındaki öğrenciler, okullarının bulunduğu ilçedeki kurs merkezlerine giderek başvuru yapabilir ve e-Kurs şifresi alabilir. Ardından aynı ilçede yer alan kurs merkezlerinden birine e-Kurs ile başvuruda bulunabilir.

Açık öğretim öğrencileri de halk eğitim merkezleri tarafından kendilerine verilecek e-Kurs şifreleri ile kurs için başvuru yapabilirler.

BİR SINIFA MAKSİMUM 25 ÖĞRENCİ

Bir sınıfa devam edecek öğrencilerin sayısı, 10’dan az ve 20’den fazla olamaz. Öğrenci sayısının 20’den fazla olması durumunda ikinci sınıf açılır ancak, tek sınıflı kurs programlarında sınıfın kapasitesi göz önüne alınarak öğrenci sayısı 25’e kadar da çıkarılabilir.

Aynı yerleşim yerinde birden fazla kurs merkezinin olmaması, öğrencilerin taşınma imkanının olmaması gibi nedenlerden dolayı sınıf mevcudu 10’a ulaşamazsa Milli Eğitim Müdürlüğü onayı sonrasında beş öğrenciden az olmamak şartıyla sınıf açılabilir.