Gündem EBA kursları başladı! EBA kursa nasıl girilir?

EBA kursları başladı! EBA kursa nasıl girilir?

06.10.2017 - 07:29 | Son Güncellenme:

24 Eylül’de başvuruları sona eren EBA kursları için dersler başladı. EBA, kurslar dışında öğrenciler çeşitli materyaller sunarak dersleri konusunda yardımcı olan bir sistemdir. EBA’ya nasıl giriş yapılır?

EBA kursları başladı EBA kursa nasıl girilir

EBA, ders kitabı, görsel, film ve dergi gibi pek çok içeriğe erişim imkanı sağlar. EBA kurslara kayıt yaptıran öğrenciler, ders tekrarları yapabilirler. Böylece öğrenme süreci hem okulda hem de okul dışında devam eder. Öğretmenler EBA üzerinden öğrencilerine ödevle, alıştırmalar vererek takibini yapabilir. Öğrenciler de öğretmenler tarafından kendilerine verilen ödevleri takvimden takip ederek zamanında teslim edebilirler.

Haberin Devamı

EBA KURS HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

EBA’YA NASIL GİRİLİR?

EBA girişi, eba.gov.tr internet sitesi üzerinden sağlanır. Sisteme giriş için; EBAKOD, Açık öğretim bilgileri ile giriş, Mebbis Bilgiler ile giriş ve E-Okul bilgileri ile giriş seçenekleri yer alır. EBA’ya giriş yapıldıktan sonra öğrenciler zengin içeriklerden yararlanabilirler. Öğretmenler ve öğrenciler EBA’da paylaşımlar yaparak diğer kullanıcıların da bu paylaşımlara ulaşmasını sağlayabilirler.

EBA KURS TARİHLERİ

EBA kurs için birinci dönem, 2 Ekim Pazartesi günü başladı. Birinci dönem 14 Ocak 2018’de son bulacak.

İkinci dönem EBA kursları da 3 Mart 2018, yaz dönemi kursları da 2 Temmuz 2018 tarihinde başlayacak.

Haberin Devamı

EBA kurslara kayıt yaptırmak isteyenler, ikinci dönem için 7 Şubat - 18 Şubat tarihleri arasında ve yaz dönemi kursları için de 18 Haziran - 24 Haziran tarihleri arasında kayıt yaptırabilirler.

EBA KURSLARINDA BİR SINIFTA EN FAZLA 25 ÖĞRENCİ

EBA kurs için kayıt yaptıran öğrencilerin sayısı 10’dan az 20’den de fazla olamaz. Öğrenci sayısının 20’den fazla olması durumunda ikinci sınıf açılır. Tek sınıflı kurslarda sınıf kapasitesi göz önüne alınarak 25 öğrenciye kadar çıkarılabilir. Yerleşim yerinde kurs merkezi yoksa, öğrencilerin taşınma imkanı bulunmuyorsa vb. durumlardan dolayı sınıfın mevcudu 10’a ulaşmazsa, Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından alınacak onay sonrasında beş öğrenciden az olmamak koşuluyla sınıf açılabilir.

EBA KURSLARA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR.

EBA kurslarına, MEB’e bağlı resmi/özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları, resmi/özel ortaöğretim okulları, açık öğretim okullarına devam eden ya da mezun durumunda olanlar başvuru yapabilir.

Örgün eğitim öğrencileri okullarından alacakları EBA şifreleri ile e-Kurs üzerinden başvuru yapar.

Özel öğretim kurumlarında öğrenci olanlar okullarının yer aldığı ilçedeki kurs merkezi aracılığı ile şifre alarak kursa kayıt yaptırabilir.

Açık öğretim öğrenciler ise halk eğitim merkezlerinden e-Kurs şifresi alabilir ve sistem üzerinden kurs başvuru yapabilir.