Eğitim EBA sistemi hakkında bilgi ve öğrenci giriş işlemi

EBA sistemi hakkında bilgi ve öğrenci giriş işlemi

25.02.2016 - 15:26 | Son Güncellenme:

Öğrencilerin sınav soru ve cevaplarına ulaşabildikleri EBA sistemi yeni özelliklerle geliştirilmeye devam ediyor. Sınavlar ve derslerle ilgili yapılacak olan tüm işlemleri içerisinde barındıran EBA öğrenci giriş şifresi nasıl alınıyor? İşte EBA sistemi hakkında bilgi ve öğrenci giriş işlemi

EBA sistemi hakkında bilgi ve öğrenci giriş işlemi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan "EBA öğrenci giriş" için haberimizdeki bağlantıları kullanabilirsiniz. EBA e-kurs ile öğrencilere destek vermek amacıyla hazırlanan otomasyonu kullanmak oldukça basit. 2016 EBA kurs kayıt işlemlerini ile ilgili ayrıntıları EBA giriş ile inceleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Eğitim Bilişim Ağı olarak hizmete sunulan EBA sistemi hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin kolaylıkla kullanabilecekleri bir servis.

Öğrenciler EBA sistemi üzerinden dersleri ve sınavlarıyla ilgili konu anlatımlarına, sınavlarda çıkmış olan sorulara, videolu ders anlatımlarına, sesli anlatımlara ve daha eğitimlerinde faydalı olabilecek birçok konuya hızlı bir biçimde erişim sağlıyorlar.

ÖĞRENCİLER EBA GİRİŞ ŞİFRESİNİ NASIL ALACAKLAR?

EBA sistemi öğrencilere doğrudan giriş şifresi vermiyor. Öğrenciler EBA şifresini öğretmenlerinden alabiliyorlar. Öğretmenler MEBbis sistemine giriş yaparak EBA şifresi alabiliyorlar.

Özel okullarda görevli öğretmenler ise e-okul şifrelerini kullanarak EBA sisteminden şifre alabiliyorlar. Özel okul öğrencileri EBA şifresi alamıyorlar ancak sistem üzerinde şifresiz yapılabilen tüm işlemlerden faydalanabiliyorlar.

ÖĞRENCİNİN EBA’YA GİRİŞ YAPMASI

Haberin Devamı

Öğrencilerin EBA sistemine giriş yapabilmeleri için bir EBA şifresine ihtiyaçları var. EBA şifresini öğrenciler sadece öğretmenlerinden alabilirler.

1- Öğretmenlerinden EBA giriş şifresini alan öğrencilerin öncelikle www.eba.gov.tr (link is external) adresine girmeleri gerekiyor.

2- Sayfanın sağ üst köşesinde bulunan ‘’giriş’’ butonuna tıklanır.

3- ‘’EBA Girişi’’ sekmesinde, ‘’Kullanıcı Adı’’ bölümüne T.C. kimlik numarası ve ‘’Şifre’’ bölümüne EBA şifresi girilerek ‘’Giriş’’ butonuna tıklanır.

4- Sayfanın sağ üst köşesindeki ‘’Giriş’’ butonunun yerinde ad ve soyad bilgilerinin görünüyor olması EBA’ya sorunsuz bir şekilde giriş yapıldığını gösterir.

EBA SİSTEMİNE GİRİŞ YAPMAK İÇİN BURAYA TIKLAYABİLİRSİNİZ