Gündem EBA’ya nasıl girilir? EBA kurs tarihleri…

EBA’ya nasıl girilir? EBA kurs tarihleri…

31.12.2017 - 11:24 | Son Güncellenme:

EBA, çevrimiçi sosyal eğitim platformudur. Öğrencilerin derslerine yardımcı olacak çeşitli materyaller sunar. Öğrenciler ve öğretmenler EBA üzerinden paylaşımlarda bulunabilir. Yapılan paylaşımlar diğer kullanıcılar tarafından görülebilir. EBA girişi nasıl yapılır? EBA kurs başvuru tarihleri ne zaman?

EBA’ya nasıl girilir EBA kurs tarihleri…

EBA, farklı modüllerden meydana gelir. Dergilerden ders kitaplarına, ses kayıtlarından görsellere kadar farklı kategorilerde zengin içerik bulunur. Kullanıcıların içeriklerden faydalanabilmesi için, giriş yapması gerekir. EBA ile öğrencilere çeşitli ödev ve alıştırmalar verilebilir. Öğretmen ve öğrencilerin yaptığı çalışmalar haber bölümünde yayınlanarak diğer kullanıcıların görmesi sağlanabilir.

EBA KURS HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

EBA’YA NASIL GİRİŞ YAPILIR?

EBA girişi, eba.gov.tr üzerinden yapılır. Kullanıcılar giriş için, e- Okul bilgileri, Mebbis bilgileri, açık öğretim bilgileri ile giriş ve EBAKOD seçeneklerini kullanabilirler. Kullanıcı girişi yapılmadan EBA içeriklerinin tamamına erişim sağlanamaz. EBA kurslarına katılım için belirlenen başvuru tarihleri bulunur. Öğrenciler bu tarihlerde başvuru yaparak, derslere katılım sağlayabilirler.

EBA KURS BAŞVURUSUNU KİMLER YAPABİLİR?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bulunan resmi/özel ortaöğretim okulları, resmi/özel ortaokullar, imam hatip okulları, özel okullar, açık öğretim okullarında okuya öğrenciler ile mezun durumundakiler kurs başvurusu yapabilirler.
Örgün öğretim öğrencileri, e-Kurs şifrelerini okullarından alarak başvuru yapabilirler. Özel öğretim öğrencileri, okullarının bulunduğu ilçedeki kurs merkezinden şifre alarak başvuru işlemi gerçekleştirebilirler. Açık öğretim öğrencileri ise kurs şifrelerini halk eğitim merkezlerinden temin ederek başvurularını yapabilirler.

2017-2018 EBA KURS BAŞVURU TARİHLERİ

2017-2018 eğitim ve öğretim yılı için belirlenen EBA kurs tarihleri;
- İkinci dönem başvuruları 7-18 Şubat tarihleri arasında
- Yaz dönemi başvuruları 18-24 Haziran tarihleri arasında yapılacak.
2 Ekim’de başlayan birinci dönem kursları, 14 Ocak’ta sonlanacak. İkinci dönem kursları 3 Mart’ta, yaz dönemi kursları ise 2 Temmuz’da başlayacak.

EBA KURS MODÜLLERİ

EBA; kitap, dergi, haber, video, doküman, ses ve yarışma modüllerinden oluşur. Kitap modülünde; dersler için yardımcı nitelikte kitapların e-Kitap ve PDF halleri bulunur. Haber modülünde; öğretmenler ve öğrencilerin yaptıkları çalışmalar yer alır. Çalışmalar yayınlanmadan önce EBA’nın denetim ekibi tarafından kontrolden geçirilir.
Dergi modülünde; eğitim, kültür ve bilim dergileri gibi öğrencilerin ilgisini çekebilecek dergiler bulunur. Video modülünde ise mesleki eğitim, belgesel, rehberlik ve kişisel gelişim gibi eğitsel videolar yer alır.