Gündem EBA’ya nasıl giriş yapılır?

EBA’ya nasıl giriş yapılır?

15.09.2017 - 10:27 | Son Güncellenme:

Eğitim Bilişim Ağı (EBA), ücretsiz olarak sunulan çevrimiçi sosyal eğitim platformudur. Platformun geliştirilme amacı; bilgi teknolojileri ile etkili materyal kullanımını desteklemek, teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA ile öğrenciler, dersleri için zengin materyallerden yararlanabilir.

EBA’ya nasıl giriş yapılır

EBA, Fatih projesi kapsamında geliştirilmiştir. İçerisinde sınıf seviyelerine uygun, güvenilir içerikler yer alır. e-içerikler, alanında uzman kişiler tarafından üretilmekte ve eğitim firmaları tarafından sağlanan içerikler ile de zenginleştirilmektedir. Bunun dışında öğretmen ve öğrenciler de sistemde paylaşım yaparak içeriğin zenginleşmesini sağlayabilir. İçerikler farklı öğrenme stillerine sahip öğrenciler için de çeşitli materyaller sunar.

Haberin Devamı

EBA KURS HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

EBA KURSA NASIL GİRİLİR?

EBA kurs için giriş, eba.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılır. İnternet sitesi üzerinden üye olmadan da haber, video, ses, görsel, kitap ve dergi gibi bir çok içeriğe erişim sağlanabilir. Sisteme giriş için ‘’Mebbis Bilgileri ile Giriş’’, ‘’E-Okul Bilgileri ile Giriş’’, ‘’Açık Öğretim Bilgileri ile Giriş’’ ve ‘’EBAKOD’’ ile giriş seçenekleri yer alır.

EBA NEDİR?

EBA öğretmenler için;

Meslektaşları ile etkili iş birliği yapabilmelerini, öğrencileriyle eğitsel içerik paylaşabilmelerini sağlar. Öğretmenler, EBA Kurs üzerinde oluşturdukları ya da takip ettikleri gruplarda eğitsel tartışmalara katılabilirler. Öğrencilerine çalışmalar gönderebilirler, kişiye özel takvim hazırlayarak çalışmalar isteyebilir. Sistemde yer alan içerik geliştirme araçları ile de içerik üreterek içeriklerin zengin hale gelmesini sağlayabilirler.

Haberin Devamı

EBA öğrencilerin daha verimli ders çalışmasını sağlar. Öğrenciler EBA Ders ile sınıf arkadaşları ve öğretmenleriyle birlikte çalışabilir, iletişim kurabilir veya paylaşımlarda bulunabilir. Öğretmenleri tarafından alıştırmaları ve ödevleri takvimden takip ederek çalışmalarını zamanında tamamlayabilir ve dilediği zamanlarda konuya çalışabilir. Okulunda paylaşım yaparak, etkinliklere ve oylamalara katılabilir. Hem okulda hem de okul dışında öğrenme sürecini devam ettirebilir.

EBA İÇERİK MODÜLLERİ

EBA, içerisinde haber, video, ses, görsel, kitap, dergi, doküman, yarışma ve uygulamalar modülleri yer alır. Haber modülü, öğrencilerin ve öğretmenlerin yaptığı çalışmaların herkes tarafından görülmesini sağlayan bir modüldür. Her türlü etkinlik veya haber niteliği olan faaliyetler bu modüle eklenir. EBA, denetim ekibi tarafından gerekli kontroller sağlanarak modül üzerinde yayınlanır.

Video modülünde eğitsel amaçlı videolar yer alır. Kişisel gelişim, ders destek, çizgi film, belgesel, mesleki eğitim ve rehberlik gibi alanlarda toplu veya bireysel öğrenmeyi destekleyen her branştan videolar bulunur. Öğretmen ve öğrenciler de video göndererek içeriklerin zenginleşmesine katkıda bulunabilir.

Haberin Devamı

Ses modülü ile ses tabanlı ders destek içerikleri, sesli kitaplar, yabancı dil dinleme metinleri tablet bilgisayarlara ya da müzik çalarlara indirilebilir. Böylece yürürken, otobüste rahatlıkla dinlenebilir.

Görsel modülünde, derslerde konuların daha iyi anlaşılmasını sağlayacak grafik ve haritalar bulunur.

Kitap modülü, öğrencilerin derslerde kullanabilecekleri ders kitaplarını e-kitap olarak PDF olarak sunar. Kitap modulüyle, öğrenciler yanlarında kitap taşıma derdi yaşamazlar.

Doküman modülünde eğitim materyali olarak kullanılabilecek ödev, yazılı vb. türünden dokümanlar bulunur. Modül üzerindeki içeriklerden yararlanılabilir ve yorum yapılarak geliştirilmesi için katkı sağllanabilir.

Dergi modülü, öğrencilerin ilgisini çekebilecek eğitim, bilim ve kültür dergilerini barındırır.