Gündem EBA’ya nasıl giriş yapılır? EBA kurs tarihleri

EBA’ya nasıl giriş yapılır? EBA kurs tarihleri

31.10.2017 - 09:46 | Son Güncellenme:

EBA, sosyal nitelikli eğitsel içerik ağıdır. Öğrenciler için ders kitaplarından videolara, ses kayıtlarından görsellere kadar birçok içerik sunar. Öğrenciler ve öğretmenler de EBA ile paylaşımlarda bulunabilir. EBA’ya nasıl giriş yapılır? EBA kurslarına kimler başvuru yapabilir?

EBA’ya nasıl giriş yapılır EBA kurs tarihleri

EBA, öğrencilerin derslerine yardımcı olması için geliştirilen bir sosyal eğitim platformudur. Öğrenciler EBA üzerinden; video, dergi, doküman, haber gibi çeşitli içeriklere ulaşabilirler. Yapılan duyurular görülebilir, düzenlenen yarışmalara katılım sağlanabilir, e-Kurs için giriş yapılabilir. Öğretmenler EBA ile öğrencilerine ödevler ve alıştırmalar verebilir. Platform kullanıcıları, paylaşımlarda bulunarak EBA içeriklerinin zenginleşmesine katkıda bulunabilirler.

Haberin Devamı

EBA KURS HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

EBA’YA NASIL GİRİLİR?

EBA girişi; eba.gov.tr üzerinden yapılır. Dört farklı giriş seçeneği yer alır. Bu seçenekler; e-Okul bilgileri ile giriş, Mebbis bilgileri ile giriş, Açık öğretim bilgileri ile giriş ve EBAKOD ile giriştir. Kullanıcılar sisteme giriş yapmadan da sunulan bazı içeriklere erişim sağlayabilirler.

EBA KURSLARINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

EBA kurslarına; Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi/özel ortaöğretim okulları, imam hatip okulları, resmi/özel ortaokullar ve açık öğretim okullarında okuyan/mezun durumundakiler başvuru işlemi yapabilir.
Örgün öğretim öğrencileri, okullarından alacakları şifre ile e-Kurs başvurusu yapabilirler. Özel öğretim öğrencileri, okullarının bulunduğu ilçedeki kurs merkezinden şifre alarak kurs kaydı yaptırabilirler. Açık öğretim öğrenciler ise halk eğitim merkezlerinden şifre alarak, e-Kurs başvurusu gerçekleştirebilirler.

Haberin Devamı

EBA KURS MODÜLLERİ

EBA içerisinde farklı modüller yer alır. Bunlar; kitap, doküman, haber, ses, video, dergi, yarışma ve görsel modülleridir. Haber modülünde; öğretmenler ve öğrenciler tarafından yapılan çalışmalar, EBA kullanıcıları tarafından görünür. Haber ya da etkinlik niteliği olan faaliyetlerini tamamı, bu modül üzerinde gösterilir. Haber modülündeki içerikler, EBA denetim ekibi tarafından kontrol edildikten sonra, kullanıcıların erişimine açılır.

Kitap modülünde; öğrencilerin derslerde kullanabilecekleri ders kitapları PDF ve e-Kitap olarak sunulur. Dergi modülünde öğrenciler, ilgilerini çekecek kültür, bilim, eğitim dergilerine ulaşabilirler.
Video modülünde ise eğitsel videolar bulunur. Belgesel, mesleki eğitim, rehberlik ve kişisel gelişim gibi öğrenmeyi destekleyici çeşitli videolar yer alır.

2017-2018 EBA KURS TARİHLERİ

EBA kurslarının birinci dönemi, 2 Ekim’de başladı, 14 Ocak 2018 tarihinde de sona erecek. İkinci dönem dersleri 3 Mart’ta, yaz dönemi dersleri de 2 Temmuz’da başlayacak.
EBA kurslarına kayıt yaptırmak isteyenler;
İkinci dönem kursları için 7-18 Şubat tarihleri arasında,
Yaz dönemi kursları için de 18-24 Haziran tarihleri arasında başvuru yapabilirler.