Gündem Ebola şüphesi taşıyan köpeğe infaz kararı!

Ebola şüphesi taşıyan köpeğe infaz kararı!

08.10.2014 - 14:47 | Son Güncellenme:

Hemşirenin eşi Javier L. R., Excalibur adlı köpeğini kurtarmak için sosyal medyada kampanya başlatırken, Madrid Veterinerlik Okulu Başkanı Felipe Vilas “Risk alamayız.” dedi.

Ebola şüphesi taşıyan köpeğe infaz kararı

İspanya'da Madrid Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Ebola bulaşan hemşirenin köpeğini öldürme kararı aldı. Şu ana kadar Ebola virüsü ve köpekler üzerinde fazla araştırma bulunmadığını kaydeden Felipe Vilas, ancak Ebola hastasının köpekle teması olduğunu ve risk alınamayacağını söyledi.

Vilas’ın görüşünü dikkate alan Madrid Belediyesi, köpeğin öldürüleceğini ve sahipleri izin vermezse onların da mahkemeye verileceğini duyurdu.

Eylül’de Sierra Leone’den tedavi için Madrid’in Carlos III Hastanesi'ne getirilen Ebola hastası misyoner Manuel Garcia Viejo’ya bakan 44 yaşındaki hemşireye virüs bulaştı.

Bu arada Ebola şüphesiyle karantinaya alınan hemşirenin eşi Javier L.R., video paylaşım sitesi Youtube’dan bir mesaj göndererek, köpeğin kurtarılması için yardım istedi. Change.org sayfasından başlatılan kampanyaya yaklaşık 269 bin kişi imzasıyla destek verdi.

Yazarlar