Gaziantep Ebrd Ve Gaziantep Ticaret Odası Girişimcilik Destek Protokolü

Ebrd Ve Gaziantep Ticaret Odası Girişimcilik Destek Protokolü

23.02.2017 - 18:44 | Son Güncellenme:

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Gaziantep Ticaret Odası arasında yapılan iş birliğiyle sığınmacı akınından etkilenen bölgenin ekonomik direncini artırmak üzere çalışma yürütülecek Bu kapsamda girişimcilere destek olmak ve KOBİ'lerin potansiyellerini ortaya koyabilmek açısından yeni hizmetler tasarlanıp, uygulamaya alınacak

Ebrd Ve Gaziantep Ticaret Odası Girişimcilik Destek Protokolü

GAZİANTEP (AA) - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Gaziantep Ticaret Odası'nca (GTO) Gaziantep ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan diğer çevre illerde girişimciliği desteklemek ve teşvik etmek üzere güç birliği yapıldı.

Haberin Devamı

EBRD ve GTO, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde özel sektörde faaliyet gösteren firmalara daha fazla ve iyi hizmet sağlayabilmek adına, GTO'nun kapasitesini güçlendirmek ve sığınmacı akınından büyük ölçüde etkilenen bölgenin ekonomik direncini artırmak amacıyla birlikte çalışacak.

EBRD'nin yatırım yaptığı ülkelerdeki yaklaşımında belirlemiş olduğu, rekabetçilik, sürdürülebilirlik, yönetişim, entegrasyon ve kapsayıcılığın da içinde bulunduğu 6 geçiş kriterinden biri de ekonomik dayanıklılık.

Proje kapsamında EBRD ve GTO, "mülteciler" tarafından yönetilen firmaların da arasında bulunduğu bölgedeki özel sektör firmaları için fırsatları ve engelleri belirleyecek.

Bu verilere göre, girişimcilere destek olmak ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler'in (KOBİ) potansiyellerini tam anlamıyla ortaya koyabilmeleri için yeni hizmetler tasarlanacak ve uygulamaya alınacak.

Haberin Devamı

- GTO Başkanı Hıdıroğlu

Projenin başlangıcına ilişkin konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, özel sektörün ekonomik büyüme için çok önemli olduğunu belirterek, "KOBİ'lere ve girişimcilere daha iyi hizmet verebilmek adına odamızın kapasitesini güçlendirerek şu an bölgemizdeki en önemli sorunlardan biriyile mücadele etmiş oluyoruz. Yeni iş fırsatları yaratılması ve mevcut işletmelerin sürdürülmesi ve geliştirilmesini sağlayacağız. İnanıyoruz ki proje bitimine kadar daha iyi stratejik planlama veya daha fazla ve yeni destek mekanizmaları sayesinde bölgemizdeki mülteci odaklı firmalar da dahil olmak üzere, KOBİ'lerin ihtiyaçlarını daha iyi karşılayacak duruma geleceğiz." diye konuştu.

EBRD'nin Gaziantep Ofisi Direktörü Gökhan Karaçetin de bölgede ekonomik dayanıklılığı sağlamlaştırmaya kararlı olduklarını vurguladı.

Halihazırda bölgedeki işletmelere danışmanlık hizmetleri ve eğitim desteği sağladıklarını kaydeden Karaçetin, "Bu çabalarımızı artırarak bölgenin iş dünyasında daha güçlü bir ses olmasına yardımcı olmak üzere Gaziantep Ticaret Odası ile güçlerimizi birleştiriyoruz." ifadesini kullandı.